Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira tönkrementünk már,...

Annyira tönkrementünk már, hogy anyukám azt akarja vágassam le a hajam mert az is pénzbe kerül, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira tönkrementünk a megszorítások miatt, hogy a válság volt az utolsó csepp az egészben,plusz most ballagok és rengeteg pénzünkbe került be. Annyira megemelkedett a törlesztőrészletünk, hogy most árulják anyuék a házat. A kábeltévé már régen kivan kötve, tévét nézni csak este lehet, híradó, barátok közt, meg ha nagyon könyörgök akkor napközben bekapcsolhatom fél-1 órára. Az internet már csak ebben a hónapban van, a hétvégétől kikötik, a számítógépre pedig már van vevő :( apukámat elbocsájtották a munkahelyéről ráadásul, csak anya dolgozik :( mindez nem lenne elég, most anyukám azt mondta nekem, vágassuk le a hajamat, mert sokba kerül. Kicsi korom óta hosszú hajam van, a fenekem aljáig leér, és nagyon dús, sokba kerül rá a sampon meg a balzsam, meg a víz amit elhasználok amikor mosom, a bojlert olyankor csurig leszívom meleg vízzel :( mondtam anyának hogy inkább nem mosok hajat csak másfél kéthetente, de ne kelljen levágatni rövidre, de ő csak hajtha hogy vágassuk le. Neki is rövid haja van. Nem akarom levágatni! :( most fogok érettségizni, felvételiztem főiskolára, jó tanuló vagyok, de anya azt mondta mondjak le róla mert nem tudnak eltartani, még itt az öcsém is, és menjek el nyártól dolgozni.... egész nap sírok annyira kivagyok borulva, mindenünk odavan, mit lehet tenni? Mit tegyek itthon hogy jobb legyen, és mit tegyek hogy anya megértse, ha a hajamtól is megszabadítanak akkor már végképp nem marad semmi, mert a telefonomat is elvették már és eladták hogy a számlát könnyebb legyen kifizetni!!!! :(
2009. ápr. 27. 10:06
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
73%

A hajaddal kapcsolatban talan mar dontottetek, remelem sikerult megmenteni, es nem lesz vagatas belole.

Nem tudom jo otlet-e, ha fosulira mesz. Talan ha felvesznek, lehet kerni 1 ev halasztast, es az 1 evre kimennel kulfoldre dolgozni. Kint van munka, jobban mint otthon. Mindenkepp ezt ajanlom neked.

Ha nem lehet a fosulin mindjart ugy inditani, hogy halasztasz, akkor ne is menjel most, hanem egy ev mulva majd. Az erettsegi utan irany kulfold, elmehetsz au-pair lanynak egy csaladhoz es mellette jarhatsz kint nyelviskolaba, es dolgozhatsz is meg kuldhetsz penzt anyukadna haza!!!

Tudom hogy mennyire fontos a foiskola, de el nem tudom kepzelni hogyan tudnatok kivitelezni azt, hiszen filleres gondjaitok vannak, a sampon a problema. Szoval tudod a foiskola nagyon sok penz!

Persze konnyen irjak neked hogy vegyel fel hitelt, de azt vissza is kell am fizetni, en nem ajanlom hogy hitelt vegyel fel!

Ird meg hogy mi lett a hajaddal!

2009. ápr. 27. 18:46
 22/39 anonim ***** válasza:
79%
Ja, és egy nagyon fontos dolog: jogod van megtartanod a hajadat! Ezzel ugye tisztában vagy? Mert a "megpróbálom rábeszélni anyut"-ból nem úgy tűnt.
2009. ápr. 27. 20:17
 23/39 anonim ***** válasza:
74%
Sokminden hasznos tanács van itt, de olyan könnyű megint mások véleményét lepontozni ): A diákhitelt nyugodtan vedd fel, persze. Tök jó lesz majd kamatokkal , meg törlesztőrészletekkel visszafizetni.Na, ahhoz mit fog majd szólni a család...?
2009. ápr. 27. 20:23
 24/39 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, nem tudtam végigolvasni, de

NEHOGY LEVÁGASD!

