Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha ilyenek...

Mit tennétek, ha ilyenek lennének a nagyszüleitek?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy apukád elhagyott téged, mikor még nagyon kicsi voltál, nem fizetett gyerektartást, nem látogatott, nem érdeklődött felőled, az se érdekelte, hogy van-e mit enned. Az ő szüleit szintén sosem érdekelted, mert olaszok, és tudták, hogy nem tudsz kicsiként olaszul, ezért nem is kínlódtak veled. Aztán 18 éves korodra megtanulsz rendesen olaszul, felveszed a kapcsolatot a nagyapáddal és ő örül, hogy végre tud veled beszélgetni, hiszen te tanulj meg kisgyerekként, egyedül egy másik nyelvet, de ő felnőttként csak azért nem keres, mert nem tud összetenni egy magyar mondatot. Szóval felkeresed és elmeséled neki az életedet, az érzéseidet és szeretnéd, ha magyarázatot adna arra, hogy miért nem kerestek téged évekig. Ő persze apádat védi, szerinte ebben nincs semmi kivetnivaló, hogy ilyen és azt mondja, hogy hát ez van, majd a te életedet alakítsd jobban. Ti hogyan éreznétek magatokat és mit tennétek ezzel a kapcsolattal?
2011. okt. 1. 22:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Akkor ez egy ilyen család. Sajnos apád az ő apjáról vett példát, tovább nincs is miről beszélnetek egyikükkel sem. Ne szomorkodj miattuk.
2011. okt. 1. 23:27
 12/17 A kérdező kommentje:
De nagyon fáj, hogy ennyi szenvedést okoztak nekem és anyámnak, ez nem egy olyan jellegű szomorúság, mint mikor kapok egy rossz jegyet vagy valaki megbánt, hanem ez az egész életemet végigkíséri. Tudom, hogy sok ilyen szülő létezik és sok ilyen helyzet, de akivel nem tette ezt az apja vagy az anyja, az nem tudja elképzelni, milyen érzés. Nem elég, hogy nincs apád, nem tanít meg dolgokra, nem visz el kirándulni, nincs ott, ha beteg vagy, de anyádnak fel kell áldoznia magát azért, hogy éjt nappallá téve dolgozzon és téged eltartson mindenféle segítség nélkül és szinte beleroskadjon a gondokba. Aztán felnősz és nagyon hálás vagy neki, más jellegű problémáid lesznek, de mindig benned marad a tüske, hogy valakinek nem kellettél, és valaki miattad tette tönkre magát.
2011. okt. 1. 23:34
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Most panaszkodni jöttél fel vagy tanácsot kérni?

Nem tudsz mit kezdeni velük!

Nem vagyunk a barátaid így vállat sem kapsz tőlem amin kisírhatod magad.

Az egyetlen amit tehetsz hogy egy részét kifizetteted velük amit nem kaptál meg tőlük. Például amit a korábbi hsz-ben írtam. ENYYI

Ha tovább sajnálod magad (mert én nem foglak az biztos) akkor még rendesen gondolkodni sem tudsz, és elszalasztod a lehetőségeidet.

Mindig lehet hátrányból előnyt kovácsolni de ahhoz tiszta ész kell. Ha meg nem akarsz velük kapcsolatot tartani akkor legalább a mostani feladataidra koncentrálj.

Tudom milyen ha egy családtag nem úgy viselkedik mint ahogy kéne ezért megkeseríti az egész életemet.

Nem neked vannak egyedül problémáid az életben kapd össze magad és tedd a dolgod.

2011. okt. 2. 09:04
 14/17 anonim ***** válasza:
40%
Nem értem miért kellett lepontozni, hogy örülj hogy van nagyszülőd. Nekem egyetlen nagyszülőm volt, többi mint meghalt, mire születtem. Az az egy is meghalt 4 éve!!
2011. okt. 2. 12:41
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem én pontoztalak le és sajnálom, hogy nincs nagyszülőd, de szerintem ez nem hozható összefüggésbe az én problémámmal. Ez olyan, mint a "neked van egy szadista apád, nekem meghalt, de te örülj, hogy van".
2011. okt. 2. 17:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Apás rész igaz rám, bár a szüleit nem keresném fel, pedig magyarok. Ha jól tudom akkor apám anyja már nem is él. Apámat meg végképp nem keresném, ha képes volt elhagyni akkor éljen boldogan, és minket hagyjon békén. Jobb nekünk nélküle.

19L

2011. nov. 2. 00:08
 17/17 Szeder Katalin ***** válasza:
Ebből a kérdésből és a kommentjeidből nem derül ki, hogy voltaképp ki nevelt fel. Az viszont annál inkább, hogy a valakihez tartozás, a gyermeki szeretet vágya késztetett a számtalan alkalomra, amikor megpróbáltad az apai nagyszüleiddel felvenni a kapcsolatot. Ez természetes, magától értetődő érzés, amiért egy kommentelő sem szólhat le téged ahelyett, hogy megpróbálná beleélni magát az akkori helyzetedbe. Elég baj, hogy ilyen az apai nagyapád, de ezen nem változtathatsz. Célnak érdemesebb, hogy megtaláld a helyedet a világban, meg tudj élni, és legyenek őszinte, szerető barátaid. Vegyél egy nagy levegőt, és kezdj új életet!
2017. jún. 11. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!