Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mások is szokta este 8-9...

Mások is szokta este 8-9 körül főzni? Vagy ez csak nálunk probléma?

Figyelt kérdés
Anyám teljesen ki van akadva, hogyha este fél 8kor, vagy akár 9kor kezdek el valamit csinálni. Igazából ez nem főzés. De pl nem egyszer volt már, hogy ilyenkor kezdtem el melegszendvicset csinálni, vagy rántottát, vagy ilyen egyszerűbb 10 perces kajákat. Erre ő teljesen kiakad. Elkezd szimatolni, és fujjog, hogy mit csináltam, minek van ilyen szaga? Aztán letolja a fejemet, hogy miért ilyenkor kell kaját csinálni. Télen pl már ha 5kor csinálok valamit, már akkor elkezd problémázni rajta, és képes kiszellőztetni az egész lakást, hogy ne legyen kajaszag. Jah, és a konyháról az ajtót levetette apámmal, mert hogy nem akarja elrejteni a konyhát, mert hogy az milyen szép, páraelszívó meg nincs. Bocsi ha hosszú lett, csak úgy felidegesít, hogy mindenért problémázik, ezért vagyok kíváncsi hogy nálatok hogy van ez??
2011. szept. 21. 20:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem marhára nem probléma. :D Én is most főzök egy nagy fazék lecsót...de mondjuk nem is otthon lakom, albérletben vagyok. :D De anyámat otthon se zavarja, általában 8-ig dolgozik, fél 9 körül hazaesik és még nekiáll főzni, mert egész nap nem eszik meleg kaját.

Ezt embere válogatja... :))

22N

2011. szept. 21. 20:15
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
ez hüyleség.akkor csinálsz kaját és azt amit akarsz.sztem ez nembaj.lehet hogy ő csak egyszerűen érzékeyn a szagokra?
2011. szept. 21. 20:17
 13/25 anonim ***** válasza:
80%

Nemhogy örülne,hogy megcsinálod magadnak. Ismerek olyan nőt, aki 30 éves és minden nap az anyukája csomagolja az ebédjét, amit behoz a munkahelyére. Rosszul vagyok tőle, leginkább attól, hogy szinte minden nap lefujjolja, hogy mit kell ennie...

Amúgy én fél 7 körül érek haza minden nap, főzni kell, úgyhogy van, hogy 8-9-kor a holnapi ebéd még a tűzhelyen rotyog.

2011. szept. 21. 20:17
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
Ugyan! Én már tortát is sütöttem éjfélkor a férjemnek. :D
2011. szept. 21. 20:18
 15/25 A kérdező kommentje:
Anyámnak annyi rossz szokása meg nyavajái vannak, és van 1-2 dolog, amit már átvettem tőle, akaratom ellenére, és a barátom házában csinálom :S Barátom nem vette észre, csak én magamon, és nagyon zavar. Még 1-1,5 évet kell kihúznom itthon, remélem annyi idő alatt nem veszem át ezeket a rossz szokásokat tőle :S
2011. szept. 21. 20:21
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Voltam már én is úgy, hogy éjjel nem tudtam aludni, és hajnalban megfőztem a családra, és másnap délelőtt szépen tudtam pihenni, nem voltam hulla egész nap. Senkit sem zavar a dolog. Bár mi külön élünk a szülőktől, a magunk urai vagyunk, igy max a férjemet, és a gyerekeket zavarhatná.
2011. szept. 21. 20:24
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyik dolog, hogy örülhetne anyukád, hogy egyáltalán főzöl meg sütsz, és nem azt várod, hogy ő rakja eléd, mint ahogy mások teszik...

Az én anyám se főzött sokat életében, mert miután a nagymamám meghalt, átvettem az irányítást. Anya meg szép csöndben örül, hogy megússza a főzést. Kritizálni persze szokott, de többnyire okkal, meg más kissé az ízlése, na.

De ez a kései dolog...

No nálunk pont fordítva van. Alapvetően én magam törekednék arra, hogy későn ne főzicskézzünk. Inkább aludjunk, majd másnap eszünk, addig se hízunk alapon. Csak ő későn ér haza, mindig ilyenkorra van időzítve sajnos a vacsi. Én meg eszek korábban, ha tudok. Ilyenkor meg csak elmosogatok és ők kajálnak. De ilyen még nem volt, hogy a szagok miatt ne...

Néha sütivel szoktam kicsúzni az időből, és éjjnek idején sütöm ki a délután elkezdett sütiket... Na akkor bizony pampog. Mégpedig azért, mert mért este csinálom, hogy a villanyt is égessem és fizessünk a vakvilágba....

No tehát szagbaj nálunk nincs. Ha anyukád egészséges életmódra hivatkozna, vagy hogy ti se égessétek a lámpát, akkor lenne érthető számomra is...

2011. szept. 21. 20:26
 18/25 anonim ***** válasza:
14%

Lehet hogy az zavarja hogy a család már nyugiba lenne és te akkor kezdesz pakolászni,

és ha te is fözöcskézel több alapanyag fogy mint ha ő heti 2-szer főzne.

2011. szept. 21. 20:31
 19/25 anonim ***** válasza:
86%

A kérdésedre a válasz:

anyám nem volt egy konyhatündér soha,szóval ebből nálunk nem volt probléma.Akkor főztem,amikor akartam/éhes voltam:)

Már külön élek,van hogy éjfélkor zúg a mosógép,este 10kor porszívózás a főzésről már nem is írok,akár hajnalba is szoktam főzni :D

2011. szept. 21. 20:33
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nálunk teljesen elkülönül a konyha. Egy "alsó" konyhánk van. Engem is zavarna ha a házban érezném éjszaka a kajaszagot. :S Beszéld rá a páraelszívóra.

Én is szoktam egyébként még 22 órakor is rántottát vagy bundás kenyeret csinálni...:D Hm... meg is éheztem lehet csinálok valamit.:)

2011. szept. 21. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!