Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetesse el a lányom a gyerekét...

Vetesse el a lányom a gyerekét 22 évesen se munkahely se iskola a fiút se szeretné maga melett tudni vagy sem?

Figyelt kérdés
Nekem egy nagy problémám van, ezzel kapcsolatos a kérdésem, a nagylányom 22éves terhes lett véletlen a barátjától velünk lakik albérletbe, se iskolája se munkahelye segélyből él nem akarja se a fiúval összekötni az életét se elvetetni a babát 7. hétbe van mit tegyek kitenni nem akarom szerintem felelőtlenség megszülni ő egyedülálló anya akar lenni és segélyekből felnevelni a gyereket. Mi nem akarjuk veszélyeztetni a többi gyerekünket azzal h ide szül az albérletbe és netán így mi is utcára kerülünk mit tegyek? Sajnos elég felelőtlen a lányunk de már titokba utánna járt milyen állami segítségeket kap mert szerinte egyedül több mindenre jut elköltözni nem akar Mit tegyek?
2011. szept. 21. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
42%

NEM A TE DÖNTÉSED, hanem a lányodé, aki felnőtt. Attól leszünk felnőttek, hogy döntéseket hozunk és azért vállaljuk a felelősséget és a következményeket.

Nem dönthetsz helyette, mert bármit döntesz, később te leszel a rossz.

Ha meg akarja tartani, tartsa meg.

A felelőtlenség meg az volt, hogy "véletlenül" teherbe esett, nem pedig megszülni felelőtlenség a gyereket. Nem a gólya hozza, és nem is véletlenül.

Sajnos azt kell mondjam, hogy ha szerinted "véletlen" volt a terhesség, te is hibás vagy, mert képtelen voltál megtanítani neki, hogyan NE legyen felelőtlen. A gyerek nem nő, mint a gaz. Mi NEVELJÜK őket (már aki...) olyanná, amilyenné válnak. És ha azzal védekezünk, nem ilyennek neveltük őket, hanem mások (pl. barátok, pasi) hatására lettek ilyenek, akkor magunknak hazudunk. Ha mások ekkora hatással tudnak rá lenni, az azt jelenti, hogy befolyásolható, kiforratlan személyiségnek neveltük őket.

2011. szept. 21. 12:13
 32/64 anonim ***** válasza:
55%

Csak ezt a listát mutasd meg a lányodnak, amit kell venni a babavárás előtt:

kiságy - olcsó, használt

matrac - olcsó, használt

pelenkázó asztal - jó, ha van, de ágyon is lehet pelenkázni

kiskád - nem kerül sokba, csak nem puccos helyen kell venni és nem micimackósat

ágynemű és huzat - meg lehet varrni

légzésfigyelő - jó, ha van, de több milliárd ember felnőtt nélküle, pl. én is

ruhák: bodyk, rugdalózók, pulcsik, nacik, zoknik, hálózsákok, kocsikabát, - nem kell több tucat, és turiban fillérekért kapni

cumi, cumisüvegek, mellszívó - ez valóban kell

törölköző, - nyilván van

tisztálkodási szerek - patikai, támogatott

orrszívó porszívó, - felnőttünk nélküle

textilpelenkák - olcsóbb, mint a Libero

babakocsi - lehet használtat kölcsön kapni

babahordozó - nem létszükséglet

autósülés - minek, autója sincs

játékok, készségfejlesztő játékok - majd kapnak ajándékba, amúgy sem kell tucatnyi

Ezek nagy részére nincs egetverő szüksége. A rokonainknál 3 gyerek van, és nem jut fejenként 40 ezer, de még 20 sem.

(Tegyük fel, h a kérdező a 40-et a gyerekre költi, mivel most sem keres magára.)

Ehhez jön a gyerektartás, amiről nagy butaság lenne lemondani, ugyanis a pasi pont olyan hibás, hogy gyerek lett, mint a csaj.

2011. szept. 21. 12:19
 33/64 anonim ***** válasza:
37%

Hát én nem akarom támogatni se az anyát, se a lányt, de nekem nem lehet gyerekem csak azért, mert 22 évesen még egyetemre jártam (mellette dolgoztam) anyum rámerőszakolta, hogy vetessem el a gyereket (mellesleg ikrek voltak).

Lehet, hogy eleinte nagyon nehéz lett volna, de most 45 évesen már semmi esélyem, hogy megtapasztaljam milyen az anyaság.

Nem kell mindenkivel ez történjen, de sajnos van ilyen is.

