Annyira tönkrementünk már, hogy anyukám azt akarja vágassam le a hajam mert az is pénzbe kerül, mit tegyek?
Elborzadva olvastam a történetedet. Hogy lehet Anyukád ilyen, hogy egy ilyen éktől meg akarja fosztani a fiatal, 18 éves lányát? Ő talán nem volt fiatal? Remélem, nem gondolja ezt komolyan! (Mi is voltunk anno csórók Anyukámmal, de ilyen soha eszébe se jutott...)
Pénzt lehet a hajért kapni? Végülis, a fél veséért is, nem? Jó, tudom, nem teljesen ugyanaz - de a hajad elvesztése, ha büszke vagy rá, lelkileg viselne meg.
(Ja, és ha ő nem hozza fel, ne utalj neki arra, hogy az eladott hajért pénzt lehet kapni. Lehet, ő csak a víz miatt akarja - lehet, hogy ezt nem is tudja, és ha tudná, annál jobban erőszakoskodna.)
Tehát, egy szó mint száz: SEMMIKÉPPEN NE VÁGASD LE A HAJAD!!!!!!!! Semmiképpen ne hagyd magad!!!!!!!! Ezt az egyet nem, és kész! Egy gyönyörű hajkorona kincs - de a FEJEDEN, és nem eladva parókának. Ne hallgass arra, hogy visszanő - mert akár csak vállig érő is több év múlva lesz, ugyanekkora pedig talán ha 10 év múlva, vagy még később - és most vagy fiatal, most kell szépnek lenned! (Persze később is, de ez most még fontosabb számodra!)
Gondolom, ruházkodni nincs nagyon pénzed, akkor legalább a hajad legyen az éked, így is érvelhetsz!!!! Mikor nézz ki jól, ha nem most? (Persze ezt óvatosan tálald, nehogy azt higgye Anyukád, hgy "leírtad")
Eszembe jutott egy jó ötlet!!!!!!!!!!! Ha régimódi gondolkodású az anyukád, mondhatod azt, (nem muszáj így is gondolnod ;) ) hogy hosszú hajjal jobban tetszel a fiúknak, és így hátha megfogod valmi ügyvéd, orvos fiát!!!! - erre nem gondolt, amikor átlagossá akart tenni a hajnyírással?! Szerintem ezt feltétlenül próbáld meg bevetni!
Annyit engedj, hogy nyáron elmégy természetesen dolgozni, ill. ha kell, szeptembertől is ott maradsz, a fősulira ha felvettek, lehet halasztani!, - és a fizetésedet hazaadod anyukádnak, és - ez is nagyon fontos! - ne használj a hajadra kiöblítős balzsamot, csak fújósat, vagy azt sem! (Nem lesz a hajadnak semmi baja balzsam nélkül - higgy nekem, nekem is hosszú hajam van!) Máris feleannyi víz!!!! Akár abba is menj bele, hogy 2 hetente mosod, ha nem gyorsan zsírosodik a hajad, kibírható, és még mindig jobb, mint elveszíteni!
Mondj le a nappali tévéről is, az csak hátrányodra válik! És így látja Anyukád, hogy áldozatot hozol a hajadért, mert tényleg fontos Neked.
A hajad levágatása leírtak alapján nem fogja megmenteni Számodra a főiskolát, így egy pillanatra se forduljon meg a fejedben, hogy engedsz!!!!!!!!!! 100 ezer forint is csak ideiglenes megoldás lenne, nem finanszírozna 4 év főiskolát! Ez nem vagy-vagy dolog, mint az egyik hozzászóló írta...
Basszus, én félnék a helyedben, hogy éjjel le ne vágja!!!! Lehet, hogy hülyén hangzik, de tégy a fejedre éjjel valamit, egy vékony kendőt, és akkor felébredsz rá, ha az leveszi... Vagy csavard fel a hajad, és úgy aludj! Arra is felébredsz, ha azt piszkálni kezdi. Semmiképpen se úgy, hogy a befonott copf hátralógjon, mintegy kínálva magát egy nyisszre... :(
Ne hagyd magad, védd meg a hajadat, a szépséged egy fontos pillérét!
