Mit kezdjek egy ilyen barátnővel?
Van egy barátnőm akit nagyon szeretek, de vannak olyan dolgai amitől a falnak megyek... Példák: képes éjjel 11kor felhívni hogy szia miujság? csak unatkoztam, gondoltam megkérdem mi van veled. Éjjel 11kor én már szeretek egyedül lenni, tv-zni. Mikor mondom neki hogy hát álmos vagyok, csendes foglalkozást csinálok akkor nem kapcsol hogy jaj bocs, akkor hagylak pihenni hanem elkezd beszélni mindenféle marhaságról. Egyszerűen nem tudom lerázni mert a célozgatásokból nem ért. A másik, hogy tudja hogy hétvégén alszok 9-10ig, de képes felhívbni reggel 7kor és mikor mondom neki, hogy felkeltett akkor kiröhög, hogy "jaj már te lány, mennyi ideig képes vagy aludni." Ilyenkor volt már hogy rácsaptam a telefont mert egész egyszerűen betelt a pohár.
Olyankor is felhív mikor végre a párommal vagyok, szintén éjjel. Mondom neki hogy épp vacsiznánk, de ő elkezd beszélni arról, hogy mikor hol volt vagy éppen mit vásárolt, vagy hogy melyik margain van akcióban a sparban...
Kegyetlen. És nem 16 éves kislányról van szó. 26 éves, van egy 2 éves kislánya.
Én 22 éves vagyok, de sajnos nem tudom a problémát kezelni :S
Hasonló szituációban voltam én is.. még az életkor is stimmel, de az illetőnek még csak egy babája van..:)
Az volt a probléma a mi esetünkben, hogy annyira befordult/kifordult magából a szülés környékén, hogy gyakorlatilag én voltam a végén az egyetlen, aki higgadtan kezelte az ilyen hülyeségeit, így a ragaszkodása átcsapott zaklatásba, birtoklásba. Egy darabig bírtam, igyekeztem célozgatni én is. Aztán betelt a pohár.. mikor már azt is a szememre vetette, hogy kivel és mikor találkozom rajta kívül, közöltem vele egy csodálatosan megfogalmazott monológban, hogy az nem tartozom neki elszámolással, és az önzőségnek, és a tapintatlanságnak is van határa, majd elmeséltem, hogy az hol van.
Meglepődött, sosem veszekedtem vele, ettől észhez tért.
A telefonon a némítás esti pihenőidő kezdetével a reggeli ébredésig csodákat tud művelni. Baráti körben van egy olyan mondás nálunk, hogy aki nem némítja le a telefonját alvás közben, megérdemli, hogy felébresszék.
Szerintem a problémák többsége kezelhető a telefon hangjának kiiktatásával. Aztán visszahívod, ha alkalmas, vagy ha néha nem hívod vissza, egy idő után kapcsolni fog.
De a "ne haragudj, vacsorához készülődünk, most nem alkalmas" is udvarias, de határozott válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!