Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hazudozásról le lehet szokni?...

Hazudozásról le lehet szokni? Ha egyszer hazudott, akkor megteszi máskor is? (gondolom, hogy igen)

Figyelt kérdés
Olyan személy, ki mindenfélele lelkiismeretfurdalás nélkül belehazudik a körülötte lévő embereknek a szemébe, itt gondolok a szülőknek, családtagoknak, barátoknak, a párjának, és talán saját magának sem vallja be az igazat, az szerintetek le fog szokni valaha is a hazudozásról?
2011. szept. 17. 14:28
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Gondolod, hogy vissza akarna még ezek után jönni?
2011. szept. 17. 19:09
 12/23 anonim ***** válasza:
Betű szerint ugyanezt. Ugyanígy lenne akkor is, ha sima barátságról lenne szó két azonos nemű ember között. Miért, még nem próbálkozott, hogy megsajnáld? Akkor még fog. Őszintén: visszavárod?
2011. szept. 17. 19:27
 13/23 A kérdező kommentje:
Még nem próbálkozott sajnálattal. vagyis, volt olyan mondata, hogy minek él a földön, meg ilyesmik....ez az volt? Öszinte leszek, ha a hazudozások nem lennének, akkor talán igen, hangsúlyozom, talán igen. De, nagyon elgondolkoznék minden egyes mondatán, és kéne egy pár nap, hogy eldöntsem, hogy van-e értelme bárminek is. Magason van a mérce, ahhoz, hogy elérje nagyon kéne kapálóznia, amire tudom, hogy nem lenne képes. De, szerintem már nem akar visszajönni, mert végleg elváltunk egymástól. Kérdés, hogy fogok-e neki majd hiányozni, illetve, az, hogy azt mondta korábban, hogy hiányzom neki, az jelent-e valamit? Már ebben a helyeztben az is kérdés, hogy ezt a hiányzolt, elhiggyem-e?
2011. szept. 17. 19:41
 14/23 anonim ***** válasza:

Erről, hogy "minek él a földön" te is tudod, hogy "sajnálgass, vigasztalgass".

Hogy valóban te hiányoztál, vagy csak az amit tőled kapott, megint kétesélyes.

Bárhogy döntesz, tudd, hogy aki valóban szeret téged, az nem tesz olyat, amivel fájdalmat okoz neked. Őszintén remélem, hogy jól fogsz dönteni, többre tartod magad annál, amit ettől a kapcsolattól kaphatsz.

Az, hogy eddig lánynak hittelek, (ezért bocs) pont azért van, mert többségében szeretni tudó lányok járnak így, tehát nyugodtan elhiheted, hogy vannak szeretni tudó lányok. Jobban járnál egy olyannal.

2011. szept. 17. 20:01
 15/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már semmit sem tudok, hogy mi miért történt. Én ezektől függetlenül sokat adtam neki, nem panaszkodhatott, hogy nem szeretgettem, vagy nem lettem volna jó az ágyban, vagy ilyesmik. Szóval, hiányozhat neki ez. De, lehet, hogy csak mondta, hogy hiányzom neki, hogy mondjon valamit. Én épp ezért nem értem, hogy amikor azt mondja, nagyon szeretlek, akkor mellette miért vannak hazugságai. Szerintem nem szeretett annyira, mint amennyire mondta. Nem haragszom azért, mert lánynak hittél :) Tudom, hogy sok olyan lány van, aki pont rám vár, és pont olyan lány, akire szükségem van. Kifogtam pont azt az egyet, aki.....hát nem is tudom milyen. Szerintem már nem kell döntenem, mert nem látok rá sok esélyt, hogy mégegyszer beszéljünk egymással. Én nem fogom keresni. Csak akkor fogunk beszélni, ha Ö keres engem. Ha esetleg mégis döntenem kell, akkor úgyis ki fogok írni ide egy kérdést, elmesélem röviden, hogy mik történtek, és majd a kapott véleményeket egyeztetem az érzéseimmel, és gondolataimmal. De, nyilván mindenki azt fogja majd mondani, hogy ne legyek hülye, hogy esetleg kibéküljek vele. És az én eszem is ezt mondja.
2011. szept. 17. 20:13
 16/23 anonim ***** válasza:
Na, itt a nagy igazság: szív és ész. Mindkettőre szükség van ahhoz, hogy az ember jól tudjon dönteni. Szeresd a másik embert, de ne azért, hogy csak neki legyen jó. Kiegyensúlyozott kapcsolatra kell törekedni, ahol adok-kapok között megvan egy kb. egyensúly. De csak ismételni tudom az eddigieket, ez a lány egyszerűen alkalmatlan egy egészséges kapcsolatra. Nem csak párkapcsolatra, hanem bármiféle emberi kapcsolatra. Az elején írtad, mindegy ki a másik, családtag, barát, társ, mindenkinek hazudik. Nem tudom mennyi idős vagy, nem is ez a lényeg, örülök neki, hogy fiúként az érzésekkel így tisztában vagy, meg tudod fogalmazni mit érzel és mit vársz el. "Megnyugtatlak", leszel te még nagyon boldog, csak meg kell találnod a megfelelő partnert hozzá. :)
2011. szept. 17. 20:36
 17/23 A kérdező kommentje:
H20:36-os kommenthez: hát ez az....vacilálás. Én azt hiszem, hogy amikor kiléptem ebből a kapcsolatból, akkor döntöttem helyesen, és amikor kimondtam az érzéseimet, azok öszinték voltak. Viszont, mégha ellent is mondok magamnak akkor sem tudom tovább tűrni, hogy hazudjonak nekem. Ez az ész VS szív harca, amiben az ész győzött. Mégha fáj akkor is. Inkább ez fájjon, mint a hazugság. Én is csak kapni is szerettem volna. De, nem felületes dolgokra gondolok. Addig nincs gond semmilyen kapcsolatával, amég van kedve a másik félhez. Ha nnincs kedve, akkor nem is foglalkozik vele, legyen az bárkije, akár a pasija, akár a barátja, testvére, szülők, vagy bárki. Aúgy, 31 vagyok. Bőségesen meg tudom mondani, hogy mit érzek, és nem csak szóban, tettekben is ki tudom mutatni az érzéseimet. Ami nem volt neki jó. Köszönöm a nyugtatást, és ez a komment nagyon jól esett. A megfelelő partnert meg majd egyszercsak megtalálom. :)
2011. szept. 17. 21:13
 18/23 anonim ***** válasza:

