Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 3 éves fiam fél tőlem? Mit...

3 éves fiam fél tőlem? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve történt. Nagyon ideges voltam folyton csak nyeltem de egyszer kijött belőlem és ott volt a fiam is aki eléggé megijedt. Azóta is bánom de tényleg...csak hát több hétig magamban tartottam. Pár napig tök feszült volt a hangulat. Utána nem volt semmi baj minden ment normálisan. Ma a főnököm felidegesített és kicsit felemeltem a hangomat és a fiam azóta más. Tudom hogy elcsesztem de azon vagyok hogy jó legyen minden. Amúgy nem vagyok idegbeteg. Most fél?

31/F

2011. szept. 16. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
96%
Szerintem nagyon jó, ha bocsánatot tuszd kérni, ez egyáltalán nem rontja a szülői mivoltodat, sőt inkább jó példaként szolgál.
2011. szept. 16. 22:03
 12/21 anonim ***** válasza:
89%
Jaj, szerintem ez véletlenül is megesik az életben bár kivel, nem kell mindjárt pszichológus. Legközelebb fogd vissza magad! Ahogy írták kérj bocsánatot tőle, mond el hogy apa csak ideges volt, de többet nem lesz ilyen és ne féljen. Csináljatok közös programokat játszatok...
2011. szept. 16. 22:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Bocsi, (nem olvastam még a többieket), de nekem van két fiam és egyszeri kiabálástól és ajtó csapkolódástól nem alakul ki tartós félelem érzet egy szülővel kapcsolatban, ez hülyeség.

Ott más lesz.

Én is kiabáltam már (és csapkodtam ajtót) az elmúlt évek alatt , de szeretnek a fiaim és ragaszkodnak hozzám).

Amúgy 2,5-4,5 évesek.

2011. szept. 16. 22:06
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez fura. Vagy mi vagyunk furák, döntse el mindenki...

Nálunk előfordul, hogy felemeljük egymással a hangunkat, nem azért, mert pszichopaták vagyunk, csak amolyan "olasz család", mindkettőnknek megvan a temperamentuma. Velem is volt, hogy kiborultam, és belerúgtam a vécéajtóba. A kicsi (10 hónapos) pedig kinevetett.

Milyen a kapcsolatod egyébként a kisfiaddal, játszotok együtt sokat ? Beszélgetsz vele, olvasol neki mesét ? Ezen a két eseten kívül sose hallott még hangosabban beszélni ? Lehet, hogy szegény tényleg nem tudja hová tenni, de 3 évesen már valamennyire el tudja mondani, ha ügyesen beszélgetsz vele. Én csak annyit tennék a helyedben, hogy megnyugtatnám, apa is mérges néha, neki ettől félnie nem kell, mert nem miatta van, és nem is fog ellene irányulni - persze az ő szintjén elmagyarázva.

2011. szept. 16. 22:07
 15/21 A kérdező kommentje:
22:00 igazad van amúgy. Hallotta már kiabálni anyát is, engem is meg másokat is de amikor az a dolog történt amit először leírtam akkor pont vele voltam és kicsit hisztizett. Akkor telt be nálam a pohár, de ha nem hisztizett volna akkor is megtörtént volna és szerintem ő azt hitte hogy miatta csináltam. Meg azért ajtócsapkodáson kívül ment még 1-2 az asztalra is meg hát én is megijedtem volna magamtól. Most is kiakadtam és szerintem valahogy visszajött neki az a régebbi. Akkor mindent elmagyaráztam neki és talán értette is valamennyire de pár nap múlva nem volt már semmi teljesen ma délutánig. Amúgy szoktam vele játszani még akkor is ha nagyon kevés időm van (munka miatt)
2011. szept. 16. 22:25
 16/21 anonim ***** válasza:
40%

Ugyan. Nálam is volt olyan, hogy kiakadtam, és megijedtek a gyerekek. Akkor ez úgy zajlott le, hogy a mostohaanyósomnak volt egy óvodás korú lánya. Egy kis hisztérikát nevelt belőle, és állandóan vinnyogott. És mivel a mellettünk lévő lakásban lakott, mindig mindent hallottunk. Egyszerüen lehetetlen volt elviselni. Volt egy időszakon, mikor non-stop boltban voltam állandó éjjeles, és nappal aludtam volna, ha a kiscsajtól lehetett volna. 1 hét alatt kiborultam, és mikor aznap már vagy 30-adjára riadtam fel arra, hogy ő a szomszédban hisztizik éppen, elborult az agyam, és üvöltve átrohantam, hogy vagy azonnal befogja a pofáját, vagy én hallgattatom el, de örökre. És mikor visszamertem láttam, hogy az én gyerekeim meg belebújnak az apjukba szinte, és rémültem hüppögnek. És a férjem is meg van döbbenve.

El is hiszem egyik pillanatban még békésen szendergek, a másikban meg dühöngő őrültként rohangálok. Ráadásul éppen ők is a délutáni alvásukból ébredtek, persze ők már rám. Ez volt az, amit nem tudtam, és ezért is rémültek mg annyira.

Akkor hogy a mérgemet már kiadtam a szomszédban, nyugodtan le tudtam velük ülni, és apjukkal közösen megnyugtattuk őket. Ők is értették, hogy mi van, mert ők is nehezen viselték miss hisztérikát.

De utána csend volt........ úgy egy hétig. És utána már elég volt csak átmennem és azt mondani, hogy kuss legyen. Félt már tőlem, igy nem igen mert akkora hangerővel hisztizni.

2011. szept. 17. 09:58
 17/21 anonim ***** válasza:

Itt más lesz a háttérben, nem az egy évvel ezelötti kirohanásod.Nyugi.

Tervezzetek közös programokat, vidd el öt az állatkertbe, játszoházba, beszélgessettek sokat.

2011. szept. 17. 17:34
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

"Szülő létedre ne kérj bocsánatot,nem őt bántottad. Elég baj,hogy ma már a pszichológusok is ilyen ostobaságot javasolnak. "

Csak a befásult emberek mondják azt, hogy "szülő létedre ne kérj bocsánatot"...már miért ne kérjen? Hibázott, bocsánatot kérhet...Tőlem sosem kértek bocsánatot a szüleim, pedig néha lett volna amiért. Attól nem lett volna kisebb a tekintélyük előttem, viszont nőttek volna a szememben.

Sajnos ők is ezt az elvet vallják...mekkora ostobaság...

(És itt nem arról beszélek, hogy beversz a gyerek fenekébe és utána bocsánatot kérsz. Az már következetlenség...de a fenti esetben igenis bocsánatot lehet kérni)

2011. szept. 17. 17:41
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Életre szóló traumát hagyott bennem az, amikor kicsi voltam, és a f..... "apám" (aki 5 éves koromban el is tűnt az életemből) részegen, üvöltözve, cirkuszolva jött haza - de csináljad csak... A páromat is azért fontolgatom, hogy kirakom, mert azóta se bírom a hirtelen felemelt hanggal járó váratlan dührohamokat, nem és nem, nekem ez nem kell.
2011. szept. 18. 18:40
 20/21 anonim ***** válasza:
2011. szept. 18. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!