Ez már alkoholizmus?
Sziasztok.
Barátnőmmel féléve élünk együtt,nagyon szeretjük egymást,minden ok köztünk.
viszont aggódom érte,mert egy ideje napi szinten iszik alkoholt(általában sört).
amikor összejöttünk,tudtam,hogy szeret sörözni,amivel nincs semmi baj,én is szoktam.
de úgy gondoltam,csak alkalmi jelleggel,barátokkal stb.
viszont újabban már minden esténk ital mellett telik,sőt,amikor szabadnapos,akkor már délelőtt iszik.
mnunkából úgy jön ,hogy már hozza haza a sört estére.
én is megszoktam vele inni pár pohárral,de nem kívánom mindennap,de ha nem csatlakozom,ő akkor is,egyedül is megissza.
nem mondom,hogy mindig be is csíp,de egy este alatt simán megiszik 3-4 dobozzal.
szerintetek ez már durva vagy csak én aggódom túl?
köszi a segítséget.
Nálunk is ez van, csak az a különbség, hogy én vagyok a lány. a hétvégi borozgatással nincs gond, akkor en is szivesen iszogatok vele. mértékkel. de ö minden este megiszik 4-5 doboz sört. azt mondja, hogy azért, mert akkor jobban alszik, mélyebben... viszont meglátszik rajta, mashogy viselkedik a sör után, becsíp töle. próbáltam beszélni vele de közölte h nem az én dolgom. én is rosszul alszom néha, de szedek homeopatias gyógyszert, és így jobb. ajánlottam neki, azt mondta ö nem szed gyogyszert! úgy látszik az alkoholizmus jobban fekszik neki.
azt javaslom beszelj vele te is. és ha mashogy nem megy, allitsd választás elé. Te, vagy a sör. mert ez csak rosszabb lesz. gondolom azert iszik, h jobban erezze magat. es egy idö utan a sör nem lesz elég, hanem jönnek mellé a rövidek... és te se akarhatsz egy alkesz növel élni. ahogy én se egy alkesz férfival...
26/N
hu,úgy tűnik ez tényleg durva.
beszélek vele.bár már szóba került a dolog,de szerinte semmi gond,nem tartja magát függőnek,egyszerűen csak szeret sörözni.
én viszont nem akarok asszisztálni ehhez a továbbiakban.
Elég nehéz így megmondani. Az biztos, hogy valamiért szükségét érzi. Vagy így oldja a feszültséget, vagy így ereszti ki a gőzt, vagy valami lelki problémája van, vagy önbizalomhiánya.... de az is lehet, hogy tényleg csak szereti a sört.
Több évvel ezelőtt nekem is volt egy hosszabb ilyen időszakom, akkor lelki gondjaim voltak és jól esett elfelejtkezni róluk. De megoldást nem jelentett, meg a végén fáradt is voltam tőle, inkább lemondtam róla.
Szerintem beszélgess el vele a dologról.
Azért ne beszéljünk zöldségeket!
Senki nem lesz alkoholista, ha mondjuk nyáron a melegebb időszakban ebédhez és vacsorához megiszik egy-egy hideg sört.
De akkor sem, ha egy-egy pohár bor iszik meg.
Az alkoholizmus egy függőség. Tehát ha valaki olyan mértékben szokik hozzá fizikailag, vagy lelkileg az alkoholhoz, hogy nem tud meglenni a napi adagja nélkül. Nincs olyan, hogy napi határ! Ez hülyeség! Az más, hogy mi az, ami már egészségkárosító.
Ismertem olyan idősebb bácsit, aki naponta három felest is megivott a kedvenc pálinkájából és akármit mond is rá a szakirodalom, nem volt függő. Ha nem volt az a fajta, amit szeretett, inkább nem ivott hetekig és semmi testi-lelki elvonási tünete nem volt. Szerette és kész, de meg tudott lenni nélküle.
Ne keverjük azt, ha valaki szeret bizonyos italt azzal, ha valaki függ az italtól.
Kérdező, a barátnőd viszont nem biztos, hogy nem függ tőle, mert ha jól veszem ki a kérdésedből, nála fokozatosan nő az alkoholfogyasztás mértéke. Mindenképp beszélj vele róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!