Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden emberi kapcsolatban...

Minden emberi kapcsolatban van önzőség?

Figyelt kérdés

Már nagyon régóta nagyon jó barátok vagyunk, már-már a szerelem határát súroljuk.

Most bekerült egy kemény egyetemre és eléggé megváltozott a világszemlélete. Korábban nem volt probléma ha "csak" a Balatonra vagy belföldre mentünk nyaralni pár napra. Most viszont az élete középpontjában a pénz áll. Azt hiszi övé a világ, én pedig csak lébecolok az egyetemen. Én is keményen tanulok, de nme hangoztatom annyira.

Felmerült, hogy menjünk ki külföldre 2-3 hónapra nyelvet tanulni de én visszamondtam családi okok miatt. Ő ezt megértte, de csalódott is volt mondván ő szeretne világot látni és a világ nem csak a Balatonból áll. Most egy újabb utatat(külföldi) utat tervezget velem és a baráti társasággal. Azt mondja úgy is jó lenne elmenni ha a többiek nem jönnek velünk. 100 ezer forintos kiadás lenne, amit ki is tudnék fizetni(sok spóroltam, dolgoztam) de félek csak kellék lennék a világkörüli útján.

Tudom, hogy fontos vagyok neki és szeret de valamilyen szinten ki is használ. Sokszor érzem úgy, hogy visszatartom, mert én nem engedhetem meg magamnak, hogy csak úgy fogjam magam és elmenjek síelni, ő pedig így nem megy/mással pedig nincs olyan kapcsolatban, hogy elmehessen/. Barátság ez így?

L/19

2011. márc. 27. 16:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Egyáltalan nincs harag! Teljesen jó minden, csak az elmúlt napokban ezen gondolkoztam. A külföldi tervek pedig szerintem is jó ötlet, de komolyan nektek csak úgy összejön/összejött 19-20 évesen annyi pénzetek(önerőből!!) hogy bele merjetek vágni egy ilyenbe!!??
2011. márc. 27. 18:33
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Melódiák vagy Pannonwork + hátizsákos életmód hostelekben. :)

Egyiptomban olyan helyen aludtunk ahol a szoba 350Ft/fő/éj

Nem szervezet úttal mentünk Luxorba, így 20ezer helyet 5500Ft volt, stb, stb...

Általában amúgy Európában bárhol találsz olyan hostelt, ami 25-30 euróba megáll egy napra és fapados gépekkel utazunk.

Egyszer rákapsz az izére le se tudsz állni majd. ;-)

2011. márc. 27. 18:40
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont most van úgy vele, hogy most kell csinálni az érdekes meg az izgalmas dolgokat, amíg nincs kötöttség, meg ilyesmi. Később már hol teheti meg, hogy kedve szottyan és kiugrik külföldre, mikor már olyan meló van meg komoly kapcsolat meg ilyesmi. Én még csak 24 vagyok, de nagyon bánom, hogy 19 évesen nem ugráltam bele ilyenekbe. Most meg már úgy vagyok vele, hogy öreg vagyok ahhoz, hogy most kezdjek el ilyeneket csinálni, mostmár inkább azt kell nézni, hogy lassan letegyek komoly dolgokat az asztalra, mert család kell majd meg ilyenek. Most nekem az x száz ezer forint nem azt jelenti, hogy de jó, ki megyek külföldre élményeket gyűjtök, nyelvet tanulok stb. hanem azt jelenti, hogy á, annyival több hitelt kell majd akkor felvenni a lakásra. :(
2011. márc. 27. 18:42
 14/19 A kérdező kommentje:
Persze tudom én, benne is lettem volna, csak mint már írtam a családi okok közbe szóltak. Vannak helyzetek amikor más fontosabb.
2011. márc. 27. 18:42
 15/19 A kérdező kommentje:
24 évesen sem vagy még "öreg" ehhez! (: Lehet, hogy pont egy ilyen út alatt ismered meg a gyerekeid apját.
2011. márc. 27. 18:43
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja és ez a hátizsákos utazás egy olyan életforma, amit 3x évesen már nem sok esély hogy bevállal az ember.

A mi társaságunkban volt egy leányzó aki sose jött velünk pedig hívtuk, aztán becsúszott egy gyerek és rá egy évre sírva vallotta be hogy dühös magára hogy egyszer se utazott velünk és tudja hogy ezt már helyre hozhatatlanul eltolta.

2011. márc. 27. 18:51
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeim apját már ismerem. :) És hát épp azon dolgozunk, hogy legyen hova gyerekt gyártani. Így ezek a hátizsákos dolgok már nem jönnek szóba. Max. ha mindez meg lesz és beadjuk a gyereket mamához. :)
2011. márc. 27. 18:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy igaz most még nem vagy lemaradva semmiről se, de tényleg könnyen kialakul az a "majd jövőre" aztán sose...

Láttam ilyet eleget.

Minden esetre én több esetben is munkahelyet köszönhetem a külföldi tapasztalatoknak.

Volt ahol azt mondták, ha megcsináltam egy ilyen utat, akkor hülye gyerek már nem lehetek, fel vagyok véve. :)

2011. márc. 27. 18:54
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első 18.54es vagyok. Így van második 18.54es. Én is úgy voltam vele, hogy még nem vagyok lemaradva semmiről, aztán eljutottam odáig, hogy végeztem, rendes munkám van, meg férjhez megyek, gyereket szeretnék és ezek valahogy erősebbek annál, mint hogy na uccu neki hátizsák és utazás. És már sajnálom, hogy anno, mikor semmi nem kötött le bármi banális dolog jött, már indoknak tekintettem arra, hogy akkor most nem majd legközelebb.
2011. márc. 27. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!