Van olyan, hogy az anyuka nem tudja elfogadni, hogy az imádott fiának gyereke született?
Én vagyok a fiú élettársa, nagyon akartunk babát, aki már fél éves. Ő anyósom egyetlen vérszerinti unokája. De van egy "unokája", aki nem vérszerinti, de annak tekinti, és őt még mindig jobban elfogadja.
Szereti a kisfiamat, de valahogy nem akarja a társaságát, olyan, mintha nem fogadta volna még el.
Mikor párommal összeköltöztünk (párom 22 éves volt), anyósom nem akarta elengedni, és napokig sírt. Engem sem akart elfogadni, pedig én jó fogás voltam/vagyok neki (nem egó vagyok, csak tudom, hogy nem velem volt baja, mert 18 évesen értettem a házimunkához, főzéshez, sütéshez, több végzettségem volt, és ezt dícsérte, szépnek is tartott, tudta, hogy jó hatással vagyok a fiára.) De úgy sikerült elfogadnia hogy velem van, hogy leesett neki kb. 2 év után, hogy engem választott (addig persze hetente vagy 3-szor találkozni akart vele, és mindennap hívta telefonon). Talán a fia imádatához lehet köze?
Kíváncsi vagyok, járt-e valaki így!
Köszönöm a válaszokat, és bocsi a hosszúságért! :)
Fogalmam sincs miért lepődtök még meg Fromoz válaszain :D
A kérdezőnél lehet a pont. Ameddig csak élettársak voltak, addig bármikor visszamehetett volna, de most már külön családot alapított, nem az anyja az első, hanem a fia.
Nem rossz ettől a nagymama, csak szerintem rettentő nehezen dolgozza fel, de majd belenyugszik és imádni fogja, hiszen a fia saját gyereke :)
Nálunk anyósom olyan, mintha az unokánál akarná folytatni, amit a fiánál abbahagyott.
Nekem elé fura, de az egész családja úgy viselkedik, mintha közöm nem lenne a saját gyerekemhez. Egy darab, általuk készített fényképen sem vagyok rajta, mindig valaki más fogja a babát, a férjem, az anyós, az unokatesók...anyós a jelenlétemben is úgy pátyolgatja meg próbálja rendezni a fiamat, mintha én a világon sem lennék. Ha valamit akar a gyerekkel kapcsolatban, sosem tőlem kérdez, hanem a férjemtől.
Néha már-már undorító is, mert ahogy maga köré gyűjti a fiát meg az unokáját... én elhiszem, hogy az milyen klassz, de nem az ő gyerekük, hanem az enyém meg a fiáé.
Én ezen azért bukok ki, mert mindenhol azt szajkózzák, hogy a pasival a családját is választjuk. Jó, akkor én elfogadom őket. De ők meg úgy viselkednek, mintha a gyerekem csak és kizárólag az ő vérük lenne, és velem, az anyjával nem is kell foglalkozniuk. Nekik miért nem kell elfogadniuk engem?
Most itt teljesen mindegy mikor milyen végzettséget szerzett a kérdező, nem ez a fő probléma.....!!!
Ha teljesen normális, házias, gondoskodó nő, akkor nem tudom mi a baja az anyósnak. Vagyis sejtem.
Nagyon sok anyós nem tudja elengedni a fiát, nem veszi észre, hogy már nem 10 éves, akit pátyolgatni, irányítani kell. Valahogy bennük az a szerep maradt meg, hogy ő az én kicsi fiam, aki azt csinál, amit én mondok.
S ezután jön egy lány, akibe nem tud rosszat találni, s akkor elkezd irigykedni, féltékeny lenni, mivel azt érzi átvette más az ő szerepét.
Holott ez teljesen normális. Egy felnőtt ember nem élhet az anyja szoknyája alatt.
Jobbik esetben a férfi rájön, s ki tud ebből a túlzott anyai kötelékből törni.Túlzott anyai köteléken azt értem, amikor az anyuka szava a szent és sérthetetlen, s még azt is ő akarja megmondani, hogy a fia milyen ruhát vegyen magának felnőtt létére (csak az az elfogadható, ami az anyukának is tetszik).
Visszakanyarodva a témához: a férfi belátja, hogy nem az anyja már az első, hanem a felesége, s a gyermeke.
Ezt közli az anyukájával is. Persze tartani kell a kapcsolatot, szeresse , tisztelje őt.....csak a fontossági sorrend egy bizonyos kor felett megváltozik.
Van olyan anyós aki ezt elfogadja, van aki kevésbé.
Ilyen esetben a fiának kell vele elbeszélgetni, hisz ő tud rá hatni.
Nagyon köszönöm a válaszokat, akikét jónak találtam, kattintottam! :)
Igen, van benne valami, hogy imádja a fiát, és féltékeny...
