Ha elveszítenétek a magzatotokat, akinek már meg lenne a neve, amit adnátok neki, akkor a következő gyereketeknek adnátok ugyan azt a nevet?
Én most, mint akinek még sosem volt magzat a méhében, úgy gondolom nem adnám ugyan azt a nevet, mert a második baba teljesen más személyiség lenne. Én mint jelenleg a témán kívül álló így gondolom.
Üdv, 23N
Soha.
Jókai Mór születése előtt az édesanyja már elvesztette két kisfiát (pár naposok vagy órások, ha voltak szegénykék), és mindkettőt ugyanúgy hívták. A névre már nem emlékszem, de talán Jánoska volt a két fiú. Amikor Jókai megszületett, az édesanyja újra ugyanazt a nevet akarta adni, de a helyi lelkész lebeszélte róla, hogy nem hoz szerencsét.
Köszönöm a válaszokat!
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 20:40
Szerintem ha több név is volt, akkor egyáltalán nem gond, ha azok közül a nevek közül választunk újra, főleg ha nem szólítottuk a nevén...
De a válaszokon elmélkedve, ha csak egy név van, mostmár én se adnám azt a nevet következőleg. Talán tényleg rossz szerencsét hozhat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!