Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idő egy szerelmet...

Mennyi idő egy szerelmet elfelejteni?

Figyelt kérdés
Mennyi idő alatt lehet egy viszonzott, de be nem teljesülhető szerelmen/vonzódáson túllépni úgy, hogy minden nap többször látja az ember a másikat? Hetek, hónapok, évek?
2011. okt. 1. 09:50
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Szóval én, mint harmadik fél (az egyikőjük párja) szinte ne is reménykedjek, hogy át tud ezen lendülni? Hogy újra vissza fog térni hozzánk érzelmileg? Engedjem el inkább?
2011. okt. 1. 11:08
 12/22 anonim ***** válasza:

A helyzetem hasonló, de mi függetlenek vagyunk és sosem voltunk munkatársak. Hogy viszonzott-e ez egy nagyon jó kérdés, mert tudom, hogy vonzódott hozzám, de hogy ez most csak szexuális vonzódás, vagy több volt, nem tudom.

A lényeg, hogy 5 éve történt, én azóta sem tudtam tovább lépni, ugrálok egyik használhatatlan rossz kapcsolatból a másikba, de nem tudok mást szeretni :(

2011. okt. 1. 12:00
 13/22 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt tisztáznotok kéne. Jellemzően azokat a veszteségeket képtelen elengedni évekig az ember, ami elvarratlan. találkozz ezzel a pasassal és tegyetek egyértelműen pontot a végére, beszéljétek át. Tedd meg magadért, hogy túl tudj lépni, hidd el, sokkal könnyebb lesz!
2011. okt. 1. 13:23
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez valóban okos tanács, csak sajnos ez lehetetlen :(

Gyakorlatilag soha nem is volt semmi, így nincs is mit tisztázni. Ja és már egy éve nem láttam körülbelül, így főleg nincs esély rá, de talán az én lelkemnek jobb lenne. Viszont így pedig mindig bennem, hogy valamikor majd besétál az életembe és sosem engedem el.

2011. okt. 1. 13:25
 15/22 anonim ***** válasza:
Igen ez teljesen igaza van a 82 %-nak, amennyiben az ész érvek így működnének. De a kémia egész más. A másik fél, aki szintén foglalt és talán családja is van nem csak elkötelezett Ő hogyan tudja az érzelmeit a tények alá rendelnie. Miért kell egyáltalán befejezni és elfelejteni ?Ész érvekkel mérve a 82 %nak abban van igaza, hogy mérlegre kell tenni a várható kapcsolat eredményét és veszteségét. Az ugy nevezett hozam /boldogság/ hosszú távon is belátható vagy csak a be nem teljesülés teszi olyan reménytelenné vagy bonyolulttá. Egyébként ebben az esetben a kérdésben mit értesz be nem teljesülésnek ? Mert ha az erkölcseid megengedik egy tiltott gyümölcs ha megérik meg lehet kóstolni ugy, mintha betelnétek egymással és kész. Lehet ,hogy ennek kellene megtörténnie és adva lenne válasz. / 82% nem haragszom és én kérek elnézést, de még most is él bennem a történet és ez olyan, mintha én lennék tulajdonába a bölcsek kövének. Pedig az egész csak kémia és akkor tényleg olyan szép minden.Olyankor az ember nem hall nem lát és nem gondolkodik. De mitől olyan olyan szép ?
2011. okt. 1. 14:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Én két évig próbáltam elfelejteni, úgy hogy nagyon ritkán láttam őt. én kapcsolatban voltam, és nem akartam abból kilépni. Nem sikerült elfelejteni, folyamatosan ő járt a fejembe, róla álmodtam, vagy mély depresszióba zuhantam, vagy az egekbe szárnyaltam, ha véletlen hallottam róla valami hírt.

Beláttam hogy ennek így nincs értelme, szakítottam az akkori párommal, és összejöttünk.

