Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet megtartani a...

Hogy lehet megtartani a baráti viszonyokat a haverokkal, miután már van komoly kapcsolatotok?

Figyelt kérdés

Mielőtt még nem volt párkapcsolatom, mindig együtt buliztunk a barátaimmal. Amióta van párom, sajnos a haverjaim háttérbe szorultak. A párom teljesen más tipus, mint a barátaim, ezért nem szeret velük lenni. Én ezt tiszteletben tartom, viszont így nagyon nehezen tudom összeegyeztetni a talikat haverjaimmal.

Mivel hétvégén nem tudok velük bulizni próbálom kompenzálni azzal, hogy írok nekik, érdeklődöm felőlük, elhívom őket magamhoz dumcsizni.

De ők úgy érzem elfordultak tőlem. Nagyon bánt, mert ők azt hiszik kifogásokat találok, azért nem megyek velük hétvégén.... és szerintem irigyek is rám, amiért nekem van párom, nekik pedig nincs.

Én igyekszem velük tartani a kapcsolatot, de úgy érzem már csak egyoldalú a dolog. Ha én nem jelentkezem nekik, ők nem hívnak sehova és nem is érdeklődnek felőlem élek-e vagy halok. :(

De egy igazi barátnak nem kellene véletlenül megérteni a másikat? Nem kellene örülni a másik boldogságának?? Mit tegyek, hogy mindkét félnek (párom + barátaim) megfeleljek. Nagyon elszomorít. Lehet, hogy nem is voltak ők igazi barátok soha sem? Vagy tényleg én vagyok a hibás?

2011. szept. 22. 14:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

15.31. ,

a közös bulizás marad ki.

Felhívja őket, meghívja magához...

2011. szept. 22. 15:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Tehát, ha felhívja, vendégségbe invitálja őket, az azt jelenti nem foglalkozik velük.

Szerintem egy idő után az emberek többsége leáll a bulizással.

2011. szept. 22. 15:35
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

15:31 vagyok

Én úgy érzem,hogy van annak előzménye,hogy már dumálni sem akarnak elmenni hozzá.

Nálunk egyből megértették a barátok, ha buliba nem tudtam menni, de dumálni egyet igen!

2011. szept. 22. 15:42
 14/21 A kérdező kommentje:

Pontosan így van, ahogy az egyik kedves válaszadó írta. Egy idő után valaki leáll a bulizással. A barátaim azért is akarnak bulizni és csavarogni minden héten, hogy párt találjanak. Én, ha mennék miattuk mennék. És én a mai napig is törődöm velük, számíthatnak rám, csak éppen bulizni nem akarok már velük menni, meg iszogatni. Engem ez már nem köt le. (Hozzá teszem sosem voltam a party középpontja, de eddig sosem éreztették velem, csak mióta párom van) Szerintem én egy kicsit komolyabb vagyok, mint ők.

A párommal pedig heti 2-szer talizom csak, nem is tudom midig előre mikor, (Legtöbbször hétvégén) szóval egyáltalán nem lógunk egymás nyakán.

2011. szept. 22. 15:51
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem barátokra akkor is kell szabad időt hagyni. Nekem is van egy olyan barátom srác aki, nem is önhibájából, hanem a barátnője hisztije végett nem tud jönni, de egy idő után meg unta mindenki, hogy hiába hívjuk őket sosem jönnek, és hozzá teszem a lány is a baráti társasághoz tartozik. Szerintem heti egy alakalom kell, hogy a barátokkal összeülni sörözni, dumálni, bulizni. Pedig én 27 éves vagyok és nem tudok anélkül meglenni, hogy ne találkozzunk.
2011. szept. 22. 15:53
 16/21 A kérdező kommentje:
Hétköznap pedig munka, suli, család és egy kis idő magamra. És mivel nem vezetek és távolság is van a barátok között, ezért igazán nem tudom, hogy oldhatnám meg....
2011. szept. 22. 15:55
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Én is ilyen helyzetben vagyok..vagyis ilyesmi..

Én a párommal élek, sose voltam az a bulizós fajta, 3-4x ha voltam, meg ott aludtam 1x a barátnőmnél pár hónapja.

Van,hogy el jönnek hozzám, én is megyek, de bulizni nem igazán.De hívtam őket,hogy beüljünk valamelyik este egy pohár borra beszélgetni egy jót(csajos este), ez már nekik nem tetszik,mert nem pörögni akarok.

És ma írt a barátnőm, ha hétvégén megyünk ki-ünnepség lesz-és ha nem szólok,akkor többet nem beszél velem...

2011. szept. 22. 16:14
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Heti egy alkalmat meg tud oldani az ember,ha akar. Én család, munka, háztartás stb. mellett meg tudom oldani!
2011. szept. 22. 16:20
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagy tévedésben vannak itt sokan. Az, hogy a párunk elfogadja a barátainkat, nem azt jelenti, hogy el is kellene járnia velük bulizni.

Illik szívesen látnia őket, esetleg egy-egy olyan eseményre, mint szülinap-névnap, elmenni a párjával, ha ő is meg van hívva, de nem kell állandóan velük lógnia, ha nem igazán jön ki velük.

A barátokkal való kapcsolattartás biztos ritkulni fog egy komoly kapcsolatban, főleg, ha tényleg komoly az a kapcsolat és lesz gyerek is.... A barátoknak ezt meg kell érteniük. Általában nem a barátainkkal éljük le az életünket, nem velük alapítunk családot, nem velük élünk egy fedél alatt (jobb esetben) életünk végéig, nem velük tervezünk közös jövőt. Ettől függetlenül nagyon fontosak. A velük való kapcsolatot lehetőleg nem szabad megszakítani, de az megvalósíthatatlan, hogy heti hét napot legyünk velük.

Ha ezt a barátok nem értik meg, az nem barátság, hanem önzőség.

2011. szept. 22. 17:06
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk szerencsére csak közös barátaink vannak, így nincs problémánk. (értsd: az ő barátai az enyémek lettek, az enyéim az övé, megismerte egymást egy csomó ember általunk)

Legtöbbjüknek van kapcsolatuk ezért megértik, ha épp nem érünk rá, vagy nincs kedvünk menni.

Egy másik párral pedig annyira jóban vagyunk, hogy már eldöntöttünk egymásnak a tanúi leszünk majd esküvőn:)

A barátnőimmel szintén nincs gond, nem találkozunk túl gyakran de tartjuk a kapcsolatot telefonon, meg délelőttönként vagy hétvégén amikor van időnk

21-L

2011. szept. 22. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!