Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált lányom közös gyermekük...

Elvált lányom közös gyermekük után havonta 15-ig bírósági ítélet alapján 40000 Ft gyermektartásdíjra jogosult. Volt férje a gyerekek 31 napi nála tartózkodására hivatkozással ezen összeg utalását megtagadta. Ezt joggal teheti? Jogi alapja?

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 08:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

A jogról fogalmam sincs.

Ha ez a 31 nap a láthatás része, előre megbeszélt, stb., akkor nem értem az apát, hogy tehet ilyet.

Ha ez valami váratlan, előre nem megbeszélt, hirtelen nem volt más megoldás, valahová el kellett helyezni a gyereket valamilyen okból, akkor megértem az apát. Ilyen esetben lehet, hogy nem is tud fizetni, mert nincs miből, elment a gyerekre.

De szerintem fizessen ilyenkor is, és anyuka meg visszautalja hálából egy részét, vagy egészét.

2011. okt. 8. 12:29
 12/16 anonim válasza:
26%

Nem hinném, hogy jogos.

Viszont nem értem, hogy miért sokalják sokan ezt a pénzt?

Ha magunkat veszem: 65e törlesztés+65e rezsi (ezeknek a fele)+ havi szinten olyan 3o-4oe csak a lányomra. Ez 1oo ooo ft, ennek a fele 5o ooo, és akkor nem beszéltünk a konstans melóról. Imádom a lányom, de ez akkor is csomó meló :) Szóval nem sok sztem a 4o ooo. Attól, hogy valaki csak 1o ooo-et kap, attól ennyi minimum járna mindenkinek.

2012. márc. 11. 06:44
 13/16 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó:

30-40 ezer Ft egy gyerekre????

Nem nézel híradót?

Állítólag családok élnek vígan havi 47 ezerből...

Nekünk a rezsi kifizetése után FEJENKÉNT jut kb. 20 ezer Forint maximum és ebből kell kigazdálkodni mindent amit el tudsz képzelni.

Étel, ruházat, bérlet, egyéb kiadások ( szórakozás kizárva...), mindez 20 ezerből felnőttként.

Egy gyerek még kevesebbe kerül, nem eszik annyit, nem kell neki teljes árú bérlet stb.

Ne szálljatok műár el egyes anyukák!

2012. márc. 12. 22:48
 14/16 anonim válasza:
67%

Kedves utolsó, tény: nem nézek híradót, mert nincs tv-m. Internetet olvasok.

És egyedül nevelem a lányom és gyeden vagyok. Van egy hitelem és egyedül fizetem a rezsimet. Szerinted mennyi pénzem van? És nem érzem elszállva magam.

Magamra szinte semmit nem költök az ételen kívül.

Viszont itthon vagyok még vele, tehát napi 5x étkezése+pelenka. Ez már magába a 2oooo forintot nyaldossa. Ha egyszer megbetegszik, márpedig 2 havonta szokott beteg is lenni, csak a gyógyszer kb. 5ooo ft. 2-3 havonta kinövi a ruháit, 2-3 havonta a cipőjét. Ez már 3o.ooo ft.

Persze szerencsés vagyok, mert van egy kis megtakarításom, amit most élek fel éppen és az apuka is fizet gyerektartást.

2012. márc. 13. 12:41
 15/16 anonim ***** válasza:
65%

Tetszik, nem tetszik, egy kisgyerek havi ellátása mindennel együtt: 60 ezer Ft!

Ebbe nálunk apuka 20ezret fizet, a "keresete" után! Ezenkivül, se cipő se gyogyszer se semmilyen segitség! Rezsink 60 ezer! Az összes havi bevételem 120ezer! Szoval... Nem sok az a 40 ezer gyerektartás! És a gyerektartás jár, ha apukánál van 1 honapig! De ezt kettőjüknek kell megbeszélni. Én örülnék, ha apuka 2 hetente hétvégén elvinné, nyáron meg legalább 2 hétre! De az csak álom :)

2015. febr. 19. 12:19
 16/16 anonim válasza:
71%

Lehet hogy én értem félre a kérdezőt, de én úgy fogtam fel hogy ez a 31 nap az évi nála tartózkodás. Nem tudom pontosan mit kérdez a kérdező mivel nincs konkrétan megfogalmazva. Ezért jó ha valaki ír konkretizálást a kérdéshez.

Mellesleg apuka fizessen csak. Én is elvált szülők lánya vagyok. Apám eleinte utalta a pénzt de ezen kivül nem nagyon kaptunk mást. Még a maradék kaját se vihettük haza nehogy anya megegye. Megjegyzem ilyen sosem történt. Amúgy apám a válás után egy nővel élt együtt és a lányának folyamatosan vásárolt mindent. Elektronikai eszközök ruhák. A nő nem dolgozott, apám külföldön, anya meg robotolt egy hét és egy két éves gyerek mellett. A család sem segített túl sokat. Az én tapasztalati véleményem az hogy az apukának nem CSAK 40000-ft-ot kellene adnia hanem a fizetése felét. Mert attól hogy a gyerekek nem vele élnek jogosultak arra hogy az apa eltartsa őket. Egy apa nem attól lesz apa hogy megcsinálta öt perc alatt a gyereket hanem hogy tud róla gondoskodni.

u.i.: ha apuka a drága ott hagyja a házat anyukának és a gyerekeknek attól még a gyerekeket etetni is kell. A vakolatot csak nem rághatják le a falról.

18L

2018. júl. 8. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!