Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudom meg, mennyire...

Hogy tudom meg, mennyire vagyok okos?

Figyelt kérdés

"Angelina Jolie-t az EW 2007-ben a 33. legokosabb embernek választotta Hollywoodban"

Ezt olvastam egy fun site-on, és engem is érdekelne, hogy tudom meg az "okossági szintemet". Azt mi alapján döntik el?

2011. okt. 2. 00:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az "okosság" nehezen mérhető dolog, mert nagyon sokrétű. Önmagában nem okos egy kiugróan magas IQ-val rendelkező ember, de az sem, aki világéletében az osztály legnagyobb strébere volt. Az okosság "mértékegysége" (már ha lehet egyáltalán ilyet mondani...) az érzelmi, logikai intelligencia, az olvasottság (vagyis a lexikális tudás), problémamegoldó-alkalmazkodó képesség, társas kapcsolatok/konfliktusok kezelésének az egyvelege. Hogy TE mennyire vagy ezek alapján "okos", azt a környezeted jelzi vissza, te ezt nem fogod tudni megállapítani és mivel ennyire sokrétegű az "okosság", így értelemszerűen mérések sincsenek erre. (kivéve persze az IQ-ra/EQ-ra, de az önmagában nem jelent "okosságot")
2011. okt. 2. 00:38
 12/15 anonim ***** válasza:
43%

egyéb kérdések > önismereti kérdések

de ha még kategóriát sem tudsz választani, akkor talán jobb lenne, ha nem firtatnád mennyire vagy okos, mert még a végén megtudod, aztán sírhatsz.. =)

2011. okt. 2. 01:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy rájössz mennyire buta vagy. Nem bántás, komolyan mondom. Az okos ember ismeri a korlátait.

Igaza van annak is aki azt írta, hogy sokrétű a dolog. Tarthatsz okos embernek valakit akinek semmi lexikális tudása nincs, mert EMBERként okos. Vagy valakit aki érzelmileg igen kevés de a logikája hihetetlenül éles. Stb.

2011. okt. 2. 07:55
 14/15 anonim ***** válasza:
...........................
2011. okt. 2. 08:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a magyartanárom mondta gimnáziumban, hogy az igazán okos ember soha nem érzi magát elég okosnak, mert minél több mindent tud, azzal párhuzamosan felismeri, hogy mennyi mindent nem tud még.
2011. okt. 2. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!