Az alkoholizmus örökölhető?
Nem!
Apósom súlyos alkoholista volt,60 évesen el is vitte.
A férjem egyáltalán nem iszik,családi ünnepekkor nekünk külön veszünk kölyökpezsgőt,abból iszunk néhány kortyot,én sem iszom mert cukorbeteg vagyok.15 éve együtt vagyunk,én többet "ittam"ez idő alatt mint ő,2-3 évente egy korty csokilikőrt,de azt csak akkor ha nagyon megkívánom.
Én úgy látom ismerősökön hogy örökölhető.
Sőt ismerek olyat, aki nagyon mérges az apukájára amiért az alkoholizmusával tönkretette a gyerekkorát, és most jelenleg ugyanazt a mintát követi kísértetiesen.
Igen, így pontos, ahogy az utolsó kettő írta. Ha van valaki előtt egy rossz problémamegoldási minta, amibe belenő, akkor nagyon is esélyes, hogy ő is alkoholista lesz. Fel kell ismernie tudatosan a helyzetet és be kell ismernie, hogy a szülei nem éppen a legerősebb jellemű emberek - de ezt nehéz elfogadni!
Szerintem, akik az egészből annyit szűrnek le tanulságul, hogy apám alkesz volt és rossz volt az életünk emiatt, ezért én egy csepp alkoholt sem iszom soha életemben - nos, ezzel nem iktatták ki a problémák forrását, ettől ők még ugyanúgy rosszul (vagy egyáltalán nem) oldhatják meg a problémáikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!