2011. szept. 21. 12:29
 34/64 anonim ***** válasza:
65%
Kérdező, miért nem írsz semmit??? :(
2011. szept. 21. 12:34
 35/64 anonim ***** válasza:
85%
Ez a kérdésed teljesen hiába való, ugyanis te nem döntheted el helyette, hogy megtartsa e a gyereket vagy sem. Annyit tehetsz, hogy közlöd vele, ha gyereket akar akkor élje a maga életét, ne várja el hogy majd az unokát is ti tartsátok el mellette. Akár el is küldheted, hagy próbálkozzon, persze titkon figyelve, hogyan alakul a sorsa. Az élet nem egy tündérmese, a gyereknek sokminden kell, amit jó, megkaphat kölcsön is, vagy fillérekért, de gondolom ő sem így szeretne gyereket nevelni. Segélyekből nem tud megélni, 25800ft a gyes és 13700 a csp. Ennyiből gyereket nevelni.. nem lehet.
2011. szept. 21. 12:48
 36/64 anonim ***** válasza:
92%
Ha elveszik, akkor az intézetben nem lesz egy leányálom az élete. Plussz nem csak álom nevelőszülőkhöz kerülhet...
2011. szept. 21. 12:51
 37/64 anonim ***** válasza:
11%

Miért kerülnétek az utcára, ha ott marad a lányod a gyerekkel? Nem mehetne anyaotthonba mondjuk? Attól, hogy nem köti össze az életét a fiújával, ő még az apja marad a gyereknek, nyugodtan kiveheti a részét és besegíthet. Ha a lányod akarja a babát, senkinek nincs joga őt elvenni tőle. Ki tudja, talán a végén megjön az esze, és jó anyuka lesz. Én nem dobnám ki a terhes lányomat az utcára mondjuk, bár a te körülményeidet nem ismerem. De nem szülnék a szüleim nyakára sem, az is igaz.

Viszont nekem nagyon visszatetsző a válaszolók hozzáállása, hogy pusztán anyagi okokból elszakítanák az édesanyától a gyerekét örökbeadással vagy abortusszal. Undorítóak vagytok.

2011. szept. 21. 13:01
 38/64 anonim ***** válasza:
95%

"elszakítanák az édesanyától a gyerekét örökbeadással vagy abortusszal. Undorítóak vagytok."

Azért ne túlozzunk már...

avassuk talán szentté szegény kis megesett lányt ? Aki amúgy inkább tűnik lesz@rom stílusú buta libának, mint felelős édesanyának. Utóbbi elnevezést szerintem ki kell érdemelni, és nem "jár" csak azért, mert felcsinálnak és kipottyantasz egy szerencsétlen gyereket, hogy majd segélyből felneveled. Elnézést kérek.

2011. szept. 21. 13:19
 39/64 anonim ***** válasza:
38%
Ugyanolyan lehet, mint a Barátok köztben az Alíz. Mondjuk ott a kislány jobb helyzetben van...
2011. szept. 21. 13:21
 40/64 Niktoon válasza:
70%

Szerintem először is jól át kéne beszélni a lányoddal a dolgokat, az anyagi helyzetet és mindent, a lehetőségeket számba venni. Az abortuszt én sem tartom jó ötletnek, mert mi van, ha ne adj' Isten, többet nem lehet gyereke, mert elcsesznek valamit? Akkor egy életre meggyűlöl Téged. Inkább adja örökbe.

Egyébként meg szerintem sincs jogod beleszólni, már felnőtt nő, egye meg amit főzött, szokták mondani. Ha az én lányom lenne, tanácsot adnék, nem utasítást.

Nem értem, miért veszítenétek el az albit, azzal, ha hazavisz egy kisbabát??? Ez törvénytelen, ugyanis törvénybe van foglalva, hogy a főbérlő nem tehet ki családot az utcára, főleg ha egy kisbaba van, addig, amíg nem keres nekik vagy nem találnak egy hasonló albérletet.

Én is babát várok, a másodikat, 25 vagyok, az első gyerekemet 22 évesen szültem, munka nélkül, (igaz férj és lakás már megvolt), de anyámnak eszébe se jutott, hogy elvetessem, mert végig támogatott AMI EGY ANYA DOLGA!

Most az a kisfiú az életem értelme, és nem is tudom mi lett volna, ha ő nincs nekem.

Végezetül írok pár telszámot akik segíthetnek nektek:

- Gólyahír egyesület : célja, hogy a válsághelyzetben lévő, helyzetét kilátástalannak látó, kétségbeesett várandós anya is biztonságban kihordhassa, megszülhesse gyermekét, és saját családjában nevelhesse fel. Ha ezt bármilyen okból nem tudja megtenni, nyílt örökbefogadással gondoskodhat számára családról. Ingyenes hívható zöld száma minden nap 06-22-ig: 0680-203-923

- A Schöpf-Merei Ágoston Kórház Anyavédelmi Központ- Az intézmény anyavédelmi tevékenység keretében várja mindazon várandósokat, akiknek a kívánt várandósság válságot jelent életükben, és nincs más választásuk, mint megszülni magzatukat. Egy munkacsoport komplex segítségnyújtással áll rendelkezésre: ez az egészségügyi ellátás mellett pszichológiai, szociális és jogi segítséget jelent. Annál inkább tudnak segíteni, minél hamarabb jelentkezik a kismama. A 24 órás segélytelefon hívószáma: 06-1-476-44-00

- Bölcső Alapítvány

24 órás segélytelefon hívószáma: 0620-944-3566

Remélem, segíthettem!

2011. szept. 21. 13:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!