Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek belemenne vagy ez...

Szerintetek belemenne vagy ez túl önző kérés?

Figyelt kérdés

A férjem egy elég szegény ázsiai országból származik, és itt Európában tanult és most dolgozik. Nagyon hiányzik Neki a hazája, a családja a kultúra és érzem rajta, hogy nagyon hazaakarna menni. Beszéltem is vele erről, azt mondta, h. csak a munka miatt van itt és ha nem lesz semmi ami ide kötné majd, akkor hazamegy. De jöttem én és ezért talán itt maradna. na, de én Európa egyik legjobb orvosi egyetemén tanultam és bár orvos lehetnék a legjobb kórházakban, mégis inkább az álmomat valósítanám meg. Gyermekkorom óta arról álmodom hogy egy szegény országban gyógyítom a betegeket, nem egy hiper-szuper kórházban, hanem mondjuk egy sátorban, szóval egy igen szegény helyen. Ez a hely teljesen illik a férjem hazájára. Nagy önzőség lenne megkérni a férjem, hogy költözzünk oda? Vagy hagyjak fel az álmommal?

köszönöm a válaszokat

28/N

2011. szept. 25. 20:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem te tanulnál ott sok mindent, eszméletlen, hogy egy két ázsiai gyógymód mikre képes.
2011. szept. 25. 21:03
 12/24 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld ki a végleges döntés előtt. Biztos van lehetőség pár hónapra, fél évre menni hasonló országba.

És gondolj arra is, ha gyereketek lesz, akkor őneki milyen életet szánsz. Tényleg azt akarod, hogy egy nagyon szegély, elmaradott országba nőjön fel?

2011. szept. 25. 21:10
 13/24 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

nos arab országról lenne szó (tisztában vagyok a nők helyzetével, ugyanis már jártam ott párszor), és Magyarországra azért nem gondoltam, mert egyrészről nem ott élünk(jóval messzebb), másrészről a párom nem is beszél magyarul míg én az Ő anyanyelvét beszélem.

2011. szept. 25. 21:11
 14/24 anonim ***** válasza:

Pont ezt akartam írni, hogy mivel a hazai közegészségügy-ellátás kezd egyre inkább a harmadik világéval párhuzamot mutatni, itthon éppúgy biztosítva lenne a lelki fejlődésed....

25 N

2011. szept. 25. 21:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Arab országba eszedbe ne jusson menni. Teljesen más hallani valamiről és átélni. És mit csinálsz, ha a férjed megváltozik az otthoni közegben, sok példa volt rá. Ott a család, barátok, pillanatok alatt kifordulhat magából.
2011. szept. 25. 21:15
 16/24 anonim ***** válasza:

akkor a legvalószínűbb egy pakisztáni programozó férj.

Oda ne menj vele haza. A szemed előtt fog visszaváltozni. SZámtalan nő megjárta már. Itt tudnak úgy élni,ahogymi, de otthon nem. Nem mert rosszak,hanem mert ez a szocializáció,a környezet hatása érvényesül.

2011. szept. 25. 21:17
 17/24 anonim ***** válasza:
58%
Érdekes egyébként, hogy nem azért akarsz betegeket gyógyítani, mert ez valami úgymond "magasabb célod" lenne, hanem csak az "Albert Schweitzer feeling" kedvéért akarsz szegény országban orvos lenni. Ez olyan, minthogy én is legfeljebb "just for fun" lennék katona, nem pedig azért, hogy a "hazámat szolgáljam".
2011. szept. 25. 21:25
 18/24 anonim ***** válasza:
Ne tedd kislànyom örökre meg fogod bànni. Nem fognak téged hagyni érvényesülni, én ott élek.Millioszor megbàntuk, hogy eljöttünk otthonról.
2011. szept. 25. 21:25
 19/24 anonim ***** válasza:

Hát ha Ománról v Kuvaitról v az Emirátusokról lenne szó szt mondanám menj, de más országba ne!!!!

És pl Ománnak is van szegény része, de legalább jogaid is lennének ott nőként és külföldiként egyaránt.

De a létbizonytalanságba tényleg ne menj!

2011. szept. 25. 21:33
 20/24 anonim ***** válasza:

Szívesen mondanám azt, hogy ha az az álmod hát menny. Viszont unokanővérem is megbánta,hogy elment. Mint ahogy azt sokan írták, a párja kifordult magából.

Ezt most nem azért mondom,hogy lebeszéljelek, csak hogy mindent gondolj át reálisan.

2011. szept. 25. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!