Hogy tudom ezt úgy megoldani, hogy nem bántom a férjem?
Első babánkat várjuk a férjemmel. Elviekben minden szép, minden jó, viszont elég nagy gondot jelent anyósom. Iszik! Én eleve nehezen viselem,hiszen számos ünnepet, alkalmat sikerült már ezzel elrontania. De valahogy elviseltem, mert muszáj volt.
Viszont azt már régen eldöntöttem,hogy ha jön baba, akkor komoly változásokra lesz szükség, mert az én gyerekem, nem fog alkoholista ember közelében felnőni. Nagyon várja anyósom a babát, de ettől függetlenül esze ágában sincs letenni az italt. A férjemnek már mondtam,hogy nagy beszélgetésre lesz szükség, mert ha nem bírja ki,hogy ne igyon,akkor nem sűrűn látja az unokáját. Az egy dolog,higy mi felnőttként kénytelen vagyunk elfogadni, de nem akarom,hogy a gyerek bármikor is,ezt lássa.
Viszont már előre félek,hogy ebből nagyon nagy viták lesznek. Nem akarom a férjem sem bántani, de már én sem nagyon bírom ezt.
Pár napja is meg volt hívva a két család hozzánk vacsorázni, természetesen anyósom tök részeg volt. A férjem olyan ideges,hogy enni sem bírt, én sem. Még jó,hogy anyuék jól viselik. De megint el lett cseszve egy este. Akkor mondtam is a férjemnek,hogy na ez nem lesz,ha meg lesz a pici.
De hogy legyen? Ültessem le vele beszélni a férjem? Egyszerűen most jött el az,hogy nem bírom elviselni. Nem őt,mert ő alapjáraton (józanul) egy tündér, de ha iszik,akkor teljesen kifordul magából!
Félek,hogy nem fogja letenni a piát, és a férjem fog szenvedni,hogy az ő anyja nem lesz olyan kapcsolatba a gyerekünkkel!

Anyósodon csak szakember vagy valami antialkoholista szervezet tudd segíteni. SÉ az is csak akkor ha ő (is) akarja.
Ehhez csak részedről az unokától teljes eltiltás motiválhatja.

A születendő baba nem a te tulajdonod. Szóval ha értelmes ember vagy, akkor magadtól is rájössz, hogy tiltani a férjed édesanyjától nem tilthatod. A párodnak ez esetben valami más indokból szintén joga lenne a te szüleidtől eltiltani.
Mindezektől függetlenül akár igazat is adok neked. Beszélgessetek a pároddal a dolgokról. Szerintem akár fél megoldástól se zárkózz el. Pl.: csak józan állapotban és felügyelet mellett látogathatja a csöppséget. De ez is olyan katonás: "látogathatja" Szóval szebben kifejezve, megbeszélitek a férjeddel, hogy figyeltek arra, hogy ne legyenek felügyelet nélkül.
Ha egyébként semmi bajod vele, akkor ne vesszetek össze. Adj neki egy esélyt. Hátha a megszületett unoka lesz a végső lökés a gyógyulás irányába.

Most azt kérdezném, hogy miért annyira nehéz megállni azt a 2-3 órát ivás nélkül, amíg a vendégség tart, de tudom, hogy az alkoholista a legkevésbé racionális ember.
Ha az én gyerekemről lenne szó, akkor eltiltanám az anyóst addig, amíg iszik. Nem tiltanám el a piától, az nem az én tisztem, hanem arra kötelezném, hogy ha az én házamba beteszi a lábát, akkor színjózan legyen, és hogy utána mit csinál, az nem érdekel.

Köszi!
Nem, nem eltiltani akarom, de alkoholista embert nem akarok a fiam mellett tudni. Még akár hetente egyszer sem. Ha az én anyukám inna, ez akkor is így lenne!
Adok neki esélyt persze, de sajnos tudom,hogy nem fog változni.
Tényleg nem tudom mit kellene tenni. Én talán abban reménykedem,hogy az unokája miatt meg fog változni.
Nekem már az is fél siker lenne, ha akkor nem inna,ha megyünk a picivel. Ha nem látja a gyerek, akkor én tőlem ihat, ha akar!

Azt írtam, hogy nem kizárólag az anya tulajdona!!!!! Ha egy férfinek elvei vannak a gyerekneveléssel kapcsolatosan, akkor az le van ejtve magasan??? Szerintem neki is ugyanannyi joga van a gyerek életébe beleszólni mint az anyának.
Odaírtam, hogy igaza van a kérdezőnek minden egyes szavában. Nem bántottam egyet értettem vele. Csak én csupán azt nem tudtam megállni, hogy ne jegyezzem meg ami nálam kicsapja a biztosítékot, hogy én úgy döntöttem, hogy eltiltom. A gyereknek apja és anyja is van. Ugyanazokkal a jogokkal.
És a válaszaidból valamint a kérdésedből lejön, hogy Kedves Kérdező te kompromisszumot szeretnél kötni a kedves mamával és a pároddal egyaránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!