Itt a fűtésszeon. Nem szoktak abból vitáitok lenni, hogy ki fázik és kinek van melege?
Eleinte voltak vitáink, mert a férjem előzőleg panelban lakott, ott meg ezer fok van. Így az itteni gázfűtéses 23 fok neki jégverem volt. És akkoriban sokszor vitázunk, hogy miért nem lehet feljebb tenni a fűtést?
De már megszokta, ha megyünk rokonokhoz panelba, akkor már a férjem is szenved a melegtől.
Itthon meg alap, hogy 20-21 fok minimum legyen a lakásban, mert kicsi gyerek van.
Érdekes, sokan fázósnak mondják magukat és 21-22 fokról beszélnek.
Én 24 fok alatt azért fázom rendesen, szobámban, ha csak ilyen 22-23 fok van akkor 100 takaró alatt alszom.
Na hat! A valaszokbol kezdek rajönni, hogy nem is fazos vagyok, hanem inkabb siman csak atlag!! Nalunk, a meg nem ovis kisgyerek mellett is teljesen erthetö, hogy a mai es tegnapi 17 foknal meg nem kapcsoljuk be a fütest. Gyerek elött csak 14-15 fok alatt fütöttünk. Szivem szerint ha a lakasban 18 fok vagy kevesebb van, csak akkor fütenek, de a kompromisszumot ugy ertettem, hogy eddig sikerült, itt a közeput...
Igy most jol felöltözök, es nem fazok meg. Forro vizzel zuhanyozunk a gyerekünkkel, gyorsan felöltözni.
Tudnek meg sztorikat meselni: forro nyar közepen, 2 oras autout, a rokon (nagyobb) gyerek is velünk volt. Es megfazott (!!), masnaptol beteg lett, mig aludt az autoban, amikor a ferjem a szokasos fokra allitotta a klimat. A mi kisgyerekünk persze mar reg hozzaedzödött, ahogy en is.
Anyosomek meg egyebkent egesz telen nem fütenek, csupan fözeskor lesz kis meleg, es nem a penz miatt, nekik egyszerüen ez eleg. (Persze most vettek mindenhova höszigetelös ablakokat.) Unoka elsö karacsonyan (3 hos) sem fütöttek be, mikor mentünk. Igy keszülünk, reteges öltözködes, es annyi ruhat viszünk.
11:27
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!