Fennakadtam azon, hogy magam felé hajlottam. Csak érzékeltetni akartam, hogy nem velem van baj. Direkt írtam, hogy NEM EGÓ VAGYOK!!! :) De aki csak a negatív dolgot veszi észre, annak bármit írhatok, igaz?? :D
De ha annyira érdekel egyeseket a végzettségem 18 évesen, akkor: angol középfokú nyelvvizsga, német középfokú nyelvvizsga, emelt szintű érettségi, irodai asszisztens levelezőn. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy BÜSZKE VOLT RÁM, és dícsért. Csak ezt akartam kihozni az egészből! :)
De már ki tudja, lehet, hogy tényleg az a baj, hogy "elvettem" a fiát tőle.
Aki írta, hogy az anyósa nem foglalkozik vele, sajnálom nagyon...:( Na velem meg sógorném csinálja... Ha elmegyek suliba, és párom vigyáz Pindurra, rögtön jön, utána mindenkinek azzal dicsekszik, hogy milyen jól elvoltak hármasban, a párom, a fiam, meg ő. És még szinte én vagyok a sz*r, hogy otthagytam őket... :(
Anyósom akart párommal találkozni annyit, nem párom vele! :)
Köszönöm mégegyszer a válaszokat! :)
Voltunk kinn anyósoméknál, és nem túl rózsás a helyzet... Részegen fogadott (sajnos sokszor a pohár fenekére néz), és a kisfiammal nem nagyon foglalkozott. Inkább azt ecsetelte nekem, hogy mennyire megérzi a fia rezdüléseit, meg mennyire szereti, stb., szerintem tuti a féltékenység játszik közbe...
Emellett még meg merte kérdezni, hogy ott akarom-e hagyni a páromat? Mondtam neki, hogy miért hagynám, hisz szeretem már 5 éve, és ezért szültem neki gyereket. Hihetlen ez a nő...:( Párom már megfogadta, hogy többet ki nem megy, ha részeg... Hát ez van...
Nagyon köszönöm a válaszokat mégegyszer! :) :)
FromOz,
1. nem volt szó veszekedésről, úgyhogy fogalmam sincs, mit érdemlünk meg,
2. okos vagyok én, mert attól, hogy részeg, nem vagyok vele bunkó. Mert azért mindentől eltekintve mégiscsak hálás lehetek neki, mert ő nevelte fel életem párját, és nem is akárhogy! :) :)
Köszönöm a válaszod! :)
From Ozzal ne foglalkozz. Jól tetted, h nem kezdtél bele semmi vitába. Egyszerűen csak hagyd, hagy mondja a magáét, ha ott vagytok. Nem kell feltétlenül sűrűn menni hozzá, azt az egy-két alkalmat meg ki lehet bírni. Ha ennyre odavan a fiáért, akkor meg látogassa meg csak ő.
Amúgy azért nincs olyan sok végzetséged. A legmagasabb iskolai végzetséged az érettségi, ami önmagában nem elegendő munka keresésre, csak egy jogosítvány továbbtanulásra. Az irodai végzetség az már valami, arra lehet alapozni. A nyelvvizsga az nem végzettség. Az csak hozzásegít egy oklevél megszerzéséhez v kicsit könnyebb vele munkát találni bizonyos területeken.
FromOz kitörölte a válaszát, úgy látom! :)
Amúgy meg fogalmam sincs, miért kell ezen a végzettség-dolgon lovagolni ennyit! :) Te jó ég, de jó, hogy abszolút nem erről szól a dolog! :D
Mégegyszer hangsúlyozom, hogy nem a végzettségről volt szó, hanem arról, hogy ANYÓSOM BÜSZKE VOLT RÁM, HOGY MÁR 18 ÉVESEN ENNYI PAPÍROM VOLT, mert azt mondta, hogy a mai fiataloknak nem sűrűn van ennyi papírjuk ennyi idősen, hanem inkább discóban rázzák. Továbbá azt mondta anyósom, hogy 18 éves fejjel ennyi papír kiemelkedő szorgalomra vall.
Ne haragudj, kíváncsi lennék, neked 18 évesen mennyi papírod és nyelvvizsgád volt, ha ennyire lebecsülöd azt, ami nekem volt? Vagy csak az irigység beszél belőled, hogy te nem tanultál ennyit? Vagy talán neked 18 évesen már diplomád volt?
De amúgy azt hol írtam, hogy 18 évesen abbahagytam az iskolát, és ennyi most egy érettségim, egy szakmám, és két nyelvvizsgám? Ezeket csak alapozásnak szántam, azóta már 23 vagyok, és szereztem több végzettséget is, ami ezekre épül.
Hallottál már arról, hogy nyelvi végzettség, és szakmai végzettség??? A sulimban rengetegszer használják ezeket a kifejezéseket! Nahh erre gondoltam a kérdésemben, hogy 18 évesen VÉGZETTSÉGEIM voltak! :)
* javítok: és van most egy érettségim, egy szakmám, és két nyelvvizsgám
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!