Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez már alkoholizmus?

Ez már alkoholizmus?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Barátnőmmel féléve élünk együtt,nagyon szeretjük egymást,minden ok köztünk.

viszont aggódom érte,mert egy ideje napi szinten iszik alkoholt(általában sört).

amikor összejöttünk,tudtam,hogy szeret sörözni,amivel nincs semmi baj,én is szoktam.

de úgy gondoltam,csak alkalmi jelleggel,barátokkal stb.

viszont újabban már minden esténk ital mellett telik,sőt,amikor szabadnapos,akkor már délelőtt iszik.

mnunkából úgy jön ,hogy már hozza haza a sört estére.

én is megszoktam vele inni pár pohárral,de nem kívánom mindennap,de ha nem csatlakozom,ő akkor is,egyedül is megissza.

nem mondom,hogy mindig be is csíp,de egy este alatt simán megiszik 3-4 dobozzal.

szerintetek ez már durva vagy csak én aggódom túl?

köszi a segítséget.

2011. aug. 10. 10:58
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
még annyit,hogy 28 éves.)
2011. aug. 10. 11:00
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
ha téged zavar, akkor mindenképpen baj. egyébként én ennyi piát soknak tartok egy nőnél. én is megiszom 1 sört, alkalmanként, főleg a nyári melegben, de nekem az is sok és megárt.
2011. aug. 10. 11:01
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
3-4 doboz/nap az már alkoholimus, én úgy tudom. szerintem beszélj vele, próbáld feldobni valamivel a napjait, keress neki hobbyt, ilyesmi
2011. aug. 10. 11:02
 4/18 anonim ***** válasza:
64%

nő létére ez elég fura és igen durva is

ülj le vele és mondd el neki h aggódsz érte és hogy vegyen ebből kicsit vissza...oké h nyár van,de azért több dobozzal 1 este alatt és rendszeresen is.

én is szeretem a sört,de csak az ízesítettet,de nem napi szinten,max ha nyaralunk,akkor oké...

2011. aug. 10. 11:02
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Amikor annó anyu és apu megismerkedett dettó ugyanez volt. Késöbb már egy pici konyak vagy valami erősebb ami nem sör. "Természetesen" a sör mellé. Aztán amikor én megszülettem egy picit nem, de utána folyamatosan. Fater nem tudta anyut leszoktatni, és néha ő is megkívánta az italt, de sokszor azért ivott, hogy anyu ne igyon már annyit (eligya előle). Nagyon sok pénz elment italra (és cigire) és a részegség és a pénztelenség miatt kiskoromban rengeteget szenvedtem és nélkülöztem. Ez csak 1 kimenetele a dolgoknak, de nálunk sajnos ez így alakult.
2011. aug. 10. 11:06
 6/18 A kérdező kommentje:

az a helyzet,hogy zavar,és engem is egyre inkább bele akar vinni a napi sörözésbe.

hobbija van,de az is iszogatással jár(focizik)

2011. aug. 10. 11:08
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős szitu. Nekem is volt hasonló lány barátom aki rákapott a piára rendesen. Mint kiderült lelki problémák miatt. Szerintem Te is ott keresd a választ, van valami nagy problémája amit nem tud megoldani ezért iszik. Segits neki, mert ez már egy elég erős segitség kiáltás.
2011. aug. 10. 11:13
 8/18 anonim ***** válasza:
48%
barátnőd nem leszbikus véletlenül és te vagy neki az alibi pasi? elég fiús dolgai vannak
2011. aug. 10. 11:13
 9/18 anonim ***** válasza:

Asztalifocizik?:)

Igen,sajna ez már jó uton halad az alkoholizmus felé!

Te pedig ha nem akarsz akkor ne menyj bele,ne igyál és akkor lehet,hogy kapcsol,hogy neki sem kellene!

Sürgősen tegyetek a dolog ellen valamit,mert később a ti pénzetek is a sörre fog elmenni!

2011. aug. 10. 11:16
 10/18 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nő létemre nagyon fura és durva dolgokat csinálok,mert minden hétvégén sörözünk vagy borozunk a férjemmel évek óta.A hétvégi ivászatokkal nincs gond,de ha ez midennapossá válik,sajnos elöbb-utóbb baj lesz belőle.Mindennap 3-4 sör soknak számít,szólj neki,hogy csak egyet igyon,de az lenne a legjobb,ha nem inna mindennap.
2011. aug. 10. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!