Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira tönkrementünk már,...

Annyira tönkrementünk már, hogy anyukám azt akarja vágassam le a hajam mert az is pénzbe kerül, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira tönkrementünk a megszorítások miatt, hogy a válság volt az utolsó csepp az egészben,plusz most ballagok és rengeteg pénzünkbe került be. Annyira megemelkedett a törlesztőrészletünk, hogy most árulják anyuék a házat. A kábeltévé már régen kivan kötve, tévét nézni csak este lehet, híradó, barátok közt, meg ha nagyon könyörgök akkor napközben bekapcsolhatom fél-1 órára. Az internet már csak ebben a hónapban van, a hétvégétől kikötik, a számítógépre pedig már van vevő :( apukámat elbocsájtották a munkahelyéről ráadásul, csak anya dolgozik :( mindez nem lenne elég, most anyukám azt mondta nekem, vágassuk le a hajamat, mert sokba kerül. Kicsi korom óta hosszú hajam van, a fenekem aljáig leér, és nagyon dús, sokba kerül rá a sampon meg a balzsam, meg a víz amit elhasználok amikor mosom, a bojlert olyankor csurig leszívom meleg vízzel :( mondtam anyának hogy inkább nem mosok hajat csak másfél kéthetente, de ne kelljen levágatni rövidre, de ő csak hajtha hogy vágassuk le. Neki is rövid haja van. Nem akarom levágatni! :( most fogok érettségizni, felvételiztem főiskolára, jó tanuló vagyok, de anya azt mondta mondjak le róla mert nem tudnak eltartani, még itt az öcsém is, és menjek el nyártól dolgozni.... egész nap sírok annyira kivagyok borulva, mindenünk odavan, mit lehet tenni? Mit tegyek itthon hogy jobb legyen, és mit tegyek hogy anya megértse, ha a hajamtól is megszabadítanak akkor már végképp nem marad semmi, mert a telefonomat is elvették már és eladták hogy a számlát könnyebb legyen kifizetni!!!! :(
2009. ápr. 27. 10:06
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%
Tisztázni kellene az anyukáddal, hogy mi lenne a haszon a hajvágásból. Ha tényleg az eladás, fontolóra kell venni. Lehet, hogy pont annak kellene, aki ingyen levágná. Lehet, hogy kifigyelte, és nyerne rajta. Viszont kérdés, hogy átverne -e azután, valóban adna -e érte annyit. Már mindenki eltanulta a kész átverést. Ha anyukád csak mintegy a "gyász" kifejezése képpen, (megszaggatták ruhájukat, hamut szórtak a fejükre) akkor próbáld szeliden elmagyarázni neki , hogy semmit se használ. Kérdezz rá, hogy volt-e az ő gyerekkorában ilyesmi. Lehet, hogy ez egy tanult viselkedés nála. Talán a nagymamája, vagy valaki így tett vele. Lehet, hogy régóta fáj neki az, és most így akarja kiegyensúlyozni. Nem tehet róla. Szeliden beszélj vale.
2009. ápr. 27. 10:43
 12/39 anonim ***** válasza:
72%
Nos,ha fősulira akarsz menni,most keress már 4-5 lányt,akikkel össze tudsz cuccolni,aztán futás!Én már most lépnék helyedben vmelyik rokonhoz,hogy nekem nyugalomra van szükségem a tanuláshoz!Most okos légy!A jövődről kell most döntened,ne told el!
2009. ápr. 27. 10:47
 13/39 tade ***** válasza:
72%
Szia. Nagyon sajnallak. De aki azt mondja, hogy a rovid haj maceransabb, annak nem tudok hinni. Bar attol is fugg milyen rovid. Ha fulig eri, meg jol is jon, mert nyaron a melegben sokkal elonyosebb. Amugy nekem is van egy baratnom, akinek derekig ero gyonyoru dus haja van. Az egyik fodraszszalon 100.000 ft-ot ajanlott neki, ha eladja parokanak. Gondolom anyukad is erre hajt. Tudom nehez megvalnod a hajadtol, de ha jol megfizetik, akkor en siman eladnam, ha ezzel javitani tudok az anyago helyzetunkon. Nem azt mondtam, hogy tusisre kell vagni, hanem mond meg a fodrasznak, hogy mondjuk csak fuled aljaig vagja. Sokan irtak, hogy miert csak teged buntetnek. Arra meg nem gondoltatok, hogy mondjuk az occse meg kicsi, es obelolle nem tudnak hasznot huzni, ezert nem "buntetik"? A fosulira meg megprobalhatsz jelentekzni, de addig is probalj valami munkat keresni, hogy tudd mibol fizetni. Keress lakotarsakat, akikkel kozosen ki tudtok venni valami olcsobb alberletet. Ha ebben az evben semikepp nem tudsz egyetemre menni, akkor hagy ki egy evet, es addig probalj meg sporolni a kovetkezo evre, bar attol felek, hogy anyukad el fogja venni minden honapban a fizetesedet. Ebben az esetben en keresnek ugyanugy alberlo tarsakat, szinten olcso alberlettel (tudom nem konnyu) es elmennek dolgozni, akar 2 muszakban, es erosen sporolnek a fosulira. Tudom nagyon nehez, de meg mindig jobb, mintha otthon lennel es anyukad minden honaoban kerne a fizetesedet. En szoritok neked!!
2009. ápr. 27. 11:02
 14/39 anonim ***** válasza:
75%

