Vetesse el a lányom a gyerekét 22 évesen se munkahely se iskola a fiút se szeretné maga melett tudni vagy sem?
Szerintem igen.
Milyen élete lenne a gyereknek?
Ha segélyből tartaná fel az anyja, akkor soha nem kaphatna meg semmit, alig ehetne, szakadt ruhákba kéne járnia, ócska körülmények között kéne élnie. Ahol nincs semmi pénz, oda nem szabad gyereket vállalni, ráadásul egy ilyen felelőtlen embernek. Tapasztalatból mondom, mert egyik ismerősöm is segélyből tartja fenn a gyerekeit és tudom, hogy milyen életük van.
Az abortusz egy döntés. Nem a te döntésed, a lányod már felnőtt, az övé. Törvényileg nem lesz gyilkos, ha elveteti, de a lelkében ott lesz egy nagy teher, amivel neki kell majd élnie, nem neked. Erről ezért te nem dönthetsz.
Te arról dönthetsz, hogy kiteszed-e a felnőtt lányodat, aki bajban van, az albérletből, amit te fizetsz? Ez a te döntésed. Hivatkozhatsz a többi gyerek érdekére, ahogy a kérdésben tetted, engem ezzel nem győztél meg.
Döntsd el, kiteszed-e az utcára a megesett lányodat, vagy sem? Ha igen, akkor mondd meg neki, hogy mennie kell, ha megtartja a babát. Mert erről neki tudnia kell. Minél hamarabb, hogy megalapozottan hozhassa meg a saját döntését amin az élete, a jövője függ.
Nem ítéllek el, de én nem szeretném, ha ilyen anyukám lenne. Ne haragudj az őszinteségért.
Ugyanakkor lehet, hogy most csak nagyon kétségbe vagy esve, és pár év múlva egészen másképp látod majd. Próbáld magad elé képzelni, mindkét eshetőségben, milyennek képzeled az életed 2-3 év múlva?
Persze, hogy nem kötelezhető abortuszra.
De azt se várhatja a lány, hogy az anyja tartsa el őket.
A segélyeket se szívesen adnám ilyen embernek, aki erre rendezkedik be tök tudatosan, és nem is tesz ellene semmit, ez az igazság. De hát erről nyilván nem én döntök.
Mivel már a 7.hétben van,mire elintézné a papírokat,és az ezzel járó ügyeket,hogy mehessen abortuszra,már lehet a 9.hétben lenne...
Lehet majd a kisgyermek mellett,most majd felnőne,és bölcsödés korában egyből rohannia kellene dolgozni.Legalább pénztárosnak,hogy valami keresete legyen.
S nagymamaként lehet te is tudnál bizonyítani...
véletlen nem lehet teherbe esni, gondolom nem a szentlélek termékenyítette meg.
Én helyében elvetetném, de ezt neki kell eldönteni.
Nem rég szültem a párommal mindenünk meg van, saját ház, nem hiteles kocsi jó fizető munkánk, de el nem mertem volna hinni ha valaki mondja, hogy ilyen körülmények között is nehézkes felnevelni egy gyereket. Rengeteg pénzbe van, a sok pelenka, a váratlan kiadások gyógyszerre és még sorolhatnám. Szerintem a legésszerűbb az lenne ha leülnétek ketten összeszámolnátok, hogy mennyi pénze jönne be és azt is hogy mennyi menne el havonta a gyerekekre. Lehet hogy akkor ő is belátná hogy a nagy semmire szülni felelőtlenség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!