Véleményeteket kérném, hogy vajon a férjmnek van oka megharagudni?
3 gyerekes anyuka vagyok, a férjem 6- 18-ig dolgozik,kőműves. Valamelyik nap azon kellett vitázni,hogy tojásrántottát csináltam vacsira,és neki nem csináltam,mert azt külön kell neki,mert erősen szereti,a gyerekek miatt meg nem csinálhatom erősre. (ő bele főzve szereti az erősen,nem csak rá rakva) Mondtam neki,hogy csináljon már magának. Ezen megaragudott.A hagymát megpucoltam neki mert az utálja csinálni. Azt mondta hogy ez nem nagy kérés tőle,és ezt is magának kell megcsinálnia.Én fürdetek 2 gyereket én etetek 2 gyereket, a 3. már 8 éves önálló csak azért.Az összes házimunkát én csinálom.Ő amikor hazaér leül a géphez, megfürdik,tv-t néz. A boltba szokott elmenni,mert én nem birok napközben a gyerekek miatt.
Nagy kérés volt tőlem,hogy csináljon magának vacsit? Meg,hogy a munkás,betonos bakancsát a garázsba vesse le mert annyi kosz le hullik rőla ,hogy akár ne is takarítsak. Ez sem tetszett neki. Kérdezzetek nyugondtan.
Ez egy dalszöveg. Egy férfiimádótól. Idézet, annak aki ismeri"...a férfiak állatok, tűrni kell!.."
Tereskova
Lehet meg kellett volna csinálnom azt a rántottát,ezért furdal is a lelkiismeret,azért írtam ide is,de az az igazság,hogy rá még a gyerekeket sem bízhatom.Nincs meg velük. A kicsire is azt mondta hogy adjak használati utasítást,10 hetes és kb4x volt a kezében.A 12 órából 10-et dolgozik a másik kettő az utazás.
Köszönöm a válaszokat.
Ez már így történt. Ha nagyobbak lesznek, jobban tud majd velük bánni. Az utazás is fáraszt. Ez így nem jó, ő egyedül dolgozik, egyedül eszik egyedül gépezik. Te külön a gyerekekkel. Ahogy nő a kicsi, próbáld összevonni ügyesen a családot. Pl teríts meg gyönyörűen 5-ötökre mire hazajön, s akkor csak leül már. S esztek együtt. Pici az öledben, kétévest megtanítod enni. Inkább olyan segítséget tud adni, ami neki kikapcsolódás. Beülhetne a kádba a kétévessel.
Adhatsz nyugodtan használati utasítást, egy férfi ezt szó szerint érti szerintem.
Azért furdallásod ne legyen, de ha lehet, megteheted neki, amit szeret. Lassan majd bevonod őt a családba. Csak ügyesen, higgye hogy most éppen szeretik, meg szórakozik. (ami igaz is) A nyolcévest tanítsd meg egy-két egyszerű kajára, boldog lesz. Én 3-os koromban 10 emberre főztem bográcsban a paprikáskrumplit, (amit este tanítottak meg), s életem legjobb krumplija volt. A barátnőmmel sokszor felkeltünk hajnalban, s megleptük a családot reggelivel. pl bundáskenyér. Nálunk agyon dicsértek. Náluk leszidtak.
Ha nincs is igaza, de nem jó, ha haragszik. Lehet, hogy plusz extra amit kér, de neked is jól esik néha, ha olyat kapsz tőle, ami nem alapszükséglet.
Sziasztok, nem olvastam végig a válaszokat.
Az én apukám is melós építkezésen, látástól mikulásig dolgozik, ahogy a melósok általában szoktak.
De azt elmondhatom róla, hogy ő azt mondta volna anyunak, hogy neki ne csináljon külön, megeszi nem csípősen. És vacsi után elmosogatott volna, ahogy szokta, ha látja, hogy anyu fáradt. És segített volna megcsinálni a vacsit, és csak utána ment volna gépezni.
Szerintem a háztartás és 3 kicsi gyerek ugyanolyan kimerítő tud lenni néha, mint a fizikai meló, csak mindegyik máshogy fáraszt. Úgyhogy neki is el kellett volna néznie, hogy nem akartál duplán dolgozni a hülya csípőse miatt.
A bakancslevétel meg alap szerintem, úgyhogy a férjednek egyáltalán nincs igaza.
Anyuék ezer éve élnek így, igenis figyelembe veszik a másikat, mert te se csak vered magad otthon, rengeteg melód van.
Szóval szerintem nem volt nagy kérés, főleg mivel nem minden nap kell neki megcsinálni. Gápezés helyett meg inkább lenne a gyerekekkel vagy veled.
