Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudom meg, mennyire...

Hogy tudom meg, mennyire vagyok okos?

Figyelt kérdés

"Angelina Jolie-t az EW 2007-ben a 33. legokosabb embernek választotta Hollywoodban"

Ezt olvastam egy fun site-on, és engem is érdekelne, hogy tudom meg az "okossági szintemet". Azt mi alapján döntik el?

2011. okt. 2. 00:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
13%

pl. úgy, hogy az és elé nem teszünk vesszőt!!

Ülj vissza a helyedre Mancika és tanuljál még jó sokat...

2011. okt. 2. 00:17
 2/15 A kérdező kommentje:
LOL
2011. okt. 2. 00:19
 3/15 anonim ***** válasza:
69%
Ezt nem tudom, de ha egy IQ tesztet kitöltesz, az nem elég? Sok van neten is. Okossági fokról még nem igazán hallottam,de egy képet ad egy IQ teszt is. Egyetemen van valami teszt az ilyen kiemelkedő tehetségek megtalálására, de nem,tudom mi a neve. de az is valami hasonló, kompetenciamérős valami teszt.
2011. okt. 2. 00:20
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi, igazából IQ tesztet csináltam már, gondoltam ez valami más lehet...
2011. okt. 2. 00:21
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Ha fun site-on olvastad, akkor érdemes elgondolkozni, nem kacsa-e a hír.
2011. okt. 2. 00:25
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

Én az ilyen rangsorokat mindig úgy képzeltem el, hogy van pár újságíró, aki nagyon ráér, és megvizsgálják a média "szeme" előtt lévő embereket, majd megvizsgálják, milyen befektetéseik voltak, hogyan térültek meg, a nyilatkozataikat/képeiket hogyan adták el, milyen szerepeket vállaltak, stb, és ezt rangsorolják. Aztán valaki ezt üzleti érzéknek, valaki "okosságnak" nevezi.

Első válaszolónak pedig idéznék a helyesírási szótár idevágó részéből, mielőtt leoszt másokat, olvasgasson ő is:

"Az egyik leggyakoribb hibaforrás az és, vagy, s és meg kötőszó előtti vessző. A helyesírási szabályzat szerint ha egy ilyen kötőszó két azonos szerepű mondatrész között áll, akkor előtte nem található vessző. Például: A vacsorán levest, húst és desszertet szolgáltak fel. (Ugyanezen ok miatt a felsorolásban lévő stb. elé sem teszünk vesszőt, hiszen ez a s a többi kifejezés rövidítése.)

Kötelező azonban a vessző kitétele, ha a kötőszó két tagmondat határán található. Például: A pincér az asztalra helyezte a tálat, és szó nélkül eltűnt. "

2011. okt. 2. 00:28
 7/15 anonim ***** válasza:
89%
- megvizsgálják... Bocsánat, este van:)
2011. okt. 2. 00:29
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

Kedves első, akkor te sem vagy olyan hű de okos :)

Az és elé kell vessző, ha új tagmondatot vezet be.

2011. okt. 2. 00:30
 9/15 anonim ***** válasza:
92%
Látom már megelőztek. :D
2011. okt. 2. 00:31
 10/15 anonim ***** válasza:
89%
Megelőztelek, de épp csak annyival, hogy az stb. elé tegyek egy vesszőt, mikor pont azt a részt másoltam be, ami szerint nem kellene.. :P
2011. okt. 2. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!