Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rajtam kívül van valaki, aki...

Rajtam kívül van valaki, aki hasonlóan berágna, vagy csak én vagyok túl precíz, vagy nem tudom mi!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Édesanyám időnként kiakaszt, de folyamatosan, amikor végre megnyugodnék, biztos, hogy elő áll valamivel, amit én egyszerűen ép ésszel nem tudok felfogni, hogy egy értelmes ember, ilyet csináljon. És ezek az örökös csatározások, hogy megmagyarázzam a felnőtt anyámnak, hogy mit illik és mit nem, mit lehet, mit nem, felőrlik az idegeimet. (Szeretnék már elköltözni itthonról. Attól félek, ha elköltözöm, otthon is meg fog találni a butaságaival ). Pl. Az előbb raktam fel a függönyt, amikor levettem elértem arról, amin álltam. Amikor visszaakartam tenni, ahhoz már a székre rá kellett tennem egy párnát, hogy feltudjam csíptetni. De mielőtt felraktam volna, mondta hogy hoz nagy könyvet, arra álljak rá, mert Ő úgy szokta, ahol takarít. Hozzá kell tennem, hogy én nagyon vigyázok a könyveimre-könyveinkre. Olyan nagy könyveink mint a múltszázad eleji, értelmező kéziszótár, Darwin: Az ősember, A műveltség könyvtára 3 kötetes, Az utazás hősei kb 10 könyvből álló kötet, Gauguin, A boldog herceg és még nagyon sok régi, számomra értékes könyv. Amikor kézbe veszem, nagyon ügyelek, mert nagyon könnyen szétmennek ( Szerintem ezeket a könyveket könyvtárban, el sem vihetőek, csak ott helyben lehet olvasni) Na és ezen kívül rengeteg nagy alakú könyvem van, amik újak, vagy újszerűek : Különböző természettudományi könyvek ( Ezeket én vettem a sajátom). Nem sorolom fel.

Hogy juthat eszébe bárkinek, hogy egy több mint száz éves könyvre rá álljon, vagy egy újra. Én amikor olvasom még arra is figyelek, hogy a lapokat ne törjem meg. Megmondtam neki, hogy ha nem olvassa a könyveket, akkor legalább legyen benne annyit tisztelet, hogy nem áll rá. Most látom a végén belátta, de fel kellett emelnem a hangomat, mint egy gyerekkel. Szerintem egy gyerek hamarább megérti ezt. Ti mit gondoltok erről, most én vagyok túl precíz, vagy más is úgy gondolja, hogy a könyv nem arra való, hogy támasztéknak használjuk. ( Mondjuk ezek a kedvenc könyveim közül valók és valószínű, hogy értéktelen ponyva könyveken nem húztam volna fel magam, de olyanunk meg szerintem nincs is. Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, de egyszerűen ki kellett írnom magamból.

Az innen következő részt, csak az olvassa el, akinek van ideje. Köszönöm eddig is, hogy megtiszteltetek az elolvasással, mennek is a zöld kezecskék :)

2011. szept. 2. 16:46
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Akkor a másik, hogy csak hogy még egy példát említsek, de azt most nem fogom részletesen taglalni, mert akkor nagyon hosszúra sikeredne a levél. Rá jönnek ilyen ötpercek, amikor nem lehet rá bízni a kutyát, amúgy szereti, de ilyenkor, mintha kihagyna az agya, vagy én nem tudom. Most lent voltunk 3 napig a Balcsin, reggelinél történt hogy be kellett mennem a szobába, megkértem anyut, hogy nézzen rá a kutyusra ( Ez egy turista jellegű szálló) és mire mentem vissza kábé 5 perc múlva, úgy hozták vissza, mert elment a kutyus. Erre a válasz az volt, hogy csak egy pillanatig nézett félre. Az nem lehetett, mert öreg a kutyus és totyog még is a ház másik feléből hozta vissza a gondnok, a gépkocsi bejáró meg nyitva volt, hát szép lett volna, ha az új helyen szegénykém mivel nem tudja hol van, nincsenek ismerős szagok elcsatangol, engem keresve. De nem ez volt az első eset. Idén tavasszal, majdnem elveszítettük. Mert szintén hajnalban, Anyut ébresztette a kutya, egyébként engem szokott én foglalkozom vele, mindegy, ez így történt. Hajnalban kelt az anyám, hogy nincs meg a kutya. Hát kivitte a sötétbe :-O póráz nélkül ( JESSZUSOM ), nálunk még lámpa sincs, szomszédba sem, sötét van, mert, mindegy hosszú... ( Fekete kutya, a sötétben, szinte semmi esélyünk nem volt, hogy megtaláljuk)Ráadásul el kezdett zuhogni és és mentem az esőben a kutyust keresni. Az dörgés elől világgá ment volna, mert a benzinkútnál már ment volna át az úton, úgy szóltak a benzinkutasok, ők hívták vissza. Még jó, hogy elmentem arra is és megkérdeztem, hogy nem járt-e arra egy fekete kiskutya.

Hogy lehet annyi esze egy felnőtt embernek, amikor tudja, hogy a kutya fél a dörgéstől, akkor póráz nélkül kiengedi?A kutyának nem wécéznie kellett, hanem a vihartól félve menekült volna. Észre kellett volna vennie, hogy liheg és azért akar kimenni, mert páni félelem van rajta stb. Egy óra múlva lett meg bőrig ázva. Hajszálon múlott, hogy meglett. Nos ezek a dolgok, az ilyen emberi felelőtlenségek, amikor sorjában érnek nem nálam összeadódnak és rettenetesen haragszom és fáj.

