Annyira tönkrementünk már, hogy anyukám azt akarja vágassam le a hajam mert az is pénzbe kerül, mit tegyek?
Nem! Anyukádnak nem a hajad kell, hanem a remény.
Lesz még jobb, egyszer fenn, egyszer lenn.Ezt mi így képzeljük, sinus görbébe, de Indiában ez egy kerék, egyik oldala jó, másik rossz, és forog. Hol kapnál munkát, ha ő sem kap? Tanulj! NE nevess ki, kérd a Jóistent, s ad amennyi kell mindig.Nem baj, ha nem szoktad.
Kezdj anyuddal feng shuizni, erősítsétek a gazdagság területét. Ahhoz nem pénz kell, ingyen is lehet. Könyvtárban utána nézhetsz. Csak úg ytud kilábalni, ha nem veszti el a reményt. Rá fog jönni, milyen erős.
Lehet, hogy most szegények vagytok pénzben, de talán bőviben vagytok az időnek, vagy a szeretetnek. Minden nics egyszerrre.
Ahol a legnagyobb a szükség, ott a legközelebb a segítség! Nézzetek körül, nyitott szemmel. Talán csak észre kell venni. Nem lát a kétségbeeséstől. Nyugodjon meg! Nincs egyedül!
És még egy: " a holnapról pedig ne aggodalmaskodjatok! A mának elég a maga gondja!"
Ne vegyél fel diákhitelt, abból meg később lesz gond!
Meg tudod oldani a nélkül. Kerss munkát ezerrel! Nyárra valami jó kis zsíros melót, kérdezgesd az ismerősöket! Gyűjtessz a tanulásra. Talá haza is adhatsz. Tanulás melett is majd dolgozol. És spórolni kell ,mint írták: Vizet melegíteni, villany le, nem kell acsapot folyatni, uram bocsá kagylóból is lehet mosdani, vagy egy kádból. Babot, krumplit káposztát is lhet enni. Ami 300/kg alat van, megvehetitek.
Ki jöttök ebbőll még, de ennyire nem lehet elkeseredni.
Mi pl a mosógép vizével mosunk fel, öntjük le aWC-t.
Száraz kenyeret ledaráljuk, almahéjat teának megszárítjuk. Nem kell pazarolni.
Szerintem ne halassz a fősulin se, menj levelezőre. Ha olyan helyre jelentkeztél, ott is van államilag finanszírozott, de ha nincs is, a rektor biztosan engedélyezi, ha leírod neki milyen szorult helyzetben vagy.
akkor azonban ha jól tudom nem kapsz támogatást az iskolától, nappalin a szoctám egészen sok tud lenni, amiből szűkösen, de saját magadat akár el is tarthatod, persze ennek a pénznek az összegét iskolája válogatja.
Levelezőn tudsz dolgozni, suliba járni, így nem mondasz le semmiről. A hajadat meg hagyd meg, azon már csak nem fog múlni semmi.
Jah, meg nem is említettem az ösztöndíjat, ami szín ötös esetén nálunk ha jól tudom 100000. No nem mondom, nem könnyű, de felfoghatod ezt is munkaként.
Szia!
Lehet, hogy kicsit off lesz, de a fősuliról szeretnék írni. Én egyetemista vagyok, kollégiumban lakok, ami a legolcsóbb lakhatási forma (8850Ft/hó), ilyen anyagi helyzettel biztos téged is felvennének. A szociális támogatás alaptámogatás formájában már elsőtől jár, van olyan főiskola/ egyetem, ahol alap ösztöndíjat is kapnak. Nálunk az ösztöndíj csak második félévtől jár, de akár 50.000 Ft is lehet, ha a legjobbak között vagy. Én általában 20-25ezer ft-ot kaptam havonta. Mellette el lehet menni dolgozni, mert az órák nagy részére nem kötelező bejárni. Ha mégis be kellene, lehet kérni különleges tanulmányi rendet, ha megadják, csak félévkor kell vizsgáznod, egyébként nem kell megjelenned az órákon. A munkától pedig ne félj. Én pl. a gyufagyárban dolgoztam, heti 2-3 nap munkával meg lehet keresni kb. 30.000 Ft-ot egy hónapban. Ha ezt összeadod a szoctámmal, meg az ösztöndíjjal, hát simán meg lehet élni belőle és még haza is tudnál esetleg adni! Ne halgass azokra akik anyagi okokra hivatkozva azt javasolják, hogy ne tanulj tovább, mert ha ügyeskedsz meg lehet élni simán! Fel a fejjel. Tájékozódj az intézményi honlapokon, hogy hol mennyi az ösztöndíj, mérlegeld hol kapnál jó eséllyel diákmunkát és olyan sulit válassz, ahol a legjobb ez az arány. (Szegeden pl. van munka, ha dolgozni akarsz.) Remélem segítettem. Nagyon szurkolok, hogy ne add fel: Szaloncukorka
Istenem, utolso valaszolo annyira jo ilyet olvasni!!!
Amugy hogy vagy kerdezo, mi ujsag veletek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!