Minden jót nektek!
és. Nem kell az ilyeneket kiélezni, inkább egy kis humorral, vagy kedvességgel elütni. Mindenki elfárad estére, nem hiányzik még a duzzogás meg a morgás senkinek.
Nagyobb korban egy apa többet tehet. A csecsemők túl kicsik, túl nyálasak és túl törékenyek nekik. [link]
Ahogy nőnek, egyre könnyebb lesz. De ennek az első évnek a szépségét nem hozza vissza semmi.
Én is nő vagyok, de ne hari: 12 óra kemény fizikai meló után akármilyen birkatürelmű is az ember, kiakad. Gondolom, a gyerekek miatt is van főtt kaja a házban, próbálj meg neki valami nehezebb, tartalmasabb kajákat főzni, nagy adagokban. Jó ötlet - láttam valamelyik beírásban - a lefagyasztást, és ha nincs időd a gyerekektől főzni, akkor kiolvasztod és már kajálhat is. És ha nem éhes, akkor lehet, nagyobb türelme van az olyan - egyébként jogos igények iránt is - hogy ugyan vigyázzon kicsit a rendre, és ne menjen be a házba koszos cipellőben.
Az én férjem nem kőműves, a főtt kaját viszont mindennap viszi a munkahelyére. Még pici baba és vállalkozás mellett is elkészítem neki. Tényleg fárasztó sokszor, meg látszatja sincs a háziasszonyi munkának, mert minden reggel kezdődik előlről ugyanaz a robot, de hát ez van.
Neked sem lehet könnyű három gyerkőc mellett, de egy picit éld bele magad az ő életébe is: reggel még mindenki csendben van, mikor elmegy, este meg már tényleg este van, mire hazaér. 12 óra kemény fizikai munka után nincs már nagyon mit várni tőle. Ha 18-ig dolgozik, hazaér, lefürdik, eszik, már este is van, nem? Mondhatná azt is, hogy elmegyen 8 órát melózni éhbérért és akkor te a mostani teendőid mellett, meg a három gyerek mellett mehetnél még valahová részmunkát vállalni, hogy megéljetek.
Akkor már nem megérdemel egy meleg vacsit?
Ez is egy szempont.
szia!
Senkit se akarok kritizálni , van igazság is abban , amit írnak Neked. Nekem mééég ugyan nincs babucim (lesz csak nemsokára) ; de szerintem "de akkor is ki kell szolgálni a férjedet , mert szegény 8órákat dolgozik". hozzászólások tapasztalanságból -is- adódhatnak. Hahó, 3 gyerekkel van otthon egyedül! Ez is kemény meló ám , nem csak a házépítés!!
Mellesleg a rántottakérdést se értem. Ha hazajön fáradtan azon tud "agyalni", hogy miért nem csipős neki?? Elő a csipőspista, elkeveri , és máris csíp , vagy vág rá pár csipőspaprika- szeletet. Ja, hogy az nincs belekeverve....? Ajjaj. Sótlan ételt is meg lehet sózni, ezt nagy fizikai munka után is tudhatja az ember....:))
Szerintem ugyanannyira tekintettel kell lenni arra, hogy Te elfáradsz a 3 gyerek+házimunka mellett, mint arra, hogy neki fárasztó a kőműveskedés. Elhiszem, hogy fáradt, de Te se szórakozol!!!
Mi lenne, ha fognád magad, hogy fáradt vagy, Te ülnél le a gép/TV elé? Ő megteheti, Te meg nem?
Szerintem nem jogos, hogy hazamegy, ledöglik a tv elé, nem veszi le a cipőt, amikor nem ő takarít, és utána még kritizálja a főztödet. Legalább a gyerekekkel foglalkozhatna, ha már Te főzöl, vagy elláthatna valamilyen más házimunkát, berakhatná a ruhákat a mosógépbe, stb.
Beszéld meg vele, hogyan osztjátok meg a dolgokat úgy, hogy MINDKETTŐTÖKNEK maradjon ideje a pihenésre is.
Azt a választ, amiben olyasmi volt, hogy egy nő sosem éhes igazán, nem tudom hova tenni. Ez baromság. Legfeljebb van 1-2 nő, aki olyannyira meg akar felelni a férfiaknak, hoyg képes éheztetni magát - de nem jelenti azt, hogy nem éhes.
Azzal sem értek egyet, hogy a szerelem úgy tartható fent, ha a nő tökéletesen kiszolgálja a férfit. Erre inkább ellenpéldákat láttam, nem éri meg.
Hypathia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!