Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan közvetlen ismerősöd,...

Van olyan közvetlen ismerősöd, barátod, akik nagycsaládosok, mármint van minimum 3-4 gyerek és boldogok?

Figyelt kérdés
Van esetleg rálátásod,hogyan élnek,hogy osztják meg a munkát egymás között,mennyi idejük marad a megélhetés előteremtése mellett egymásra és mennyire boldogok,vagy bánják esetleg,hogy több gyereket vállaltak?
2009. ápr. 24. 08:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Van ilyen ismerősöm,de az életükbe nem nagyon látok bele.Amennyire én tudom jól élnek,mint anyagilag mint családilag.4gyerekük van,az egyik a fiam osztálytársa.
2009. ápr. 24. 08:53
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen van ilyen ismerősöm.Náluk 6 gyerek van.Az ikrek a lányom osztálytársai.Egyszerűen,de rendezetten élnek.A gyerekek is jólneveltek.Az anyuka pillanatnyilag is gyesen van,csak a férj dolgozik,de a bevásárlástól a pelenkázásig minden munkamegosztással megy.Ez csakis így működhet jól,hogy a férj is segít,nem alkoholizál stb...
2009. ápr. 24. 09:00
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mármint mostanság gyerekek?

Mi hárman vagyunk tesók, ugyan már mind a hárman 20 fölött (22, 24, 30), de szerintem három vagy több gyereket nevelni sosem könnyű.

Anyukám 10 évig volt otthon, mert a középső gyerek tartósan beteg volt, így csak főállású anyaságit kapott. Akkor sem volt sok, most sem az (28eFt). Amikor visszament dolgozni, mint közalkalmazott kapott munkát.

Apa közalkalmazott volt végig. Szóval nem dúskáltunk az anyagiakban, de nem is szűkölködtünk, mindig megoldották okosban. Sosem csináltak belőle titkot, ha épp nehezen ment a szekért, ezért egyikünk sem volt követelőző sosem.

Én vagyok a legidősebb, én 16 éves korom óta dolgoztam nyaranta, nem volt kötelező, még csak nem is anyuék mondták, de egyszerűen nem volt pofám pénzt kérni.

Igen, boldogok voltunk (vagyunk), még akkor is amikor nagyon nehéz volt. Nem, nem bánták meg soha, hogy hárman vagyunk. Egyszer anyu viccesen mondta, hogy anyagilag jobban jártunk, mint sok kétgyerekes család. Nekünk pl. nem kellett a suliban ebédet fizetni, tankönyv támogatást is kaptunk mindig, azért, mert hárman vagyunk tesók.

Anyuék mindig azt mondták, hogy tudnának másodállást vállalni, de akkor lemondanak arról, hogy lássanak felnőni minket. Nem szerették volna, ha aput csak fényképről ismerjük meg, mert látástól vakulásig dolgozik. Viszonylag sok olyan család volt a környezetünkben, ahol apa túlhúzta az igát, a legtöbbnek válás lett a vége.

Szerintem most sok mindenben nehezebb, de engem nem tántorít attól el, hogy három gyereket szüljek.

2009. ápr. 24. 09:13
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én pedagógus vagyok, így több ilyen családdal is van kapcsolatom. Az ellenkező példából is tudék válogatni, de szerencsére sok szép nagycsaládost ismerek.

Az én osztályomban például van egy 4 gyermekes család. Jólnevelt, okos gyerekek. Nem túl gazdagok, de éldegélnek szépen, igyekvőek és szorgalmasak a szülők. Mindketten dolgoznak, így a nagyobb lány vigyáz a legkisebbre, néha ő is viszi oviba. A két középső gyerek általános iskolás. A gyerekeket szépen járatják és mindenhova elviszik, ahova tudják. Sok olyan programon résztvesznek, amik kulturális, gyerekbarát jellegűek.

Én az édesanya elmondása alapján azt tudom leszűrni, hogy nem "bánják" a négy gyereket, így is tervezték. Bár vannak anyagi gondjaik néha, de eddig mindig meg tudták oldani úgy, hogy a gyerekek nem látták kárát.

2009. ápr. 24. 09:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi hárman vagyunk, ketten már félig felnőttek, nem lakunk otthon.

