Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az alkoholizmus örökölhető?

Az alkoholizmus örökölhető?

Figyelt kérdés

Férjem édesanyja sajnos alkoholista. Ma már nem iszik annyit de annó folyamatosan ivott ezért is váltak el a szülei. A férjem nagyon utálta ezért és a mai napig rácsapja még a telefont is ha hallja a hangján, hogy ivott. Én van, hogy észre se veszem de ő mindig meglátja rajta. Egyszer épphogy bementünk az ajtón, köszöntünk és már ki is kellett fordulni mert észrevette rajta és a kezemnél fogva kirángatott.

Viszont a férjem is szeret iszogatni...félek, hogy baj lesz. Heti 1-2 alkalommal felönt a garatra a haverokkal de van, hogy csak egyedül itthon. Mindig keresi az alkalmat az ivásra.

Érthetetlen számomra ez hiszen tudja milyen borzasztó az ha valaki iszik a családban. Szerintetek ő alkoholista lesz? Vagy már talán egy kicsit az is?

Sok a gondunk mint mindenkinek és azt mondja ő csak így tud igazán lazítani.

2009. máj. 17. 13:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
a hajlam szerintem igen
2009. máj. 17. 13:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor 2 dolog lehetséges: az egyik, hogy a családi minta nyomán az illető is többé-kevésbé iszákos lesz. vagy az, hogy annyira mély nyomokat hagy benne a családon belüli ivászat, hogy egész életében kerülni fogja a permanens alkoholizálást. a mi családunkban sok nagyivó volt/van. mind a 2 nagyapám ivott, mint a kefekötő, bár nem volt egyik sem az alkoholista kategória. ennek ellenére tudom, hogy én sose vélnék azzá, utálom az alkohol ízét, ok nélkül sose rúgok be, csak ha jó kedvem van, és bulizunk.(idén még nem is ittam) el nem tudnám képzelni, hogy öncélúan iszogasak egymagam. nekem az alkoholfogyasztás valamiféle jókedvhez, örömhöz kötődik, ha magam alatt vagyok, épp ezért nem nyúlnék sose alkoholhoz...
2009. máj. 17. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az apám 3 éve halt meg, alkoholista volt, és a legerősebb cigit szívta.

Én antialkoholista vagyok, ha megérzem akármelyik pia szagát, már akkor elfog a hányinger, ha innék, kihánynám, volt már rá példa, és nem is cigizek.

23/L

2009. máj. 17. 13:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak az a fura,hogy saját családjába tapasztalta,hogy ez milyen rossz,akkor ö miért csinálja? Az hogy a haverokkal iszik,szerintem még magában nem lenne gáz,de ha egyedül is otthon...hát...ebböl lehet bajok lesznek! Beszéljetek róla,talán segit!
2009. máj. 17. 14:32
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A hajlam genetikailag sajnos örökölhető, de lehet hogy egy csak egy súlyos élethelyzet hatására jön elő.
2009. máj. 17. 16:58
 6/7 anonim ***** válasza:
a választ nem tudom sajnos a kérdésre,de anyám szeret piázgatni gyakran,és olyan undorító ahogy viselkedik ilyenkor,le se tojik minket,alszik,rendesen kiüti magát olyankor.Emiatt én(gondolom én,hogy emiatt)soha nem iszok semmi alkoholosat,a szagát sem bírom,és kerülöm a részegeket.Se szilveszterkor,se semmikor nem gördült le alkohol. Ha anyám egyáltalán nem iszik,akkor is feltételezem,hogy így reagálnék az alkoholra.De ki tudja,ugye hogy is van ez igazából....
2010. febr. 18. 08:44
 7/7 anonim válasza:
Édesanyám apukája alkoholista volt tönkre tette anyám gyerekkorát de anyám most ugyanezt teszi velem ö minden nap több liter sört iszik... és estére nagyon kész van... meg én is tőle, én sosem iszom nem is akarok utálom ha valaki részeg a környezetemben, de anyám is ilyen volt és most tessék... Szóval szerintem a hajlam vagy a "szülöi példa" megvan.. de hogy mi lesz belölünk az rajtunk múlik.
2010. júl. 9. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!