Csak annyit tudok mondani, adj magadnak egy kis időt amíg leülnek benned a történtek, aztán próbálj egy nagyot lépni. Azt, hogy az ilyen emberek hogy működnek, csak egy szakember tudná neked részletesen elmagyarázni, bár egész biztosan az okokat ő sem tudja így kívülről megállapítani. Elég erről annyi, hogy vannak talpig becsületes (sőt, hidd el, néha már túlzottan önfeláldozó) emberek és vannak ilyen másképp működők is. Ha ez csak egy felületes ismeretség lett volna, akkor már nem is gondolkodnál ezen, de az érzelmi érintettség az mindig más. Remélem, minél hamarabb feldolgozod, sajnos meg kell tanulni, hogy mindenki annyit érjen nekünk, amennyit mi érünk neki.

Azért ha valami van, firkantsd ide, visszanézek majd.

Most lépek, jó éjszakát!

2011. szept. 17. 22:46
 19/23 Erinnüsz válasza:

Először is ,a hazugság mint egy folyamat szerintem egy igen összetett dolog .

Vegyünk csak egy egyszerű példát . Van a türkiz névre hallgató szín . Van akinek erről egyből egy kék árnyalat ugrik be ,másnak pedig zöld . Ez nem azt jelenti , hogy valamely személy hazudik , csak más a látásmódúk .

A szülőknek ,családtagoknak és mindenki másnak miért hazudott? Mi oka volt rá? Mit nyert vele ?

Te sosem hazudtál neki ?

Az egyik kommentelö írta , hogy az ilyen emberek nem ragaszkodnak senkihez , erre a lányra igaz ez az állítás ? Nem szereti egyik hozzátartozóját sem ? Neked semmit sem adott ez a személy a kapcsolatotok alatt ?

Egy másik kommentben elhangzott , hogy „aki valóban szeret téged , az nem tesz olyat , amivel fájdalmat okoz neked „, ö szándékosan okozott neked fájdalmat ? És Te neki ?

Szerintem ,ha ezekbe belegondolsz ,talán könnyebb lesz továbblépned .

2011. szept. 17. 23:41
 20/23 A kérdező kommentje:
22:46-hoz: Mindenképp továbbléptem, továbblépek, csak az okokat próbálom meg megkeresni. Találkoztam épp egy ilyen önfeláldozó hölgyel, aki képes lenne megoperáltatni magát azért, hogy valakinek tetszen, és kelljen neki. Hát, igen. Mélyen érintett, mert fáj a hazugság. mindig úgy éreztem, hogy én többet adok neki, mint amennyit kapok tőle. Szerintem, nem fog semmi sem történni már. De, ha mégis, akkor írok. Köszi az eddigi válaszokat, hálás vagyok érte.
2011. szept. 18. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!