Ha egy lányt 18 évesen kiraknak otthonról mit van joga elhozni a lakásból?
Hivatalosan a saját ingóságait hozhatja el. Tehát mindent, ami (akárki vásárolta) az ő nevén van. Sajnos ez nem valami sok.. :(
Szegény ismerősödet nagyon sajnálom, sok erőt, kitartást ehhez a nehéz időszakhoz Neki! :(
Köszönöm a válaszokat!
Már túl is vagyunk rajta, úgy döntöttünk nem várunk délutánig. Jól tettük, mert az anya élttársa még aludt, mert "fáradt" volt, a szagából ítélve a piától. Az anyuka így kevésbé volt akadékoskodó. A lány, a férjem és a két testvére és én mentünk oda. A lány ruhái és egyéb személyes tárgyai már az ajtóban voltak szemeteszsákban összerakva... Mindent elhoztunk, (a kérdésben felsoroltakat is), csak a gyűrű nem volt már a lakásban. Gondolom annak az árából "fáradt el" az élettárs. Az anyuka a kérésünkre aláírt 2 példányban egy papírt, amiben elismeri, hogy a lakásból csak azon dolgokat vittük el, ami a lány tulajdona volt (listával), fel van sorolva, hogy kik voltak jelen, tanúnak (a pakolás alatt is ott voltak) két szomszédot kértünk meg. A papíron az is szerepel, hogy erőszak, fenyegetés nem történt. Remélem így már senki nem fog tudni belekötni.
Az egész pakolás végén az anya még meg is kérdezte a lányától, hogy akkor ezután a szokásos havi 20-25000Ft-ot sem fogja hazaadni? Na engem itt kapott el kínomban a nevetés. Hogy lehet valaki ennyire primitív? Nem tudom felfogni, hogyan képes valaki ilyet tenni a gyerekével.
Nagyon rendesek vagytok!
Virtuáis kézfogás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!