Gyámság? Mi a megoldás? Idős apukámról van szó, bőv. Lent
Figyelt kérdés
74 éves az apukám,nem élünk együtt.sajnos az utóbbi időben elhatalmasodott rajta a demencia,elképzelhet egy kezdődő alzheimer is.Nagyon féltem,mert mostanában történtek kellemetlen dolgok:az ékszereit egy idegennek adta,mert az felújítást igért a lakásban,úgy elrakta a nyugdíját,hogy 2 hónapig nem találtuk,egyszer a balesetib kellett érte menni,mert elájult az utcán(sajnos nem veti meg az alkholt),nem szedi a gyógyszereit,és a stomáját sem kezeli rendesen.Én sajnos egy héten csak 1-2 szer tudok menni,takarítok,főzök neki,de sokszor arra is lusta,hogy megmelegítse.elfelejti,hogy elköltöztem otthonról,és családom van,pedig már 3 éve külön vagyunk.1.5 éves a gyermekem,ismét babát várok,nem tudom,hogyan fogom tudni tovább ellátni,féltem.megnéztünk egy felső kategóriás idős otthont,azt monda,szép is,jó is,de idegenek közé nem költözik.pillanatnyilag ezt látnám pedig egyedüli megoldásnak.mitévő legyek,ha nem akar menni?nem akarom megvárni,míg nagyobb baj történi,pl elfelejti lekapcsolni a gáz,felgyújtja a lakást.mit csináljak.valakinél hasonló szitu??2011. okt. 3. 14:09
11/12 anonim válasza:
Ha nem helyezteted gondnokság alá, akkor nem kell a bíróságra menni, de akkor az otthont is jogában áll elhagyni bármikor, és a pénzét is elköltheti az utolsó fillérig.
A gondnok viszont rendelkezhet a pénz egészével vagy egy részével, attól függ, milyen gondnokság alatt van.
12/12 anonim válasza:
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:24
"az ápolók és hasonlók menekültek tőle mert őket is kikészítette,"
Te jo isten, hova adtatok be a szulot/ Milyen hely az, milyen emberek dolgoznak ott, akik menekulnek az oregotthon lakoitol/ Milyen munkasok azok, akik menekulnek azok az emberek elol, akik biztositjak a munkat nekik? Van e egyaltalan erzesuk, vagy kobol faragott Jankok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!