Mások is szokta este 8-9 körül főzni? Vagy ez csak nálunk probléma?
Szerintem marhára nem probléma. :D Én is most főzök egy nagy fazék lecsót...de mondjuk nem is otthon lakom, albérletben vagyok. :D De anyámat otthon se zavarja, általában 8-ig dolgozik, fél 9 körül hazaesik és még nekiáll főzni, mert egész nap nem eszik meleg kaját.
Ezt embere válogatja... :))
22N
Nemhogy örülne,hogy megcsinálod magadnak. Ismerek olyan nőt, aki 30 éves és minden nap az anyukája csomagolja az ebédjét, amit behoz a munkahelyére. Rosszul vagyok tőle, leginkább attól, hogy szinte minden nap lefujjolja, hogy mit kell ennie...
Amúgy én fél 7 körül érek haza minden nap, főzni kell, úgyhogy van, hogy 8-9-kor a holnapi ebéd még a tűzhelyen rotyog.
Egyik dolog, hogy örülhetne anyukád, hogy egyáltalán főzöl meg sütsz, és nem azt várod, hogy ő rakja eléd, mint ahogy mások teszik...
Az én anyám se főzött sokat életében, mert miután a nagymamám meghalt, átvettem az irányítást. Anya meg szép csöndben örül, hogy megússza a főzést. Kritizálni persze szokott, de többnyire okkal, meg más kissé az ízlése, na.
De ez a kései dolog...
No nálunk pont fordítva van. Alapvetően én magam törekednék arra, hogy későn ne főzicskézzünk. Inkább aludjunk, majd másnap eszünk, addig se hízunk alapon. Csak ő későn ér haza, mindig ilyenkorra van időzítve sajnos a vacsi. Én meg eszek korábban, ha tudok. Ilyenkor meg csak elmosogatok és ők kajálnak. De ilyen még nem volt, hogy a szagok miatt ne...
Néha sütivel szoktam kicsúzni az időből, és éjjnek idején sütöm ki a délután elkezdett sütiket... Na akkor bizony pampog. Mégpedig azért, mert mért este csinálom, hogy a villanyt is égessem és fizessünk a vakvilágba....
No tehát szagbaj nálunk nincs. Ha anyukád egészséges életmódra hivatkozna, vagy hogy ti se égessétek a lámpát, akkor lenne érthető számomra is...
Lehet hogy az zavarja hogy a család már nyugiba lenne és te akkor kezdesz pakolászni,
és ha te is fözöcskézel több alapanyag fogy mint ha ő heti 2-szer főzne.
A kérdésedre a válasz:
anyám nem volt egy konyhatündér soha,szóval ebből nálunk nem volt probléma.Akkor főztem,amikor akartam/éhes voltam:)
Már külön élek,van hogy éjfélkor zúg a mosógép,este 10kor porszívózás a főzésről már nem is írok,akár hajnalba is szoktam főzni :D
Szerencsére nálunk teljesen elkülönül a konyha. Egy "alsó" konyhánk van. Engem is zavarna ha a házban érezném éjszaka a kajaszagot. :S Beszéld rá a páraelszívóra.
Én is szoktam egyébként még 22 órakor is rántottát vagy bundás kenyeret csinálni...:D Hm... meg is éheztem lehet csinálok valamit.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!