Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szerelembe beletartozik a...

A szerelembe beletartozik a megaláztatások elviselése?

Figyelt kérdés

Adott egy házaspár. Régóta házasok több évtizede. De a feleség úgy 6 éve alkoholista, és ha ezt számon kéri rajta a férje, akkor meg is veri. Látszanak rajta a nyomok. De ő nem válik el tőle, mert szereti. Tiszteletben tartom a véleményét az ő élete.

De én 10 éve vagyok házas, és nem tudnám elviselni egy percig sem, ha a férjem megverne. Nálam ez azonnal váláshoz vezetne, hiába vagyunk együtt 10 éve.

Mi erről a véleményetek, tudnátok valakit szeretni azok után, hogy megvert benneteket vagy nem. Lehet valakit annyira szeretni, hogy még a verést is eltűrjük tőle? Van akinél a szerelembe beletartozik az ilyen megaláztatások elviselése is? (Nem a szado-mazo párokra gondoltam, náluk ez természetes.) Azért szerintem a jóban-rosszban ez nem tartozik bele. Lehet, hogy csak én nem szeretem annyira a férjemet, hogy ezt eltűrném tőle?

2011. szept. 19. 11:07
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
11-54-nek köszönöm a válaszodat.
2011. szept. 19. 12:14
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem fér bele, semmiképpen!!!

De mivel egy nő általában úgysem tud olyan nagyot ütni, a férfiak lehet, ezt másképp kezelik. Nem értek egyet azzal se, ha tűrik, de azzal se, ha visszaütnek. Középút: egy átlagos alkatú férfi könnyűszerrel le is foghat egy átlagos alkatú pofozkodó nőt, még visszaütnie se kéne!!!!

Nekem is mondta már a barátom, hogy ha idegesítően viselkedik, pofozzam csak fel - nekem persze eszem ágában sincs, minden irányban ellenzem a párkapcsolati erőszakot.

Az alkoholista nő segítségre, elvonóra szorul, és a férj is kérhet segítséget. A NANE bántalmazott nőket és gyerekeket véd, de ha felhívjátok őket, biztos tudják, hova lehet fordulni egy bántalmazott férfinak ebben az esetben.

2011. szept. 19. 12:45
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik bele.
2011. szept. 19. 14:13
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Több évtizedes házasságban kapaszkodhat a férfi a szép napok emlékébe, felelősséget érezhet a felesége iránt, sajnálhatja is, de nekem az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy a lelkiismerete nem engedi, hogy magára hagyja az asszonyt. Mert onnantól már nem állna meg a lejtőn, őt pedig mardosná a gondolat, hogy talán nem lett volna szabad elhagynia. Szerintem ez a férfi csak túlzottan lelkiismeretes, szó szerint kitart a párja mellett jóban-rosszban.
2011. szept. 19. 14:54
 25/33 A kérdező kommentje:
Viszont lehet, hogy a lelkiismerete miatt majd rá fog menni az egészsége, mert ki tudja még meddig tart ez az állapot. Ez miért nem jut néha eszébe? Mert, ha folyamatosan ezen rágódik, az előbb utóbb fel fogja emészteni, nem?
2011. szept. 19. 15:05
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
De igen. Írod, hogy az elvonót már próbálták, szerintem nincs ötlete, hogy mi lehet a megoldás. És igen, egészen biztos, hogy rossz vége lesz rá nézve is. Ezért mondják, hogy az alkoholizmus társas betegség. Nem csak azt teszi tönkre aki iszik, hanem a hozzátartozókat is.
2011. szept. 19. 15:11
 27/33 A kérdező kommentje:
Neked sincs semmi ötleted, hogyan lehetne segíteni? Bár lehet, hogy nem hallgatna rám, de hátha mégis.
2011. szept. 19. 15:21
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp szakember kell ide. Hosszan fennálló italozás már komoly pszichés elváltozásokat is okoz, a romlás vissza nem fordítható, de megállítható. Az egésznek a legeleje, hogy az alkoholista eldönti! -tehát saját maga- hogy abba akarja hagyni az ivást. Mert kezeltetheti magát bárki kedvéért, soha nem fogja a saját döntésének érezni. Én nem hiszek a ki-be járásos kezelésekben, az állami intézményekben pedig nincs fedezet arra, hogy bent tartsák mindaddig, míg teljesen gyógyul. Már vannak nálunk is erre és hasonló függőségek kezelésére szakosodott magán (esetleg egyházi) intézmények, de ott meg nagyon magasak az árak. Az alkoholistának elsősorban a lelke beteg, azt kezelgeti az ivással. Ilyen helyen leásnak a legaljáig, az alapvető problémáig, sokat beszélgetnek, hogy biztonságban érezze magát, elkezdjen hinni abban, hogy meg lehet oldani. De garancia ott sincs semmire. Sajnálok minden embert, akit egy ilyen probléma érint, mert nagyon nehéz még az is, hogy meggyőzzék az ilyen embert a kezelés szükségességéről. És ez még akkor is csak egy lehetőség, ami vagy beválik, vagy nem.
2011. szept. 19. 15:59
 29/33 A kérdező kommentje:
Én is ilyen megoldásra gondoltam. Csak az a baj, hogy nem ismeri be, hogy ő beteg, és nem is akar magán segíteni. Az elvonóra is csak kényszerrel lehetett elvinni, de megtagadta az orvosi segítséget. Pszichológusnál járt az azt mondta, hogy mivel otthon is ezt látta, mert mindkét szülője alkohol okozta betegségben halt meg, nagyon erős hajlama van. És mivel nem működik együtt nem lehet rajta segíteni. Azt mondta, hogy megoldás lenne, ha elmenne dolgozni, de mindenhonnan kirúgták az ital miatt.
2011. szept. 19. 16:06
 30/33 anonim ***** válasza:
Ez nagyon sok alkoholistánál így van, mondhatni egy ördögi kör. Látod, a pszichológus sem tud javasolni igaziból semmit. Amit ajánlott, arról már akkor tudta, hogy kivitelezhetetlen. Esetleg próbálj itt a neten valami önsegélyező kört vagy fórumot keresni, ami alkoholisták családtagjaiból áll, hátha ők már saját tapasztalatból tudnak valami ötletet adni. Vagy talán gyógyult alkoholisták, köztük van olyan, aki utána elkötelezett segítségnyújtóvá válik. Sajnos ez nem olyan probléma amire a gyógyszertárban kiváltjuk a maripent és meggyógyít.
2011. szept. 19. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!