Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szerelembe beletartozik a...

A szerelembe beletartozik a megaláztatások elviselése?

Figyelt kérdés

Adott egy házaspár. Régóta házasok több évtizede. De a feleség úgy 6 éve alkoholista, és ha ezt számon kéri rajta a férje, akkor meg is veri. Látszanak rajta a nyomok. De ő nem válik el tőle, mert szereti. Tiszteletben tartom a véleményét az ő élete.

De én 10 éve vagyok házas, és nem tudnám elviselni egy percig sem, ha a férjem megverne. Nálam ez azonnal váláshoz vezetne, hiába vagyunk együtt 10 éve.

Mi erről a véleményetek, tudnátok valakit szeretni azok után, hogy megvert benneteket vagy nem. Lehet valakit annyira szeretni, hogy még a verést is eltűrjük tőle? Van akinél a szerelembe beletartozik az ilyen megaláztatások elviselése is? (Nem a szado-mazo párokra gondoltam, náluk ez természetes.) Azért szerintem a jóban-rosszban ez nem tartozik bele. Lehet, hogy csak én nem szeretem annyira a férjemet, hogy ezt eltűrném tőle?

2011. szept. 19. 11:07
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Igen van elfogadható magyarázat!

Ez a férj egy papucs! Valószínűnek tartom a hölgy vagy sok vagyonnal rendelkezik, vagy a férj nagyon függ a hölgytől!

Szerintem nem kell foglalkozni velük, előbb-utóbb teljesen felőrlik egymást és magukat, ha neked nincs hozzájuk semmi közöd, ne is foglalkozz a kérdéssel!

37/N

2011. szept. 19. 11:31
 12/33 anonim ***** válasza:

Ok! Most olvasom, hogy a férj van bántalmazva!

Ez egy ritka jelenség! Elvégre a férfiak erősebbek.

Kíváncsi lennék arra, hogy ebben a sajátságos helyzetben a férj a házimunkát is ellátja a felesége helyett? Mert részegen nem hiszem hogy képes valaki ellátni a napi teendőket, így a férjre hárul ez a feladat.

2011. szept. 19. 11:33
 13/33 A kérdező kommentje:
Tudtommal nincs vagyonuk, egy albérletben élnek, amit a férj fizet, mert csak neki van fizetése és ebből következően a feleség piáját is ő fizeti. És igen elvégzi a házimunkát is.
2011. szept. 19. 11:40
 14/33 A kérdező kommentje:
Viszont mér már hallottam olyanról, hogy valaki azért nem mer elválni, mert attól fél, hogy utána a másik öngyilkos lesz, és akkor őt fogják elővenni, hogy miatta lett öngyilkos. Ha esetleg még a búcsúlevelében is rá fogja, hogy igen miatta lett az. Ilyen lehetséges, hogy valakit fognak ezért hibáztatni?
2011. szept. 19. 11:42
 15/33 anonim ***** válasza:
81%

Ha az öngyilkosságnál nem merül fel idegenkezűség, akkor hiába írja le a búcsú levélbe, hogy tettét valakit okolva tette meg, nem fogják a másik félt meghúzgálni érte. Az megint más kérdés, hogy az életben maradt másik fél mennyire veszi mindezt lelkileg zokon.

Szerintem öngyilkossággal fenyegetőzni nem más mint a másik zsarolása! És az öngyilkos fél gyávasága!

2011. szept. 19. 11:54
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem legfeljebb arra venne rá, hogy ne álljak bosszút a sérelmekért, arra nem, hogy tovább nyeljek.
2011. szept. 19. 11:55
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, lehet, hogy a szánalom és a lelkiismeret is szerepet játszik.
2011. szept. 19. 11:57
 18/33 A kérdező kommentje:
A szánalmat értem, de a lelkiismeretet nem. Nem a férje vette rá arra, hogy igyon. Magától kezdett el inni. Akkor miért van a férjének lelkifurdalása?
2011. szept. 19. 12:02
 19/33 anonim ***** válasza:
Hozzá tartozik, családtag, csak nem dobhatja ki az utcára.
2011. szept. 19. 12:04
 20/33 A kérdező kommentje:
Nem dobhatja ki, de elköltözhetne, nem? Családtag, nem ő lenne az első, aki elválik.
2011. szept. 19. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!