Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek adsz igazat? Apa/lánya?

Kinek adsz igazat? Apa/lánya?

Figyelt kérdés

Adott egy szorgalmas, de kevésbé rendszerető család. Ez utóbbi abban merül ki, hogy az idősödő szülők nem vigyáznak a rendre, cipővel járkálnak a házban stb. Van egy lányuk, aki pont az ellentettjük, sokat takarít, vigyáz a rendre stb. Ez sokszor szélmalomharcnak minősül, ugyanis hiába a sok porszívózás ha a szülők cipővel járkálnak a házban. Viszont amíg nem él a saját házában, addig nincs joga megfeddeni a szülőket. Mert ugyebár azok úgy járkálnak az otthonukban ahogy nekik jól esik, mert sajátjuk. Az apa keményen dolgozik, mire a lány nagykorú lett vettek neki egy lakást ajándékba. A lány férjhez ment, és beköltözött férjével az új lakásba. Első alkalommal ment hozzájuk látogatóba az apa, aki ajtónyitáskor be is lépett a házba. A lány megkérte, hogy húzza le a cipőjét, mert nem járkálnak ilyesmivel a lakásban. Az apa ezért megharagudott, és a lány szemére vetette, hogy "megvettem neked a házat és te nem engeded hogy cipővel menjek be?".

Ti kinek adtok igazat? Részint megértem a lányt, mert ugyebár ez már az ő lakása, joga van "cipőnélküliséget" kérni, viszont az apát is megértem, hogy dolgozik egy fél életen át a gyerekéért és az az első alkalomkor rendre inti abban a házban amit ő vett.

(Megjegyzem egyik tagja sem vagyok a konfliktusnak, ismerőseim között zajlott)

2011. szept. 26. 14:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A lánynak.

Sok ilyen szülő van, hogy odavannak, hogy elengedik a lányukat, fiukat, segítenek megveszik a házat, viszont ők akarnak afelett uralkodni. Ez nem jogos. Ez nem elengedés. Szerintem amíg nem negatív dolgot csinálnak vele (igazán még abba sem lehetne), de pozitívba pláne nem szólhat bele a szülő. Ákár ő vette akár nem. Ezzel épp zsarolják, sakkban tartják a gyereket, és abban mi is a jó ? Akkor ne vette volna meg. Nem hiszem, hogy kérte. Persze jó neki, biztos örül is, ez esetben rendben is tartja, és ezt kapja ? Ugyan már. Nagy dolog levenni azt a cipőt ?

2011. szept. 26. 15:03
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Mellékesen megjegyzem, illetlen dolog vendégre rászólni, hogy vegye le a cipőjét. Mindkettő hibás. A lány kibírhatná, az apjának meg nem kéne felhánytorgatni.
2011. szept. 26. 15:08
 13/20 anonim ***** válasza:
93%

Ha én lennék a hölgy helyébe:

Elviselném,azt,hogy összemocskolják a lakást a szülők,aztán mikor elmennek haza szépen kitakarítanék :)

(ha tényleg nincs semmi baj a szülőkkel azon kívül,hogy rendetlenek stb!,hisz lakást vettek,manapság ez nagy szó).

Szóval nyelnék egyet,aztán úgyis tisztaság lenne,mikor nincsenek ott a szülők.

De a lánynak adok igazat.Az én szüleim sem tisztaságmániások,sajnos,nagyon elegem volt ebből mindig.A saját lakásomban pedig tisztaság és rend van mindig!Ha jönnek a szüleim,sajnos ők sem veszik le a cipőjük,de ez a legkisebb problémám!

2011. szept. 26. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:

"Mellékesen megjegyzem, illetlen dolog vendégre rászólni, hogy vegye le a cipőjét."

Szerintem meg nem. Nálunk csak a konyhában nincs padlószőnyeg, így elég nehéz lenne csak úgy felmosni.

Nekem is vett anyukám lakást, de egyszer nem vetette a szememre, és semmibe nem szól bele.

Szerintem meg az udvariatlanság, ha szanaszét mászkálod a cipőddel a szőnyeget. Jól nevelt emberek megkérdezik, hogy levegyék-e a cipőt.

2011. szept. 26. 16:07
 15/20 anonim ***** válasza:
Lehet, de nézz utána, hogy illetlen dolog.
2011. szept. 26. 16:49
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Az apukának nem kellene visszaélni azzal, hogy segített a lányának és vett egy lakást. Én nem tűrném a zsarolást.

Viszont ez a cipő levétel elég kellemetlen téma, valamiért sokan nem szeretik levenni a cipőjüket másnál. Sokszor járok úgy, hogy át jön hozzánk valaki és még a csöpögős sáros cipőt sem veszi le, hanem végigtrappol (saját otthonában természetesen lekerül a cipő). Magamba szidom, mert macskáink vannak és bármilyen sz*rt behozhatnak a cipőtalpon a lakásba, másrészt moshatok, porszívózhatok fel. Nem szoktam megemlíteni, mert nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, így csak magamba szidom az eget:). Én mindig leveszem a cipőm, kivéve ha rám szólnak, hogy ne tegyem.

2011. szept. 26. 16:55
 17/20 anonim ***** válasza:

Én azt mondom vagy adjanak valamit szivesen,vagy inkább ne adjanak semmit ajándékba.

Milyen dolog ez,ezzel zsarolni,meg felhánytonrgatni,hogy márpedig ez az én lakásom,stb. Akkor minek adta oda?Tartotta volna meg,ha ennyire öntörvényű undok dög,hogy ennyit nem tud megtenni,hogy a cipőjét leveszi.

Egyértlemű,hogy az illetőnek súlyos komplexusai vannak,ami miatt a gyerekét magához akarja láncolni,birtokolni,uraklkodni annak az életén,kihasználva azt,hogy ő vette a lakást neki.

Jajj de gyűlölöm az ilyen embereket..dugja fel a lakását,a pénzét meg a cipőjét is

2011. szept. 26. 17:57
 18/20 anonim ***** válasza:
Utánanéztem. Meg lehet kérni, ha fel tudsz ajánlani vendégpapucsot. De ez meg alap, illemkönyv sem kell hozzá, hogy tudjam, hogy papucsot adok a vendégnek.
2011. szept. 26. 18:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Figyi van itt már mindenféle. Szerintem illetlen, hogy ne csúnyább szót használjak, amiért nem veszi le, és tudja, hogy te azt szeretnéd. Az viszont igaz belátom, hogy ez legyen legnagyobb gondod.

Nos a megoldás: Gyógyászati segédeszköz boltban hátha kapsz olyan cipőre felhúzható miacsudát, amit a műtősök használnak. Legyen ott az ajtó mellett, és kérd meg, majdnem viccesen, hogy oké apa megvan a megoldás, maradhat a cipőd, csak ezt húzd rá. Aztán igyatok rá :-)

2011. szept. 26. 18:15
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a lánynak van igaza. Ha valakinek ajándékot adok, utána már nincs jogom beleszólni hogy mit kezdjen vele. Ennyi erővel az apa beleszólhatna a pl. berendezésbe is, mert ő vette a lakást... Vicc...

Egyébként meg illetlenség vagy nem, én mindig felszólítom a vendégeket, hogy legyenek szívesek letenni a cipőt... Természetesen kapnak papucsot, úgyhogy nem kell mezítláb lenni. De nekünk is macskáink vannak, és miattuk eleve állandóan csak a takarításból állok ki, másrészt meg nem akarom hogy valami szar vírus bekerüljön a cipőtalpakon.

2011. szept. 26. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!