Te is megbánnád, anyukád is. Anyukád kétségbe van esve, meg kell nyugtatni. Állj elé, öleled át szorosan és mondd azt, hogy: "Minden rendbe fog jönni!" Csak ennyit és öleld! Ez elég.

Egy liter Wu2 akcióban 500 ft. Az elég a családnak fél évig. És ez minden samponnál jobb.Balzsam helyett használhatsz egy tojást, Az csak 24 ft.ha száraz a hajad, egyébként ecetes vízzel öblítve gyönyörű lesz. Vagy egy kis olajat(napraforgó) a végére, mi is azt használjuk, ha elfogy a jojoba. Suliba netezhetsz, ott találsz tanácsokat. Vagy írj nekem privit, van sok ötletem, mi is spórolunk. 30 éve is 1 níveával meg egy "köpködős" szemfestékkel gyönyörűek voltunk. Más nem is volt.

De anyudnak magyarázd el, hogy a legnagyobb szegénységben kell megőrizni legjobban az embernek a lelki egészségét, hogy előre juthasson.

Mondd h inkább nem mosod addig, mííg rendbejöttök annyit kibírsz (van ilyen, öntisztító a haj, csak kell 2-3 hó hogy beálljon)

Nincs vágatás! Biztasd anyut! Azon gondolkodjatok, honnan lesz pénz esetleg te is tudsz vmit. A sampont balzsamot nem kéred, megoldod háziszerekkel.

Különben ne rémülj meg, de a 120 ft-os tesco folyékony szappan is tökéletes sampon.

2009. ápr. 27. 21:51
 25/39 anonim ***** válasza:
83%
A főiskolára pedig elmégy, nyáron dolgozz és utána meg diákmunka lesz. Van olyan ismerősöm aki egyetem mellett még anyját segíti. Ne add fel! Te tartod bennük is alelket. Írj ha akarsz!
2009. ápr. 27. 21:53
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha elfogadod,akkor tudok segíteni ruhában és cipőben,persze ha a méret megfelelő.Ha aktuális,írj privit!
2009. ápr. 28. 08:42
 27/39 A kérdező kommentje:

Sziasztok! a 20:13-asnak írom (azthiszem 20:13) hogy én nem pontoztam le senkit, minden választ felfelé pontoztam természetesen mert nagyon aranyosak kedvesek vagytok és jólesik amiket írtok! A diákhitelt nem én írtam hanem az egyik válaszadó...

Az utolsó válaszolónak írom: nagyon szépen köszönöm hogy felajánlottad a segítséget de ahogy írtam turkálóból még megtudjuk oldani az öltözködést olcsón, tehát erre nincs gondunk, és ha minden igaz anyának is lesz a jövőhéten normális cipője, mert mama talált egy olyan turit ahol használt cipők is vannak és jövőhéten elmegyünk oda megnézni.

Beszéltem anyával este és bocsánatot kért tőlem és sírt is :( :( hogy nem akar nekem rosszat és elvan keseredve és ne vágjuk le a hajamat és hogy ne haragudjak rá amiért ilyet kért tőlem :( sírtunk mind a ketten :( annak örülök hogy megmarad a hajam egy kicsit jobb a kedvem is. Velünk meg majd csak lesz valami :(

2009. ápr. 28. 09:25
 28/39 anonim ***** válasza:
2009. ápr. 28. 10:17
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat,nem ide akartam a linket! DE ha már itt van,akár elis olvashatjátok. Mindig megdöbbentenek az iylen családi kapcsolatok. örülök h nem vágattad le hajad
2009. ápr. 28. 10:20
 30/39 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom, ki a fene pontozgatott le mindenkit, olyas valaki, aki a saját véleményét már gyáva volt kifejteni, mert kirívóan ellentétes válasz nem szerepel a leírtak között.

Mindenesetre, nagyon örülök ennek a kimenetelnek, nemhogy a hajad megmarad (huhhhh), de még Anyukáddal is rendeződött a kapcsolatod. Ha nem egymás ellen vagytok a bajban, hanem egymás mellett, könnyebb lesz átvészelni ezt a nehéz időszakot.

Hypathia

2009. ápr. 28. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!