Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez önzőség vagy...

Szerintetek ez önzőség vagy felelősségteljes gondolkodás?

Figyelt kérdés

Szóval az a problémám, hogy nálam a családalapítás ott kezdődik, hogy eleve nem járok olyannal aki elvált, és gyereke is van. De mindenki azt mondja a környezetemben, hogy így egy csomó lehetőséget szalasztok el. Szerintetek?

24/N

2011. szept. 26. 15:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem önzőség.

Minden nő arra vágyik, hogy ő legyen az első.

Az első feleség, aki először ajándékozza meg a férjét gyerekkel.

Ha elvált, és gyereke van, akkor az a kapcsolat soha nem lesz már olyan, mintha nem lenne gyereke.

Egy "apuka" lesz a párod, de nem a te gyereked "apukája".

És elsősorban apa lesz mindig, másodsorban a te párod.

Ahogy így írom, lehet, hogy mégis önzőség.

Ha az, legyen!

Akkor én egy önző ember vagyok, de a szerelmem szívében nem akarok örök második lenni.

2011. szept. 27. 13:35
 12/14 anonim ***** válasza:

"van egy közös kassza, el vannak osztva a kiadások, minenki hozzájárul, de ezen felül az én keresetemmel azt csinálok, amit akarok."

Ez addig működik, amíg csak ketten vagytok, és kerestek annyit, hogy a szükséges kiadásokon felül zsebpénzetek is marad. Ha már gyerekek is vannak, és örülsz, ha mindenre elég a fizetésetek, akkor nem igazán visz előre ez az "én pénzem, te pénzem". A család nem arról szól, hogy "én+te", hanem arról, hogy "mi".

2011. szept. 27. 14:09
 13/14 anonim ***** válasza:

"Jól teszed. Az elváltakat hagyd meg egymásnak. Ezek a mozaikcsaládok többek a semminél, de már igazi család nem lesz belőlük."

Remélem, kerülsz az életbe ÖNHIBÁDON KÍVÜL

2011. szept. 27. 18:32
 14/14 anonim ***** válasza:

olyan helyzetbe, hogy majd téged is leírjanak ilyen alapon.

akkor majd nyugodtan leminősíthetsz te is bárkit. Addig viszint hagyd a mindenható szerepét szerintem.

2011. szept. 27. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!