Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közös kassza? Hogy mondjam...

Közös kassza? Hogy mondjam meg neki?

Figyelt kérdés

3-4 hónapja együtt élek a Párommal és közös kasszán vagyunk. Nem fizetek bele a rezsibe, viszont a kaja az enyém.

A bibi most jön :) nekem elég kevéske a fizum és nekem ez sem igazán fér bele... Hogy mondjam meg, hogy közös kasszán legyünk? Nekem ez olyan cikis... Hogy tálaljam? :)

Előre is kösziiii :))

24/L

2011. szept. 23. 20:19
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/113 A kérdező kommentje:

Nos, megtörtént a nagy beszélgetés... :)

Sajnálom, hogy nem előbb, mert csak magamat bosszantottam ezzel a dologgal.

Ő mondta, hogy nincs "enyém", nincs "Tiéd" csak a Miénk van! Szóval akármikor kell, nyugodtan vegyek el a pénzéből, hiszen tudja, hogy úgyis Rá költeném... :)

Szóval pozitívan tudom lezárni ezt a dolgot is.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!!

Még egy gondolat annak, aki 85%-os válaszokat ad: Örülök, hogy nem kell félelemben élnem, hogy mi lesz elhagynak és mi lesz velem... úgyis talpra fogok állni :)

2011. szept. 25. 20:58
 102/113 anonim ***** válasza:

Örülök, és tudtam én, hogy nem lesz semmi gond! :)

V

2011. szept. 25. 21:21
 103/113 anonim ***** válasza:
Nem féltelek :) Hajrá kislány,most megalapozhatod munka nélkül a jövődet.Jól fejd meg,ne csak az ebéd erejéig,bőven lesz miből :D
2011. szept. 25. 22:20
 104/113 anonim ***** válasza:

Munka nélkül???

Te mit olvastál, kedves hozzászóló? Dolgozik! Arról meg nem tehet, hogy a fizetése alacsony.

2011. szept. 26. 13:12
 105/113 anonim ***** válasza:
Épp ez az,hogy nem elég neki a fizetése és a plusz,amit a párja a kajára ad,neki a srác összes pénze kell. :) Ezt nevezem munka nélküli pénzszerzésnek.De ügyes,büszkeség nélkül is lehet élni,ezt most már látom.
2011. szept. 26. 14:48
 106/113 A kérdező kommentje:

Aranyos vagy Kedves V, de szerintem nem érdemes foglalkoznod a 85%-os hozzászólóval. Megvan neki is véleménye ( szíve joga ) viszont azon meg gondolkodjon el mindenki, hogy miért van még itt.. :) Én ahhoz a témához nem szólok, ami nem érint. Valamiért itt ragadt, azt, hogy miért... bízzuk az Ő lelkiismeretére :)

És van a lényeg: Mi tudjuk milyen a feltétlen bizalom és Szerelem :)

2011. szept. 26. 16:05
 107/113 A kérdező kommentje:

Ja igen... és abba bele sem merek gondolni, ha munkanélküli lennék mit kapnék... :D Szóval ez a jobbik eset :)

És itt pont a vége :)

2011. szept. 26. 16:12
 108/113 anonim ***** válasza:

Mivel szabadságon vagyok,így még a hülyékre is tudok időt szánni.Az emberi butaság egyébként is szórakoztat. :)

Kedves V pedig megszólított,így kötelességemnek éreztem válaszolni.

A kapzsiságot nem tudom mióta nevezzük szerelemnek,de hogy a te szavaiddal éljek,szíved joga.

Ha munkanélküli lennél több időd lenne főzöcskézni és többet tarthatnád a markod. :)

Részemről is itt a vége,ehhez már nem tudok mit hozzátenni,ellenpéldának mindenképp megjegyzem és majd példálózok a lányomnak,hogy mire viheti,ha nem tanul és nem lesz igénye az önállóságra. :)

További jó lehúzást!

2011. szept. 26. 16:47
 109/113 anonim ***** válasza:

Apám kétszer annyit keres, mint amennyi anyámnak a nyugdíja (le van százalékolva, nem tud dolgozni), mégsem hallottam soha, hogy valaki azt mondaná, hogy anyám élősködik, meg tartja a markát a pénzért. Egy család, összetartoznak, mindenük közös. Nem lehet anyámat hibáztatni azért, hogy az ő nevén ennyi pénz folyik be a közös kasszába.

Én úgy látom, hogy a kérdező kapcsolata is elég komoly a párjával, hogy egy kis családot alkothassanak.

2011. szept. 26. 16:54
 110/113 anonim ***** válasza:

Lusta vagyok mégegyszer leírni,ezért inkább bemásolom a véleményem:

"Igen,ha rá szeretne főzni,akkor mire kell a havi fél milla teljes egészében? Miért kell a férfinek MINDENT bedobni a közös kalapba,miért nem elég annyi,amibe az étel kerül?"

Elvileg a kérdezőnek van két keze,van két lába,agya semmi,de talán munkára alkalmas.Keres X összeget,amiből se rezsit,se koszt pénzt nem tud fizetni. A srácnak magasak az igényei,amit tud állni,így fizesse is ki.De ezen felül miért kell egy elvileg munkaképes nőnek a párja fizetését is teljes egészében lenyúlni? Hívhatjuk családnak ezt az együttjárást,de nem értem,hogy hogy képes hozzányúlni ahhoz,ami se jogilag,se erkölcsileg nem az övé. Tényleg ellenpélda, hálát adok az égnek,hogy nálunk mindenki igényes annyira,hogy nem jut ide.

2011. szept. 26. 17:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!