Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vetesse el a lányom a gyerekét...

Vetesse el a lányom a gyerekét 22 évesen se munkahely se iskola a fiút se szeretné maga melett tudni vagy sem?

Figyelt kérdés
Nekem egy nagy problémám van, ezzel kapcsolatos a kérdésem, a nagylányom 22éves terhes lett véletlen a barátjától velünk lakik albérletbe, se iskolája se munkahelye segélyből él nem akarja se a fiúval összekötni az életét se elvetetni a babát 7. hétbe van mit tegyek kitenni nem akarom szerintem felelőtlenség megszülni ő egyedülálló anya akar lenni és segélyekből felnevelni a gyereket. Mi nem akarjuk veszélyeztetni a többi gyerekünket azzal h ide szül az albérletbe és netán így mi is utcára kerülünk mit tegyek? Sajnos elég felelőtlen a lányunk de már titokba utánna járt milyen állami segítségeket kap mert szerinte egyedül több mindenre jut elköltözni nem akar Mit tegyek?
2011. szept. 21. 11:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
93%
Hát nem lenne szabad megtartani ilyen helyzetben. :(
2011. szept. 21. 11:25
 12/64 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem igen.

Milyen élete lenne a gyereknek?

Ha segélyből tartaná fel az anyja, akkor soha nem kaphatna meg semmit, alig ehetne, szakadt ruhákba kéne járnia, ócska körülmények között kéne élnie. Ahol nincs semmi pénz, oda nem szabad gyereket vállalni, ráadásul egy ilyen felelőtlen embernek. Tapasztalatból mondom, mert egyik ismerősöm is segélyből tartja fenn a gyerekeit és tudom, hogy milyen életük van.

2011. szept. 21. 11:25
 13/64 anonim ***** válasza:
41%

Az abortusz egy döntés. Nem a te döntésed, a lányod már felnőtt, az övé. Törvényileg nem lesz gyilkos, ha elveteti, de a lelkében ott lesz egy nagy teher, amivel neki kell majd élnie, nem neked. Erről ezért te nem dönthetsz.

Te arról dönthetsz, hogy kiteszed-e a felnőtt lányodat, aki bajban van, az albérletből, amit te fizetsz? Ez a te döntésed. Hivatkozhatsz a többi gyerek érdekére, ahogy a kérdésben tetted, engem ezzel nem győztél meg.

Döntsd el, kiteszed-e az utcára a megesett lányodat, vagy sem? Ha igen, akkor mondd meg neki, hogy mennie kell, ha megtartja a babát. Mert erről neki tudnia kell. Minél hamarabb, hogy megalapozottan hozhassa meg a saját döntését amin az élete, a jövője függ.

Nem ítéllek el, de én nem szeretném, ha ilyen anyukám lenne. Ne haragudj az őszinteségért.

Ugyanakkor lehet, hogy most csak nagyon kétségbe vagy esve, és pár év múlva egészen másképp látod majd. Próbáld magad elé képzelni, mindkét eshetőségben, milyennek képzeled az életed 2-3 év múlva?

2011. szept. 21. 11:28
 14/64 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen mindegy,hogy te mit akarsz. A lányod dönt.
2011. szept. 21. 11:28
 15/64 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nem kötelezhető abortuszra.

De azt se várhatja a lány, hogy az anyja tartsa el őket.

A segélyeket se szívesen adnám ilyen embernek, aki erre rendezkedik be tök tudatosan, és nem is tesz ellene semmit, ez az igazság. De hát erről nyilván nem én döntök.

2011. szept. 21. 11:31
 16/64 anonim ***** válasza:
90%
hát gyönyörű lányod lehet ennél felelőtlenebb nem is lehetne!!!
2011. szept. 21. 11:31
 17/64 anonim ***** válasza:
37%

Mivel már a 7.hétben van,mire elintézné a papírokat,és az ezzel járó ügyeket,hogy mehessen abortuszra,már lehet a 9.hétben lenne...

Lehet majd a kisgyermek mellett,most majd felnőne,és bölcsödés korában egyből rohannia kellene dolgozni.Legalább pénztárosnak,hogy valami keresete legyen.

S nagymamaként lehet te is tudnál bizonyítani...

2011. szept. 21. 11:33
 18/64 anonim ***** válasza:
23%
az lenne a legjobb ha örökbeadná!rengeteg pár vár gyerekre, biztos hogy találnátok neki felelősségteljes szülőket akiknek az anyagi háttér is megvan!!!!
2011. szept. 21. 11:34
 19/64 sumergo ***** válasza:
57%
Azért az rólad is elég árulkodó képet fest, hogy se suliba nem járt, se dolgozni. Vajon kitől láthatta ezt? Ennyi idősen már több év munkaviszonya lehetne. Hogy mi a teendő ilyen esetben? Hát nem tudom. Az én felfogásom annyira távol áll az itt leírtaktól, hogy beleképzelni sem tudom a helyetekbe magam.
2011. szept. 21. 11:36
 20/64 anonim ***** válasza:
41%

véletlen nem lehet teherbe esni, gondolom nem a szentlélek termékenyítette meg.

Én helyében elvetetném, de ezt neki kell eldönteni.

Nem rég szültem a párommal mindenünk meg van, saját ház, nem hiteles kocsi jó fizető munkánk, de el nem mertem volna hinni ha valaki mondja, hogy ilyen körülmények között is nehézkes felnevelni egy gyereket. Rengeteg pénzbe van, a sok pelenka, a váratlan kiadások gyógyszerre és még sorolhatnám. Szerintem a legésszerűbb az lenne ha leülnétek ketten összeszámolnátok, hogy mennyi pénze jönne be és azt is hogy mennyi menne el havonta a gyerekekre. Lehet hogy akkor ő is belátná hogy a nagy semmire szülni felelőtlenség

2011. szept. 21. 11:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!