Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Annyira tönkrementünk már,...

Annyira tönkrementünk már, hogy anyukám azt akarja vágassam le a hajam mert az is pénzbe kerül, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira tönkrementünk a megszorítások miatt, hogy a válság volt az utolsó csepp az egészben,plusz most ballagok és rengeteg pénzünkbe került be. Annyira megemelkedett a törlesztőrészletünk, hogy most árulják anyuék a házat. A kábeltévé már régen kivan kötve, tévét nézni csak este lehet, híradó, barátok közt, meg ha nagyon könyörgök akkor napközben bekapcsolhatom fél-1 órára. Az internet már csak ebben a hónapban van, a hétvégétől kikötik, a számítógépre pedig már van vevő :( apukámat elbocsájtották a munkahelyéről ráadásul, csak anya dolgozik :( mindez nem lenne elég, most anyukám azt mondta nekem, vágassuk le a hajamat, mert sokba kerül. Kicsi korom óta hosszú hajam van, a fenekem aljáig leér, és nagyon dús, sokba kerül rá a sampon meg a balzsam, meg a víz amit elhasználok amikor mosom, a bojlert olyankor csurig leszívom meleg vízzel :( mondtam anyának hogy inkább nem mosok hajat csak másfél kéthetente, de ne kelljen levágatni rövidre, de ő csak hajtha hogy vágassuk le. Neki is rövid haja van. Nem akarom levágatni! :( most fogok érettségizni, felvételiztem főiskolára, jó tanuló vagyok, de anya azt mondta mondjak le róla mert nem tudnak eltartani, még itt az öcsém is, és menjek el nyártól dolgozni.... egész nap sírok annyira kivagyok borulva, mindenünk odavan, mit lehet tenni? Mit tegyek itthon hogy jobb legyen, és mit tegyek hogy anya megértse, ha a hajamtól is megszabadítanak akkor már végképp nem marad semmi, mert a telefonomat is elvették már és eladták hogy a számlát könnyebb legyen kifizetni!!!! :(
2009. ápr. 27. 10:06
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültetek. A hajad semmiképpen ne vágasd le! Mert ez majd örökre fájni fog. Igaz, hogy megnö..de akkoris! Sajnos ebben a helyzetben tényleg muszáj lesz elmenned dolgozni, az egyetem, főiskola baromira sokba kerül, még akkor is ha nem költségtérítéses vagy. A sulit később is eltudod kezdeni, amikor már kicsit jobban álltok anyagilag. Megértem az elkeseredettséged és hogy folyamatosan sírsz..de muszáj beszélned anyuddal és felnőttként segíteni neki, ha te is dolgozol lesz majd pénz több dologra is. Anyukád hatalmas stresszben lehet most, ezért mond ilyen furcsaságokat..de az is lehet, hogy parókának adná el a hajad. A lényeg, hogy ne engedd..remélem később rendbe jöttök és apud is talál munkát.
2009. ápr. 27. 10:15
 2/39 anonim ***** válasza:
87%

Nos a rövid haj többe kerül!

nézz körül a neten,lehet gyógynövényekből(lassan lehet szedni)főzeteket készíteni,amivel moshatod(télre leszárítani)

Nem akarlak elkeseríteni,de ismertem egynőt,aki amikor a férje elhagyta leborotválta 1 cm-re a kislánya haját.Az iskolában a tanárnak azt mondta azért,hogy erősődjön a haja,itt az utcában azt mondta azért,hogy ha neki rossz,a lányának se lehet jó,szegény kislány egy évig nyírta a haját,utánna kezdhette csak el megnöveszteni,de ekkor már többször szóltak a nőnek,hogy ne kopaszítsa le a gyereket!

2009. ápr. 27. 10:20
 3/39 anonim ***** válasza:
84%
Hát ez nagyon durva. Én nem tudnám ezt megtenni a lányommal. Azon túl, h' mekkora fájdalmat okoz neked, sok értelme nincs: a fodrász többe kerül, mint a hajmosás. Vagy úgy gondolta, h' egyszer levágatod, aztán úgy marad, és nem fog többet megnőni? A rövid hajat is kell mosni. Olyan, mintha valahogy - tudat alatt - büntetni akarna téged is a helyzet miatt. Egyébként mi is szar helyzetben vagyunk, éppen ezért én másfél éve nem voltam fodrásznál. Szerintem ugyanis ez olcsóbb megoldás, mintha félévente kellene vágatnom. Remélem belátja, h' ez nem fog érdemben javítani az anyagi helyzeteteken, maximum arra jó, h' megrontsa a viszonyotokat.
2009. ápr. 27. 10:20
 4/39 anonim ***** válasza:
92%
Szegénykém!! Ne vágasd le, a rövid hajat folyton utána kell nyiratni, az még többe kerül. Menj el nyáron dolgozni, de ne vágasd le!!!! A vízszámlát meg küldd el a Bajnainak.
2009. ápr. 27. 10:21
 5/39 anonim ***** válasza:
62%