Ha tényleg igazi szerelem, szerintem nem lehet elfelejteni. Esetleg ha nem egy helyen dolgoznának, sok-sok idővel, túl tudna lépni rajta... Ha csak vonzódás, akkor az elmúlhat. De ha minden nap többször látják egymást, szerintem sehogy, ideig óráig működhet, de ha az egyik félnek lesz az életébe egy rossz időszak, akkor könnyen előfordulhat hogy megtörik az akarat, és elcsábul.

Ami szerintem rajtam anno segített volna, hogy az exemmel maradjak, másik város, esetleg másik ország, vagy legalábbis attól a várostól több száz km-re ahol a tiltott szerelemem lakik.

2011. okt. 1. 17:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Nálam is az segitett volna, hogy nagyon nagyon távol. Szinte mindent megtettem, hogy ne következzen be a válás de fizikailag fájt, ha nem voltam a közelébe. Ugyan semmi nem igazolja, hogy helyesen cselekedtem, de érdekes módon has van ismerősöm aki hasonló cipőben jár állandóan próbálom őket lebeszélni a félrelépésről. Miért ? Könnyű másoknak tanácsot adni.
2011. okt. 1. 18:33
 18/22 A kérdező kommentje:
Akkor mégis mit tanácsoltok nekem így, harmadik félnek, akinek a párjáról van szó? Vagyis a párom lett szerelmes valakibe a munkahelyén. Mit tegyek? Áldozzam fel a családom vagy várjak?
2011. okt. 2. 21:00
 19/22 anonim ***** válasza:

Szerintem költözzetek el, vagy legalább kérd meg hogy váltson munkahelyet (esetleg beszélje meg a munkahelyén hogy vagy ő megy el, vagy akibe beleszeretett)

Szerintem ne dobd el a családot, egy kapcsolatban ki kell tartani egymás mellett, jóban-rosszban, én ezt vallom. Segíts neki hogy túl legyen ezen, legyél nagyon megértő, annak ellenére hogy biztos neked is nagyon fáj ami történt. Ha igazán szerelmes, hidd el ő sokkal jobban szenved, hiszen téged sem akar elveszíteni.

Én anno próbáltam magamon uralkodni, hogy az akkori párom aki mellett szerettem volna kitartani, ne érezze hogy mennyire rossz nekem. Nem hibáztatom, de ha rossz napja volt, kaptam szemrehányást is, meg ő uralkodni akart rajtam (az ágyban is), "börtönbe" zárt. Ellenőrizgetett, hívogatott, ami lehet hogy jogos volt, viszont, teljesen eltávolodtunk, nem hitt nekem hiába mondtam igazat ...

Ha nagyon akarjátok, és mindketten mindent megtesztek, túl fogtok ezen jutni. De akkor ez legyen a legfontosabb, és ehhez igazítsatok mindent. Esetleg párterápia... mi nem voltunk megesküdve, gyerek sem volt, de ha már házasok lettünk volna, biztos hogy megpróbálom ezt is, hátha!

Beszélgessetek sokat, de vigyázzatok mert ilyenkor főleg a negatív dolgok jönnek felszínre, és ha folyton abba lubickoltok, meg fogja mérgezni még jobban a kapcsolatotokat, fontos hogy ne csak erről szóljon minden.

Ha gondolod privátban keress meg, el tudom mondni én min mentem át, nálunk mi volt.

Kitartást nektek!

A 82%-os voltam(tegnapelőtt 17:58) (Én két évig próbáltam elfelejteni....)

2011. okt. 3. 09:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha ugy gondolod, hogy önérzetedbe is belegázoltak akkor ezt ugy sem fogod lenyelni és elfelejteni soha. Az első szóváltásnál előjön és minden kezdődik előlről. Ha viszont toleráns vagy és tisztában vagy a kapcsolatok hanyatlásáról, bukásáról vagy egy kis elhajlásról, akkor egy sanszot megér, de beszéld meg a férjeddel, hogy szerinte belefér-e még a kapcsolatotokba, vagy ennyi.
2011. okt. 7. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!