Elborzadva olvastam a történetedet. Hogy lehet Anyukád ilyen, hogy egy ilyen éktől meg akarja fosztani a fiatal, 18 éves lányát? Ő talán nem volt fiatal? Remélem, nem gondolja ezt komolyan! (Mi is voltunk anno csórók Anyukámmal, de ilyen soha eszébe se jutott...)

Pénzt lehet a hajért kapni? Végülis, a fél veséért is, nem? Jó, tudom, nem teljesen ugyanaz - de a hajad elvesztése, ha büszke vagy rá, lelkileg viselne meg.

(Ja, és ha ő nem hozza fel, ne utalj neki arra, hogy az eladott hajért pénzt lehet kapni. Lehet, ő csak a víz miatt akarja - lehet, hogy ezt nem is tudja, és ha tudná, annál jobban erőszakoskodna.)

Tehát, egy szó mint száz: SEMMIKÉPPEN NE VÁGASD LE A HAJAD!!!!!!!! Semmiképpen ne hagyd magad!!!!!!!! Ezt az egyet nem, és kész! Egy gyönyörű hajkorona kincs - de a FEJEDEN, és nem eladva parókának. Ne hallgass arra, hogy visszanő - mert akár csak vállig érő is több év múlva lesz, ugyanekkora pedig talán ha 10 év múlva, vagy még később - és most vagy fiatal, most kell szépnek lenned! (Persze később is, de ez most még fontosabb számodra!)

Gondolom, ruházkodni nincs nagyon pénzed, akkor legalább a hajad legyen az éked, így is érvelhetsz!!!! Mikor nézz ki jól, ha nem most? (Persze ezt óvatosan tálald, nehogy azt higgye Anyukád, hgy "leírtad")

Eszembe jutott egy jó ötlet!!!!!!!!!!! Ha régimódi gondolkodású az anyukád, mondhatod azt, (nem muszáj így is gondolnod ;) ) hogy hosszú hajjal jobban tetszel a fiúknak, és így hátha megfogod valmi ügyvéd, orvos fiát!!!! - erre nem gondolt, amikor átlagossá akart tenni a hajnyírással?! Szerintem ezt feltétlenül próbáld meg bevetni!