nehez, de fősuli mellett lehet dolgozni

a hajad pedig add el, ha szep, biztos er annyit, hogy a szuleid pár számlát kifizessenek. tudom, nehéz, en kb 18-20 eves koromig így-vagy rosszabbul éltem. elmúlik, ahogy a hajad is ki fog nőni.

szovl szerintem a hajadról mondj le, a fősuliról viszont semmiképp.

tudom,kegyetlenul hangzik, sajnalom :(

2009. ápr. 27. 10:24
 6/39 anonim ***** válasza:
80%
Már bocs,de milyen egy anya aki ilyet kér a lányától? MIndent asmi jó volt az életedbe elvettek tőled. Tv,net,telefon,tanulási lehetőség,és még a hajadtól is szabadulj meg?? Ne engedd!
2009. ápr. 27. 10:24
 7/39 A kérdező kommentje:
Anyunak van egy ismerőse és ő ingyen levágná, utána meg anyu vágná a végét rendszeresen (ezt ő mondta). Megpróbálom még lebeszélni róla, csak félek hogy hasztalan :(
2009. ápr. 27. 10:30
 8/39 anonim ***** válasza:
81%
Ne vágasd le és a fősulit meg semmiképp ne add fel! Vegyél fel diákhitelt!És akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe mint anyukádék.
2009. ápr. 27. 10:36
 9/39 anonim ***** válasza:
94%

szia! hidd el, a rovid haj sokkal maceràsabb, és tényleg tobbe kerul ( tudom, rovid hajam van miota az eszemet tudom, jobban àll nekem, de ez most mindegy - arra àllandoan hajhabot, zselét, egyebet kolteni, hogy ne nézz ki ugy mint egy szopott gomboc)

Probàlj meg anyukàddal konszenzusra jutni, ha annyira ragaszkodik mégis a hajvàgàsodhoz, kérd hogy vàllig érore csinàljàk meg.Vagy: ahogy irtad, foiskolàra jelentkeztél, mondd meg neki, hogy vàllalsz otthon nyelvoràkat, vagy korrepetàlàst, az abbol befolyo pénzt nekiadod, de igy a hajad megmarad.

Nem tudom màr, melyik vàlaszolo volt, aki azt irta, " a vizszàmlàt kuldd el Bajnainak", nagyon jot nevettem!!! :)

Hàt jah....szerintem sokan sokmindent szeretnének neki kuldeni :(

2009. ápr. 27. 10:39
 10/39 anonim ***** válasza:
79%

szia!

Most egy kicsit cinikus tanácsadó sorait olvasod. Hagyjuk, miért mentetek tönkre , sajnos ez a mai világ ilyen...DE. Anyukád miért csak "rajtad" akar "pénztmegtakarítani"? Illetve , akkor ő is egy kicsit gondolkodhatna előre, vagy 2 állásban elhelyezkedhetne pl.! Egyébként a hosszú haj nem bűn, és nem kerül rengetegbe. Kezd jó idő lenni , ajánlom a zuhanyt. Egyszer -kétszer jól megmosod, öblitessz közben , aztán nagy törülköző a fejedre , és egy kis idő után a napon törülköző nélkül is megszárad, vagy nyitott ablaknál.Magamról tudom , hogy rövidebb hajat télleg nehezebb kezelni. Nekem is hosszú volt, összefogtam; most rövid és állandóan gondolkodhatok, hogy balról jobbra legyen a választék vagy már megint vágatni kellene belőle, vagy valami formára igazíttatni ((: Meg egyébként netcsomagot lehet ígényleni 2500 ft-ért is , az még nem egy hatalmas nagy összeg. Nyáron menj el dolizni , az a legbiztosabb! Egyrészt nem leszel otthon , nem megy a "szeka" ; másrészt önállóságot tanulsz , illetve egy kis rálátásod lesz az életre . Csak jótanács hozzá: Anyukád gondolom majd várja szépen a pénzt. Adj neki , de magadra is gondolj! ((:

2009. ápr. 27. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!