Hogyan mondjam meg neki, mit szeretnék? Nem akarok sértődést.
Az egyik rokonom egy áruházláncban alkalmazott. Az áruháznak van egy boltja a házunktól 4 buszmegállónyira (kb 15 perc) és van egy jóval messzebb (busz + metró: kb 40 perc). Azt mondta bármelyikbe el tudna helyezni (árufeltöltésről lenne szó, nem igazgatónak akar) de ő azt ajánlja ami messzebb van, mert jóban van azzal a főnökkel, míg ami közel van, ott kiállhatatlan a főnök, és nincsenek is jóban. Én abba szeretnék ami közel van, hiába sz*r a főnök, max kitesz pár hónap múlva, de nem szeretnék a távolabbiba menni...
Hogy mondjam meg neki hogy ne sértődjön meg? A fejemhez fogja vágni, hogy akkor intézd magadnak, vagy nem segít mégsem, és csak harag lesz belőle ha nem a távolabbiba megyek, ha már ennyire rá akar beszélni...
Dolgoztál már valahol? Van fogalmad arról,milyen egy mindenbe belekötni képes főnök keze alatt dolgozni? Lehet,hogy egy hetet sem bírnál ki ott.
Ha valóban dolgozni akarsz,akkor hallgass a rokonodra,és menj a távolabbi helyre.
Ha ő ajánlana be téged, nyilván nem szívesen kérne szívességet egy olyan főnöktől, akivel eleve rossz a viszonya. Sőt, lehet, hogy a kölcsönös ellenszenvre való tekintettel eleve fel sem vennének. Szerintem próbáld meg a messzebb levő munkahelyet, 40 perc nem a világ, legalább lesz időd kiszellőztetni a fejed hazafelé munka után.
Szerintem ne csak pár hónapra keress munkát ("max kirak"-ra reflektálva), hanem egy olyan helyre igyekezz bekerülni, ahol megbecsülnek és értékelik a munkádat, akármilyen munkakörről is van szó.
Ha saját magad intéznéd az álláskeresést és nem a rokonod protekciójára támaszkodnál, akkor nyugodtan válogathatnál, de szerintem se hozd őt kellemetlen helyzetbe egy ilyen kéréssel. Előbb kerülj be oda, ahova egyenes út vezet, mérd fel a terepet, építsd a kapcsolatokat, és a jól végzett munkád alapján kérd át magad a közelebbi helyre, ha még később is azt szeretnéd.
Nem véletlen ajánlotta a másik áruházat, a te érdekedben mondta el, hogy mire számíthatsz mindkét helyen. Szerintem menj a távolabbiba! Abba a plusz 25 perces utazásba nem halsz bele.
Ha a figyelmeztetés ellenére mégis a közelebbibe akarsz menni, akkor pedig ne lepődj meg semmin és ne sírjál pár hét múlva amiatt, hogy b@szogatnak és át szeretnél menni a másik áruházba!
Nekem legalábbis nem lenne pofám ezzel odaállítani a rokonom elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!