Annyit engedj, hogy nyáron elmégy természetesen dolgozni, ill. ha kell, szeptembertől is ott maradsz, a fősulira ha felvettek, lehet halasztani!, - és a fizetésedet hazaadod anyukádnak, és - ez is nagyon fontos! - ne használj a hajadra kiöblítős balzsamot, csak fújósat, vagy azt sem! (Nem lesz a hajadnak semmi baja balzsam nélkül - higgy nekem, nekem is hosszú hajam van!) Máris feleannyi víz!!!! Akár abba is menj bele, hogy 2 hetente mosod, ha nem gyorsan zsírosodik a hajad, kibírható, és még mindig jobb, mint elveszíteni!

Mondj le a nappali tévéről is, az csak hátrányodra válik! És így látja Anyukád, hogy áldozatot hozol a hajadért, mert tényleg fontos Neked.

A hajad levágatása leírtak alapján nem fogja megmenteni Számodra a főiskolát, így egy pillanatra se forduljon meg a fejedben, hogy engedsz!!!!!!!!!! 100 ezer forint is csak ideiglenes megoldás lenne, nem finanszírozna 4 év főiskolát! Ez nem vagy-vagy dolog, mint az egyik hozzászóló írta...

Basszus, én félnék a helyedben, hogy éjjel le ne vágja!!!! Lehet, hogy hülyén hangzik, de tégy a fejedre éjjel valamit, egy vékony kendőt, és akkor felébredsz rá, ha az leveszi... Vagy csavard fel a hajad, és úgy aludj! Arra is felébredsz, ha azt piszkálni kezdi. Semmiképpen se úgy, hogy a befonott copf hátralógjon, mintegy kínálva magát egy nyisszre... :(

Ne hagyd magad, védd meg a hajadat, a szépséged egy fontos pillérét!

Sok örömet kívánok a hajkoronádban, én se adnám semmiért az enyémet, pedig olyan hosszú nincs is, mit a Tied! ;)

Puszillak

Hypathia

2009. ápr. 27. 12:10
 15/39 anonim ***** válasza:
84%

A diákhitel is remek ötlet, amit egyik előző válaszadó vetett fel, és mellette még mindig dolgozhatsz részmunkaidőben valamit! Majd meglátod, mit lehet tenni, hogy fősulira mehess, de a hajad marad és punktum! ;)

H.

2009. ápr. 27. 12:27
 16/39 anonim ***** válasza:
88%
Az hogy a hajadat akarja levágatni lehet egy kétségbeesett lépés is sztem ha megpróbálod elmagyarázni biztosan megérti hogy nem szeretnéd. A fősulit ne hagyd veszi még diákhitellel sem! Mellette lehet dolgozni én is azt csináltam nem könnyű de ki lehet bírni. Ajánlom a mozikat jó társaság és du kell dolgozni akkor a suliba is be tudnál járni. A többi megoldás amit írtál sztem teljesen egyértelmű költség racionalizálás nem szabad érte bántani a szüleid. Ezek tényleg mindennapos dolgok de nem létszükséglet, gondolj bele ha az utcára kéne menni az sokkal rosszabb. Olvass, beszélgessetek. Sztem beszéldd meg a szüleiddel hogy a sulit nem szeretnéd elszalasztani de dolgozni szívesen elmész a suli mellett is. Vannak tényleg nem megeröltető és jó munkahelyek, mozi(én ott votlam) antikváriumok. És ne hagydd őket a pácban a kis fizetésedből be tudsz segíteni és neked is marad egy kevés! Nem kell elhagyni a süllyedő hajót ha már nagykorú vagy és megteheted! Kitartás!
2009. ápr. 27. 12:29
 17/39 A kérdező kommentje:

