Megmondaná nekem valaki, hogy hogy kell prédikáció nélkül bevallani egy rossz jegyet?
Simán meg mondtam,hogy ez most így sikerült.Sose kentem rá a tanárokra,jártak normálisan szülői értekezletekre és tudták milyeen emberek tanítanak.Nem fogták vissza magukat a tanárok, akik g***k voltak órán, szülőin is azok voltak( bocsánat jobb szó nem jutott eszembe).
Az irodalom tanárom imádnivaló nő volt, ha abból kaptam 3ast vagy rosszabbat megjegyezték, hogy ne csináljam ezt a tanárral,mert biztos ő nem szeret rosszjegyet osztogatni.Egész nyugodt,gyomoridegtől mentes középsulis éveim voltak.
Szülőknek valóban jó az elektronikus napló,
de én biztosan nem szerettem volna diákként!
Ha a szüleid általában "prédikálnak", most is fognak.
Ess túl rajta minél hamarabb! :)
reggel, a nagy rohanásban gyorsan eldarálod, h kaptál egy karót, aztán szeded a cuccod, és rohansz suliba :) csak nem akarhatják, h a prédikáció miatt késs el :)
nálam ez néha bevált. mondjuk anyámnak rendesen volt tekintélye. volt, hogy esténként mondta, h na, akkor elő az ellenőrzővel, aláírom a jegyeket. nem volt menekvés.
matekból tudta, h nem várhat tőlem csodát, de a többi tárgynál komoly szankciók voltak, ha karót, vagy kettest vittem haza.
Áh, nem értem a szülőket!
Ők talán sosem kaptak rossz jegyet és mindig kitűnőek voltak? Az én nagyobb lányom teljesen összetört amikor kapott egy kettest (az elsőt és még az egyetlen azóta), még én vigasztalhattam. Utána meg segítettem neki gyakorolni. Azt szeretném hogy komolyan vegye a tanulást, de ne a jegyért, hanem magáért a tudásért. Én azt szoktam mondani, hogy a jó jegynek örülünk, van ám nagy lelkendezés ha ötöst kap akármelyik, a négyes nekem még belefér, de mindig megnézem a dolgozatokat, hogy mit rontottak el, és azt gyakoroljuk. A rosszabb jegyre azt szoktam mondani, hogy az egy jelzés, hogy valami nem megy nekik, tehát azt gyakorolni kell. Így nem is kérdés nálunk, hogy hogyan mondják el amikor nem ötöst kapnak.
A 20 éves érettségi találkozónkon meg azt láttam, hogy annyira nem számított, hogy ki milyen jegyet kapott annó és ki tudta-e számolni a függvény zérushelyét... Volt aki mindig ötöst kapott mert volt s.gge a tanuláshoz és nem vitte sokra, volt aki lazán vette a sulit de mivel jó eszű, az érvényesült. Ráadásul egy csomó fölösleges vackot próbálnak a diákok fejébe verni, amit hamar elfelejtenek, viszont nem tanítják meg rendesen a nyelvet, hogy ne vegyenek fel kölcsönt a csak egy kicsi hiányzik pénzintézettől, prezentációk készítését és hasonlóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!