Hogy tudom meg, mennyire vagyok okos?
Figyelt kérdés
"Angelina Jolie-t az EW 2007-ben a 33. legokosabb embernek választotta Hollywoodban"
Ezt olvastam egy fun site-on, és engem is érdekelne, hogy tudom meg az "okossági szintemet". Azt mi alapján döntik el?
2011. okt. 2. 00:12
11/15 anonim válasza:
Az "okosság" nehezen mérhető dolog, mert nagyon sokrétű. Önmagában nem okos egy kiugróan magas IQ-val rendelkező ember, de az sem, aki világéletében az osztály legnagyobb strébere volt. Az okosság "mértékegysége" (már ha lehet egyáltalán ilyet mondani...) az érzelmi, logikai intelligencia, az olvasottság (vagyis a lexikális tudás), problémamegoldó-alkalmazkodó képesség, társas kapcsolatok/konfliktusok kezelésének az egyvelege. Hogy TE mennyire vagy ezek alapján "okos", azt a környezeted jelzi vissza, te ezt nem fogod tudni megállapítani és mivel ennyire sokrétegű az "okosság", így értelemszerűen mérések sincsenek erre. (kivéve persze az IQ-ra/EQ-ra, de az önmagában nem jelent "okosságot")
12/15 anonim válasza:
egyéb kérdések > önismereti kérdések
de ha még kategóriát sem tudsz választani, akkor talán jobb lenne, ha nem firtatnád mennyire vagy okos, mert még a végén megtudod, aztán sírhatsz.. =)
13/15 anonim válasza:
Onnan, hogy rájössz mennyire buta vagy. Nem bántás, komolyan mondom. Az okos ember ismeri a korlátait.
Igaza van annak is aki azt írta, hogy sokrétű a dolog. Tarthatsz okos embernek valakit akinek semmi lexikális tudása nincs, mert EMBERként okos. Vagy valakit aki érzelmileg igen kevés de a logikája hihetetlenül éles. Stb.
15/15 anonim válasza:
Egyébként a magyartanárom mondta gimnáziumban, hogy az igazán okos ember soha nem érzi magát elég okosnak, mert minél több mindent tud, azzal párhuzamosan felismeri, hogy mennyi mindent nem tud még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!