Már nem bírom! Mit lehetne csinálni?
Férjem nagyon horkol, plusz világéletemben éber alvó voltam. Egy légtérben 8 órából talán négyet tudok aludni mellette. Altató segít, de annak csak nagyon alkalmanként van értelme, egyébként rövid úton gyógyszerfüggő lennék.
Néhány hónapja elment alváslaborba, majd elvégeztek egy rádiófrekvenciás lágy szájpad műtétet. Jelentősen nem segített, az orvos előzőleg mondta, hogy változó, kinek hány ismétlés után mutatkozik eredmény. Visszament az orvoshoz, aki ismét alváslaborba akarta küldeni. Szerinte (és szerintem is) felesleges megint előről kezdeni az egész procedúrát - a műtétet kellene ismételni, amíg nem hoz eredményt. Mellékhatás, szövődmény szinte nincs (esetleg félrenyelés műtét közben).
Jelenleg itt megakadt az egész. Külön aludni nem igazán tudunk, illetve azt nem érzem hosszútávon megoldásnak.
Másrészt egyre jobban kivagyok, hogy fél 5-5 körül felébredek a horkolásra, pedig ráérnék 6-7 körül kelni. Hétvégén még rosszabb, akkor bármeddig alhatnék, csak nem tudok :(
Mélyebb alvás sajnos nem megy, világéletemben rossz alvó voltam. Babaként keveset aludtam, oviban délután nem tudtam, 3 évesen pedig arra felültem, hogy zokniban settenkedtek a szobám előtt a kövön...
Egyszerűen ilyen az alvókám. Orvost is kérdeztem erről, rögtön a gyerekkori alvást kérdezte. Amikor elmondtam, akkor annyit mondott, hogy ez genetika, ennyi.
A füldugóból ilyet próbáltam és sajna semmi :(
A belinkelt rádiófekvenciás beavatkozást végezték el a férjemen, ezt kellene ismételni még.
Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy esetleg orvost váltson és ne kelljen előről kezdeni mindent, hanem elfogadja az új orvos az alváslabor papírját? Esetleg valaki dolgozik eü-ben és tud erről valamit?
Igen, dohányzik. Amikor megismertem, akkor is dohányzott (kamaszkora óta), így nem tudom, ez közrejátszik-e.
Volt egy előző házassága, állítólag akkor még nem horkolt, vagy az exnej aludt mélykómában.
Visszagondolva én sem emlékszem, hogy eleinte mennyire volt horkolós, de az utóbbi 2-3 évben csak akkor tudom kipihenni magam, ha hallótávolságban alszik.
22:29
Úgy érted hallótávolságon kívül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!