Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu miért viselkedik így velem?

Anyu miért viselkedik így velem?

Figyelt kérdés
Amikor beszélek neki a magánéletemről azt mondja hogy ne beszéljek ilyenről, intézzem el magam az ügyeimet! Amikor együtt nézzük a tvt és azt mondok neki valamit a filmről akkor azt mondja hogy miért nem a saját dolgaimmal foglalkozom. Miért csinálja ezt?
2011. szept. 19. 14:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mert nagyon feszült, hogy miért gőzöm sincs nem ismerem.
2011. szept. 19. 14:25
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem csak egy alkalommal volt így hanem állandóan! Amúgy eléggé ideges természetű! De elegem van abból hogy állandóan így viselkedik velem!
2011. szept. 19. 14:27
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Magánéleted alatt mit értesz?Nem lehet hogy zavarbaejtő amiről beszélsz neki?
2011. szept. 19. 14:29
 4/13 SzilKa ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg tőle, hogy mi a baja, miért ingerült?
2011. szept. 19. 14:30
 5/13 A kérdező kommentje:
Magánélet az iskolai dolgokat és a baráti kapcsolataimat lehet érteni!
2011. szept. 19. 14:32
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát nem csodálom,hogy a mai világban nincs igazán szülő-gyermek kapcsolat...

Ne csinálj semmit...

2011. szept. 19. 14:33
 7/13 Levka Reina ***** válasza:
72%
Nem tudom, milyen volt a kapcsolatotok korábban, volt-e ennek előzménye... Az én anyámnak is szoktak lenni ilyen időszakai. Szerintem - nagyon nehéz megcsinálni, de próbáld meg - ne mesélj neki semmit, ne szólj neki a köszönésen kívül semmit, csak akkor, ha ő szól, arra válasdzolj röviden. A mellőzés a legfájdalmasabb, szülőknek is. Hátha ettől "felébred". Nálam bejött ez a módszer.
2011. szept. 19. 14:42
 8/13 Niburta ***** válasza:
89%

Nem lehetséges, hogy az ő édesanyja is ilyen volt és akaratlanul is azt a példát másolja? Próbáld megbeszélni vele, hogy neked fontos a véleménye és szeretnéd elmondani neki, hisz ő tapasztaltabb, hátha mond valami jó megoldást a problémáidra/megerősít a döntéseidben. Ha nem megy, beszéld meg inkább valamelyik nagymamáddal(nálam ez működött).

Más: Ha lenne lányom én biztosan nagyon örülnék, ha velem akarná megosztani a dolgait.

2011. szept. 19. 14:46
 9/13 anonim ***** válasza:
42%
Ha mindig így viselkedett veled, akkor csak szimplán nem szeret(én már csak tudom, hiszen anyám engem is utált világ életébe:), viszont ha csak mostanság kezdett így viselkedni, akkor lehet hogy valami gondja van(,munkahely magán élet stb). Ez esetben próbáld elmondani neki, hogy számodra ez mennyire rosszul esik, és akkor talán normálisabb lesz veled.
2011. szept. 19. 15:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy nem szeret, ez butaság. Legfeljebb sajátos módon, vagy nem tudja kimutatni.

Azért ilyen, mert ő ilyen. Egy szülőnek annyi minden jár a fejében. Én pl. kényszeresen számolgatom, hogy mennyi a bejövő pénz, mire kell kiadni, honnan tudnék lefaragni stb. Annyi a feladat, hogy ilyenkor fecsegésnek tűnik, ha a lányom is apróságokról beszél. Nekem nincs türelmem hozzá, illetve olyan feszült vagyok, hogy nem tudok hirtelen váltani. Ilyenkor az a legjobb, ha együtt vacsoráztok, ott mindenki lazít egy kicsit. Be kéne vezetni a fél pohár vörös bort, és attól mindenkinek jó kedve lesz. Közben bármiről lehet beszélni.

Az is lehet, hogy ő ilyen zárkózott természetű. Ő se mesél? Azért te kérdezgesd, hogy hogy van, mi volt a munkahelyén, fáradt-e stb. És beszéljétek meg, miben tudsz rendszeresen segíteni neki. Ha csak kicsi dolgot is, de azt ha rendszeresen csinálod, akkor azzal némileg tehermentesíted őt. Én nagyon örülnék, ha mondjuk a szemetet kivinné valaki, vagy a növényeket meglocsolná valaki, vagy a postára elszaladna feladni a csekkeket. Nálunk minden feladat rám hárul. Ha este 11-kor jövök haza a munkából, egy bögre tea nem vár. Én persze minden esete elkészítem a gyerekek másnapi uzsiját (vagy 10-12 darabot). És már nem kicsik, mindkettő 18 múlt. Hát, ilyen helyzetben én sem bírom, ha állandóan a fiúk a téma. És hogy szerintem helyes-e, és szaladjak oda, és nézzem meg, hogy milyen a fényképen. Ez így megy minden nap. Közbe a lányom szobája olyan, mint a Csévi-telep. Semmi dolga, de én szaladgáljak, és legyek vevő a sokszor pitinek tűnő dolgaira. Úgyhogy kétoldalú ez a dolog is ám!

2011. szept. 21. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!