Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden emberi kapcsolatban...

Minden emberi kapcsolatban van önzőség?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta nagyon jó barátok vagyunk, már-már a szerelem határát súroljuk.

Most bekerült egy kemény egyetemre és eléggé megváltozott a világszemlélete. Korábban nem volt probléma ha "csak" a Balatonra vagy belföldre mentünk nyaralni pár napra. Most viszont az élete középpontjában a pénz áll. Azt hiszi övé a világ, én pedig csak lébecolok az egyetemen. Én is keményen tanulok, de nme hangoztatom annyira.

Felmerült, hogy menjünk ki külföldre 2-3 hónapra nyelvet tanulni de én visszamondtam családi okok miatt. Ő ezt megértte, de csalódott is volt mondván ő szeretne világot látni és a világ nem csak a Balatonból áll. Most egy újabb utatat(külföldi) utat tervezget velem és a baráti társasággal. Azt mondja úgy is jó lenne elmenni ha a többiek nem jönnek velünk. 100 ezer forintos kiadás lenne, amit ki is tudnék fizetni(sok spóroltam, dolgoztam) de félek csak kellék lennék a világkörüli útján.

Tudom, hogy fontos vagyok neki és szeret de valamilyen szinten ki is használ. Sokszor érzem úgy, hogy visszatartom, mert én nem engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy fogjam magam és elmenjek síelni, ő pedig így nem megy/mással pedig nincs olyan kapcsolatban, hogy elmehessen/. Barátság ez így?

L/19

2011. márc. 27. 16:22
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem barátság. Az, hogy nem vagytok ugyanolyan anyagi körülmények között, egyikőtöknek sem hibája. Szeretne veled menni, hiszen hív, és olyan programot szervez, ahová te is vele tudsz tartani. Ha csak kellék lennél, akkor beérné azokkal is, akikkel nem olyan szoros a kapcsolata, hiszen nem érdekelné a közös élmény, csak hogy ne legyen egyedül..
2011. márc. 27. 16:26
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Barátság, igen. A barátság lényege pedig az, hogy mindketten odafigyelnek, és megértik a másikat.

Nem írtad, ez a kihasználás miben nyilvánul meg?

2011. márc. 27. 16:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha "csak" barátság van köztettek, akkor nem tartozol semmivel felé ilyen szinten, szóval ne görcsölj.

Ezt a mondatodat, viszont nem tudom értelmezni:

"...valamilyen szinten ki is használ...."

Miért használna ki? Mert elhív utazásokra?

Na meg ez "...de félek csak kellék lennék a világkörüli útján...."

Hát én elég sok fel utaztam hátizsákos turistaként és nagyon jó hatással van a szemléletre egy ilyen út. Ha te csak kelléknek éreznéd magad és nem tudsz kulturálisan és élményre "profitálni" egy ilyen útból az a te hibád.

Ha nem akarsz ne menj, felesleges (anno nekem se akartak nagyon jönni bezzeg a képek láttán mindenki sajnálkozott utólag), de tényleg ebben az időszakban jó messzire utazni és nyelveket tanulni, aztán Balatonra ráérsz öregebben is menni, amikor egy világ körüli utat nem vállalnál már be.

Szerintem...

2011. márc. 27. 16:35
 4/19 A kérdező kommentje:
A "valamilyen szinten kihasznál" fordulatot úgy értettem, hogy sokszor csak úgy előhúz a fiókból mert tudja, hogy nagyon szeretek vele lenni és, hogy mindenben benne vagyok. Ezt értsétek úgy, hogy felhív fél órával korábban, hogy menjünk el ide-vagy oda, mert neki most jó. /mondván én úgyis mindig ráérek/
2011. márc. 27. 16:40
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj, de ez nem kihasználás.

Ezt ideje lenne rendbe tenni magadban, mert rossz a barátságotoknak ha így gondolsz rá, így értékeled ezt.

2011. márc. 27. 16:45
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi erővel a másik oldalról meg te használod ki, mert ő kell ahhoz, hogy valami érdekeset csinálj.
2011. márc. 27. 16:48
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút nincs igazad, így működik egy normális barátság.

Mikor épp szabad, egyből felhív, hogy csináljatok valamit.. mi ezzel a gond? A spontán programok a legjobbak!

Ha meg nem érsz rá, akkor nem muszáj..

2011. márc. 27. 16:54
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, remélem nektek van igazatok! Mindenkit felpontoztam. Lehet, hogy csak fáradt vagyok és én reagálom túl a dolgokat. Csak sajnos mostanában akkor is azt érzem, hogy nem az számít, hogy kivel van, hanem hogy jól.

Például korábban jól éreztük magunkat a Margit-szigeten amikor piknikeztünk (sütöttem sütit, tollasoztunk, napoztunk) most meg ha felhozom, hogy jó lenne valami ilyesmit csinálni rögtön megkapom, hogy de ott mit csinálunk. Mindig azon a véleményen voltam, hogy az számít, hogy kivel vagy, nem pedig az, hogy mit csinálsz. Mielőtt abba kötnétek bele, hogy nem vagyok elég aktív emberke a válaszom nem, nagyon is szeretek "csinálni" dolgokat.(városnézás, hegymászás, kirándulás stb).

2011. márc. 27. 17:01
 9/19 A kérdező kommentje:
*hanem hogy hol
2011. márc. 27. 17:01
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi baj, neked most nem arra van igényed amire Őneki, de azt is értsd meg vele sincs hiba, vagy baj, csak egy más irányba fejlődik az érdeklődése.

Jól csinálja, hogy kiszeretne menni külföldre, mert hasznos, de erre viszonylag kevés ember kapható (saját tapasztalat).

Vélhetőleg lazulni fog a kapcsolatotok, de nem kell hogy véget érjen. Beszéljétek meg mielőtt sok lesz a harag.

2011. márc. 27. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!