Higyjétek el anyu nem büntetni akar ezzel, hanem már tényleg elvan keseredve. Valaki írta hogy menjen el másodállásba dolgozni, de sehova nem veszik fel, örül ha az az 1 megmarad neki! És nem csak rajtunk megy a spórolás hanem önmagán is, lyukas cipőbe jár dolgozni mert nincs pénz újra. Ruha még azért van, mert hónapok óta turkálóból vásárolunk ruhát ha kell. De ő is szenved ettől az egésztől, pl a havi bajára hónapok óta vattát vesz, de engem nem akar ezzel sokkolni és nekem ugyanugy megveszi a betétet. De még sorolhatnám, ő is kínlasztja magát, mindenki kínlódik a családban :(

ma este megpróbálok még beszélni vele a hajamról ha hazajön. Arról nem esett szó hogy eladnánk, pedig biztos adnának érte mert festetlen és nem töredezett... de remélem erre mégsem kerül sor :(

2009. ápr. 27. 12:44
 18/39 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon sajnálom hogy ilyen helyzetben vagytok( a mozis vagyok) akkor valóban nagyon spórol anyud. Ebben az esetben biztosan óriási teher van a nyakán és ne bántsd!Inkább úljetek le esténként vacsorázni közösen és beszélgessetek és ameddig van internet apukának munkát keresni ezerrel! HA érettségi előtt állsz akkor még tanulj de egyszer egyszer el lehet menni neked is dolgozni mert ha anyukád összeroppan annak nagyon nem lesz jó vége. Támogassátok ahogy tudjátok!
2009. ápr. 27. 12:54
 19/39 anonim ***** válasza:
61%

Hú, akkor meg ne említsd még véletlenül se, egy szóval se, hogy el lehet adni, mert akkor aztán még nagyobb lesz az ellenállás, ha meg akarod tartani a hajadat!!!!!

Beszélj Anyukáddal, mondd meg, hogy ezentúl 2 hetente mosod, nem használsz kiöblítős balzsamot, és betartasz 2 további takarékosági tippet:

- fodrászkellék boltban veszel fél vagy egyliteres sampont, sokkal olcsóbb, és azonos minőségű, mint az ábécékben kapható márkás termékek (ajánlom pl. a Kallos sampont, teljesen jó)

- és! nem a meleg vizet folyatod a hajadra, hanem szépen melegítesz a tűzhelyen 2-3 nagy kondérban vizet, és egy félliteres bögre segítségével öntögeted a hajadra. Macera, de én is így csináltam, amikor rossz volt a bojlerünk, és ugyanúgy meg lehet mosni a hajat, mint zuhannyal.

Az jutott még eszembe, hogy a hajlevágás tényleg büntetés volt mindig is a lányoknak, de fiúknak is! A 2. hozzászóló, amit írt, nagyon durva! De gondoljunk csak a JAne Eyre c. könyvre, vagy a Magdaléna nővérek c. filmre! A kényszerű hajlevágatás mindig is a büntetés, a megalázás egy formája volt. Persze értem, hogy itt nem erről van szó, de azért mégis....

Mondd Anyukádnak, hogy nem szeretnél egész életedben ilyen csóró lenni, és a hajlevágatás rontana a jelenleg kiemelkedő párkeresési esélyeiden. A hosszú hajjal mint nő kiragyogsz, jobban felfigyelnek Rád! (Persze Neked nem így kell gondolkozni a hajad funkciója felől, de ha Anyukád konzervatív, szöget üthet a fejébe!)

Hypathia

2009. ápr. 27. 13:19
 20/39 anonim ***** válasza:
82%

Majdnem sírok... ez a történet nagyon szomorú. De NE engedd, hogy levágassák a hajadat, és a főiskolát se add fel... nem tudom, hova jelentkeztél, de Pesten nincs hiány diákmunkából, el tudnád magad tartani. Olvasd el a Vonzás törvénye vagy a Titok című könyvet, ha ki tudod venni a könyvtárból, vagy kölcsön tudod kérni valakitől, talán adhat egy kis reményt...

Jaj, nem is tudom, mit írhatnék... haragszom anyukádra, amiért ilyesmi eszébe jut, és haragszom a világra, amiért ilyen megtörténhet egy becsületes, dolgozó családdal ma Magyarországon.

Remélem lassan minden rendbe fog jönni az életetekben...

2009. ápr. 27. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!