Rajtam kívül van valaki, aki hasonlóan berágna, vagy csak én vagyok túl precíz, vagy nem tudom mi!?
Sziasztok!
Édesanyám időnként kiakaszt, de folyamatosan, amikor végre megnyugodnék, biztos, hogy elő áll valamivel, amit én egyszerűen ép ésszel nem tudok felfogni, hogy egy értelmes ember, ilyet csináljon. És ezek az örökös csatározások, hogy megmagyarázzam a felnőtt anyámnak, hogy mit illik és mit nem, mit lehet, mit nem, felőrlik az idegeimet. (Szeretnék már elköltözni itthonról. Attól félek, ha elköltözöm, otthon is meg fog találni a butaságaival ). Pl. Az előbb raktam fel a függönyt, amikor levettem elértem arról, amin álltam. Amikor visszaakartam tenni, ahhoz már a székre rá kellett tennem egy párnát, hogy feltudjam csíptetni. De mielőtt felraktam volna, mondta hogy hoz nagy könyvet, arra álljak rá, mert Ő úgy szokta, ahol takarít. Hozzá kell tennem, hogy én nagyon vigyázok a könyveimre-könyveinkre. Olyan nagy könyveink mint a múltszázad eleji, értelmező kéziszótár, Darwin: Az ősember, A műveltség könyvtára 3 kötetes, Az utazás hősei kb 10 könyvből álló kötet, Gauguin, A boldog herceg és még nagyon sok régi, számomra értékes könyv. Amikor kézbe veszem, nagyon ügyelek, mert nagyon könnyen szétmennek ( Szerintem ezeket a könyveket könyvtárban, el sem vihetőek, csak ott helyben lehet olvasni) Na és ezen kívül rengeteg nagy alakú könyvem van, amik újak, vagy újszerűek : Különböző természettudományi könyvek ( Ezeket én vettem a sajátom). Nem sorolom fel.
Hogy juthat eszébe bárkinek, hogy egy több mint száz éves könyvre rá álljon, vagy egy újra. Én amikor olvasom még arra is figyelek, hogy a lapokat ne törjem meg. Megmondtam neki, hogy ha nem olvassa a könyveket, akkor legalább legyen benne annyit tisztelet, hogy nem áll rá. Most látom a végén belátta, de fel kellett emelnem a hangomat, mint egy gyerekkel. Szerintem egy gyerek hamarább megérti ezt. Ti mit gondoltok erről, most én vagyok túl precíz, vagy más is úgy gondolja, hogy a könyv nem arra való, hogy támasztéknak használjuk. ( Mondjuk ezek a kedvenc könyveim közül valók és valószínű, hogy értéktelen ponyva könyveken nem húztam volna fel magam, de olyanunk meg szerintem nincs is. Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, de egyszerűen ki kellett írnom magamból.
Az innen következő részt, csak az olvassa el, akinek van ideje. Köszönöm eddig is, hogy megtiszteltetek az elolvasással, mennek is a zöld kezecskék :)
Én anyám se semmi nyugi. Ez az előző generáció egy igazi sötétség. Érdekes mód a 80 éves nagymami értelesebben gondolkodik mint az 50 éves anyám.
Én is észrevettem hogy olyanok mint a gyereket. Én is otthon lakok még. 26 éves vagyok. Anyám azzal borít ki hogy ha egy kávét csinálok reggel meggyújtom a gázt hogy feltegyek egy teáskanna vizet melegedni. -De általában nincs a kannába víz. Én ilyen 3/1 be kávét iszok reggel ,naszóval pár méterre van a fürdő bemegyek megtöltöm a kannát. Kimegyek és látom el van oltva a gáz. És sehol senki. Ha rákérdezek még én vagyok lebaszva mint állat. De sokáig felmerült bennem hogy én nem vagyok 100 mert úgy emlékszek meggyújtottam és kimegyek sehol senki a gáz nem ég..
De egy millió dolog van még így és ráadásul a szüleim nehezítik az életem de semmitre nem számíthatok rájuk. Én pl így vagyok. Jah vizsgák előtt is jól fel szoktak idegesíteni. lehet ez nekik jó poén de szerintem az életem további részére kihat egy jó vizsgaeredmény.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:10
igen, Ő is akarta a kutyát. Együtt talátuk meg, kis kóbor kutyus volt. Mint említettem Ő is szereti a kutyát, csak néha rájön ez a nem tudom mi, az amikor megbízhatatlan lesz.
Igen, tudom hogy én sem vagyok tökéletes, de most itt nem magamról akartam írni. Én nem tennék olyat, hogy a kutyát lent hagyom a bolt előtt stb. Vagy ráállok egy könyvre. A párnával nem tudom mi a bajod, nem díszpárna és nem is olyan párna, amin alszom és nem papuccsal állok rá ráadásul csak én használom az én szobámban van a székemen. Engem nem zavar, ha ráállok! Koszos lábbal nem állok rá!
A válasz megírásának időpontja: ma 17:25
Az a baj, hogy Apu meghalt és Anyut félteném egyedül hagyni... Nem olyan egyszerű ez. Esténként fél még úgyis hogy otthon vagyok, én kapcsolom le a tv-t minden álló reggel, vagy hajnalban, attól függ, hogy megébredek-e. Évek óta csak a Tv-mellett mer elaludni. Amikor külföldön voltam vagy huzamosabb ideig vidéken dolgoztam és csak hétvégén jártam haza, nagyon sajnáltam és féltettem.
A komment megírásának időpontja: ma 17:36
Gondoltam h valami ilyesmi lehet a dologban.Eszembe jutottak ezek:van-e párod/bnőd h ne robbanj azonnal?anyudnak van-e vki akivel beszélgethetne?vagy ha úgy látod orvosi segítség....?Tény h ő már nem fog kifordulni önmagából és nagy valószínűséggel ilyen marad,viszont lehet,hogy neked kellene kidolgoznod magadnak valami módszert,h mit is csinálj a feszültségeddel olyankor.Erre viszont van 5letadó a neten is(már h ne kelljen elmenned sehová)pl:családterapeuta v pszichológus fórum stb.Olvass bele ilyen oldalakba hátha találsz vmi feszültségoldó módszert....
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
:) Köszi a nyugtatást sorstársam :) Nem tudom egyszerűen miért van ez. A legjobb megoldás csak az lesz, ha már végleg elköltözök tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!