Sok örömet kívánok a hajkoronádban, én se adnám semmiért az enyémet, pedig olyan hosszú nincs is, mit a Tied! ;)
Puszillak
Hypathia
A diákhitel is remek ötlet, amit egyik előző válaszadó vetett fel, és mellette még mindig dolgozhatsz részmunkaidőben valamit! Majd meglátod, mit lehet tenni, hogy fősulira mehess, de a hajad marad és punktum! ;)
H.
Higyjétek el anyu nem büntetni akar ezzel, hanem már tényleg elvan keseredve. Valaki írta hogy menjen el másodállásba dolgozni, de sehova nem veszik fel, örül ha az az 1 megmarad neki! És nem csak rajtunk megy a spórolás hanem önmagán is, lyukas cipőbe jár dolgozni mert nincs pénz újra. Ruha még azért van, mert hónapok óta turkálóból vásárolunk ruhát ha kell. De ő is szenved ettől az egésztől, pl a havi bajára hónapok óta vattát vesz, de engem nem akar ezzel sokkolni és nekem ugyanugy megveszi a betétet. De még sorolhatnám, ő is kínlasztja magát, mindenki kínlódik a családban :(
ma este megpróbálok még beszélni vele a hajamról ha hazajön. Arról nem esett szó hogy eladnánk, pedig biztos adnának érte mert festetlen és nem töredezett... de remélem erre mégsem kerül sor :(
Hú, akkor meg ne említsd még véletlenül se, egy szóval se, hogy el lehet adni, mert akkor aztán még nagyobb lesz az ellenállás, ha meg akarod tartani a hajadat!!!!!
Beszélj Anyukáddal, mondd meg, hogy ezentúl 2 hetente mosod, nem használsz kiöblítős balzsamot, és betartasz 2 további takarékosági tippet:
- fodrászkellék boltban veszel fél vagy egyliteres sampont, sokkal olcsóbb, és azonos minőségű, mint az ábécékben kapható márkás termékek (ajánlom pl. a Kallos sampont, teljesen jó)
- és! nem a meleg vizet folyatod a hajadra, hanem szépen melegítesz a tűzhelyen 2-3 nagy kondérban vizet, és egy félliteres bögre segítségével öntögeted a hajadra. Macera, de én is így csináltam, amikor rossz volt a bojlerünk, és ugyanúgy meg lehet mosni a hajat, mint zuhannyal.
Az jutott még eszembe, hogy a hajlevágás tényleg büntetés volt mindig is a lányoknak, de fiúknak is! A 2. hozzászóló, amit írt, nagyon durva! De gondoljunk csak a JAne Eyre c. könyvre, vagy a Magdaléna nővérek c. filmre! A kényszerű hajlevágatás mindig is a büntetés, a megalázás egy formája volt. Persze értem, hogy itt nem erről van szó, de azért mégis....
Mondd Anyukádnak, hogy nem szeretnél egész életedben ilyen csóró lenni, és a hajlevágatás rontana a jelenleg kiemelkedő párkeresési esélyeiden. A hosszú hajjal mint nő kiragyogsz, jobban felfigyelnek Rád! (Persze Neked nem így kell gondolkozni a hajad funkciója felől, de ha Anyukád konzervatív, szöget üthet a fejébe!)
Hypathia
Majdnem sírok... ez a történet nagyon szomorú. De NE engedd, hogy levágassák a hajadat, és a főiskolát se add fel... nem tudom, hova jelentkeztél, de Pesten nincs hiány diákmunkából, el tudnád magad tartani. Olvasd el a Vonzás törvénye vagy a Titok című könyvet, ha ki tudod venni a könyvtárból, vagy kölcsön tudod kérni valakitől, talán adhat egy kis reményt...
Jaj, nem is tudom, mit írhatnék... haragszom anyukádra, amiért ilyesmi eszébe jut, és haragszom a világra, amiért ilyen megtörténhet egy becsületes, dolgozó családdal ma Magyarországon.
Remélem lassan minden rendbe fog jönni az életetekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!