Anyu egy másik városba akar menni dolgozni, mert itt nem talál semmit. Kiborultam!?
Szerintem találna. Csak nagyon el akar már menni innen. Itthon a szüleim nem beszélnek egymással egy szót se borzalmas a viszonyuk csak megtűrik egymást.
Én most fogok elmenni másik városba dolgozni ezt még úgy ahogy feldolgoztam, de hogy anya itt hagyja a testvéreimet azt nem nézem jó szemmel. A legkisebb testvérem 15 éves.
Összevesztem anyuval nem sértés miatt mondtam neki, hogy nem akarom, hogy elmenjen, de nem lehet vele beszélni rögtön támadott. Mit csináljak?
Szerintem igaza van a kérdezőnek.
Engem anyukám soha nem hagyott volna itt hetekre!
Élni akar meg ilyen szövegekkel meg főleg. Egyszerűen röhej, hogy sokan még bólogattok is. Vagy ti is otthagynátok a 18 évet be nem töltött gyerekeiteket hetekre úgy, hogy az sem biztos, hogy esznek majd főtt ételt?
Az meg hülyeség, hogy a kérdező maradjon otthon. Nem ő vállalt gyereket.
Azt nem értem miért nem válnak el a szüleid, ha menekülnek egymás elől. Akkor anyukád vagy magával vihetné a két testvéredet, vagy apukádnál maradnának és akkor fizetné a gyerektartást.
Ha úgy érzi, most neki ez lenne a legjobb, akkor támogatnod kéne, nemhogy még ordítoznod vele.
Ezt írtad...
Most se főz apámra senki, magának megcsinálja a kaját és ennyi semmi mirelit, annyira finnyás, hogy inkább nem eszik vagy nem veszi meg a rosszabb minőséget ha nem tudja. Ezen nem fog változtatni, hogy anya nem lesz itt.
De most már kezdem elfogadni a dolgot a kezdeti felindulásból.
Örülnöd kellene annak,hogy anyud végre talált munkát, nem apud tartja el, miközben a kapcsolatuk sem jó.Megértem, hogy félted az öcséidet, de most apudnak kéne gondoskodni róluk.Még ha nem is tud, de megcsinálni megtudta őket, gondoskodjon is róluk.
Te milyen messze fogsz dolgozni?Abban a városban is fogsz lakni?
Írtad,ha jól emlékszem,hogy anyud otthon is találna munkát.Nagyon nehéz melót találni, nem véletlen mész te is másik városba.
Kérdező, nem igazán értem, hogy mért akarod örökös rabszolgaságra ítélni anyukádat.
A mi családunkban is volt hasonló helyzet, a végeredmény az lett, hogy apám megtanult főzni, és azóta jobban főz, mint anyám. Örülnöd kéne neki, hogy anyukád munkahelyet talált, hogy önállósodik, és kitör az eddigi rabszolga-létből. Ne legyetek már ennyire önzők.
(Apukádról és az öcsédről is meg lehet a véleményed, ha azt hiszed, hogy nem lesznek képesek ellátni magukat, ha muszáj. Majd szépen belejönnek, éppen ideje.)
Szóval neked jogod van lelépni anyud meg maradjon továbbra is cseléd, apud felnött ember a tesoid tinik gyorsan rájönek hogy kell összeütni egy rántotát.
Nem lehet azért visszautasitani egy munkát mert a családtagok lusták mosni, fözni, takaritani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!