Csodálom anyukámat, amiért és ahogyan felnevelt minket.Rohadt nehéz lehetett, és néha mi sem segítettünk(egygyerek talán nehezebben érti meg hogy ezt most nem lehet, ezt sem, és ezt sem)Nem volt barbim, de még egy tolltartót is a barátnőm adott az iskolában . Volt hogy enni sem volt mit, szó szerint, a tankönyvtámogatásból lett kenyér az asztalra.De imádom őt, hogy olyan kis pénzből-közalkalmazott már 25 éve-egyedül, fel tudott minket nevelni. És boldog voltam, ma is, megbecsülöm amim van, nem szóróm el a fizetésemet, és van előttem példa, hogy kicsiből is lehet élni, szépen.

2009. ápr. 24. 09:52
 6/13 anonim ***** válasza:
84%
Én is merek olyan családot, ahol 15 gyerek van :) Nagyon rendes emberek, boldogan élnek, szeretik egymást. Öröm rájuk nézni :) A nagyobb gyerekek sokat segítenek a háztartásban, a kisebbek ellátásában, ugyanakkor a szülők nagyon figyelnek arra, h mind a gyerekikre, mind egymásra (kettesben) jusson idejük. Nem tudom hogy, de megoldják. Fantasztikusak :) Ja, és nem bánják :D
2009. ápr. 24. 10:22
 7/13 anonim ***** válasza:
*gyerekeikre
2009. ápr. 24. 10:22
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ismerek ilyen családokat. A legtöbben nem bánják, hogy ennyi gyereket vállaltak...pl. ismerek 5-6 gyerekeseket. Ők azt tartják, hogy eleve kell ennyi gyerek, hogy fenn tudjunk maradni. A szülők egyik családban tanárok, a gyerekek mind egyetemet végeztek, szóval nem putris cigányokról beszélek, akik a semmilyen anyagi hátterükre bevállalnak 7 gyereket. Én azt mondom, hogy mindenkinek annyi gyereke legyen, amennyit akar ÉS amennyit el tud tartani anélkül, hogy az államnak vagy más embereknek kellene a szülők helyett ezt tenni. Van egy rokonom, akiknél van 6 gyerek és ők az ellenpélda. Nem bánták meg, hogy ennyi gyerekük van, de épp ez a baj, mert a gyerekek nagyon szívnak, az egyik pl. azért bukott meg az iskolában, mert az anyja otthon dolgoztatja a picikkel és nem engedte sokszor iskolába menni és még akarnak 4 gyereket. Az anya imád terhes lenni, de ahogy kipottyantja őket, a nagyokra bízza (akiket régen a nagymama nevelt fel helyette). Hozzáteszem az anya a szülés után a gyerekekhez sem nyúlt, ilyen is van, de viszonylag kevés. Szóval gondolom, hogy nagy családosokban is van ugyanúgy boldog és boldogtalan, jó és rossz szülő. Szóval nem hiszem, hogy igaz az, hogy akinek 5-6 gyermeke van az feltétlenül jó anya.
2009. ápr. 24. 10:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

3 tesóm van, anyuék is együtt vannak. Nem élünk nagy fényűzésben,de amire kell, arra van. A munkák be vannak osztva, megvan mindenkinek a feladata.

Vannak néha összezördülések, de összességében boldognak mondom a családomat:)

20/L

2009. ápr. 24. 11:21
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi 4-en vagyunk tetstvérek én vagyok a legidősebb(23,21,9,5) és ugyan nem állítom hogy nem voltak vannak problémák de semmiért nem cserélném el. Most lesz az esküvőm nyáron és alig várom hogy a kis tesóim ott sürögjenek körülöttem. Édesanyám házassága után lett egy új kapcsoalta és sajnos nem sikerült túl jól a gyerekeket ő sem bánja. Biztos hogy könnyebb lenne de kárpótol az amikor esténként látja az ember elaludni őket! Én próbálok anyunak segíteni és a nagyobbik hugom is, ugyan én már nem lakom otthon de napi kapcsoaltban vagyunk. Sokat jönnek hozzánk és ma már nem bánom a sok testvért sokkal több szeretetet adnak és adhatok!
2009. ápr. 24. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!