Most meg bejött a szobámba, nyilván vezekelni akar:) hozott be, bár nem kértem, egy kis kostolót, amit csinált. Komolyan mondom kiakaszt, de nagyon, most nevetek, de amikor ezeket átélem, hogy egy élőlényre nem figyel oda, aki helyett gondolkodni kellene, hiszen olyan a kutya, mint egy gyerek, hát nagyon fáj és belemar a belsőmbe. Ja és miatta már halt meg kutyám, csak azért mert felelőtlen volt, a kutyák kiszöktek, de hagyta őket, pedig látta az ablakból, hogy kint vannak, mert még el is mondta. A lényeg, azt gondolta, hogy majd vissza jönnek. Hát persze, az egyik vissza jött késő este, a másikat meg elütötték. Jézusom ne haragudjatok, hogy ennyit írtam, pedig még annyi minden van hogy iszonyú.

2011. szept. 2. 16:47
 2/16 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező.A könyvek miatt előbb kellett volna szólni neki,nem mindenki van tisztában a könyvek értékeivel,szépen meg kellett volna mondani anyudnak hogy legközelebb ne álljon rá a könyvekre mert számodra értékesek..Egyszerűbb mód a költözés ha már nagykorú vagy ha zavar ez.vagy vegyél zárható szekrényt tedd el az értékes cuccaidat és dugd el a kulcsot valahova ahol csak te találod meg.A kutya probléma még így sincs megoldva,esetleg ha van külön szobád ott lehetne a kutyus,a szobádat pedig kulcsra zárod.
2011. szept. 2. 17:01
 3/16 anonim ***** válasza:
36%
Édesanyádnak nem fontos a könyv, meg a kutya sem érdekli annyira, van így más is, szerintem. De ez téged túlontúl bosszant. Szerintem itt valami másról van szó. Hány éves vagy?
2011. szept. 2. 17:04
 4/16 anonim ***** válasza:

hát én egy párnára nem állnák rá soha.

anyukád is akarta a kutyát??

"megmagyarázzam a felnőtt anyámnak hogy ..." ez kicsit necces ne haragudj de ö pottyantott a világra valamit csak jól csinált vagy te is elfuserált v.mi vagy?

ha valaki el akar költözni akkor elmegy nem arra fogja hogy utánam jön....

2011. szept. 2. 17:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem Te túl frigid vagy, nem pedig preciz (van némi különbség). Sok mindenen aggódsz, ami könnyen depresszióba sodorhat. Szivj el egy füves cigit, vagy egyél Xanaxot tök mindegy csak nyugtass az életszinvonaladon. Nem kell mindent olyan komolyan venni.
2011. szept. 2. 17:13
 6/16 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy a könyveket, támasztéknak használja itthon még sosem láttam. Ma említette, meg, miközben takarítottam, a függönynél, hogy ahol takarít úgy szokta. A könyveket nem tudom sajnos elzárni, mert nem olyan a szekrény. És rengeteg könyvünk van. Mind a három szobában tele vannak a polcok könyvekkel.

Második válaszoló. Mióta az eszemet tudom, egészen kicsi óvodás korom óta, mindig voltak idegesítő fájó szokásai. Lehetetlenség ennyi mindent felsorolni. Nem tudom mi lehet a háttérben. Apukám az teljesen más volt rá lehetett bízni dolgokat. Anyura nem. Volt, hogy, lement a boltba levitte közben a kutyát, mert mint említettem szereti, csak rájön néha valami, no a lényeg, hogy visszajött, de a kutyát lent hagyta a bolt előtt kikötve :-O ... Nem sorolom, mert még így is felzaklat, hogy nem mostanában történt.

24/L

2011. szept. 2. 17:14
 7/16 anonim ***** válasza:

Mennyi idosek vagytok? A Mamad mindig ilyen volt, vagy csak az utobbi idoben? TEhat elkepzelheto a valtozas kora az, ami igy megvaltoztatta a szemelyiseget.

Nem akkora problemak ezek, a kutyat tedd a poraszra, a karnis feltetelehez, pedig szerezzetek be egy kisebb letrat pl. s az mar nem balesetveszelyes, mivel a parna, de a konyv alatet is az!

A Mamadat megvaltoztatni nem tudod, tehat alkalmazkodni lehet, hogy ebbol ne legyen vita.

2011. szept. 2. 17:15
 8/16 A kérdező kommentje:

ha valaki el akar költözni akkor elmegy nem arra fogja hogy utánam jön"

Nem erre fogom, ezt csak megemlítettem.

Utolsónak. Nem tudom mi köze van a könyvekhez és a kutyákhoz a frigiditásnak? (!) :D

2011. szept. 2. 17:16
 9/16 A kérdező kommentje:

A válasz megírásának időpontja: ma 17:15

Mindig ilyen volt, mióta az eszemet tudom. Nagyon szeretem Anyut, de ezek a dolgok nagyon ki tudnak akasztani

2011. szept. 2. 17:19
 10/16 anonim ***** válasza:

pakolj és menj mielőtt totál kikészítitek egymást 24 éves vagy nem mondom velem mi minden történt ennyi idősen.

de úgy jöttem el otthonról hogy nem utáltuk meg egymást a szüleimmel,és nem úgy integettek hogy vissza ne gyere.

a maminak is jobb meg a kutyának is meg neked is.

2011. szept. 2. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!