Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy csak én látom...

Lehet, hogy csak én látom rosszul? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyunk házasok, jól megvagyunk, de valami mégis zavar. Kezdetektől külön kasszán vagyunk, ami részben jó, hiszen egyikünknek sem kell beszámolni, ha venni akar valamit magának. Pénzügyekről sosem beszéltünk, sőt, amikor bankszámlát nyitott magának, akkor sem volt róla szó, hogy legyen közös bankszámlánk, vagy hozzáférhessünk egymáséhoz. A lakbért én fizetem + a vásárlást, a csekkeket pedig ő. Sokat dolgozik és szereti is a munkáját, előfordul, hogy egy héten alig találkozunk. Nekem átlagos fizetésem van, amiből nem nagyon tudok félretenni, neki jóval az átlag fölött van a pénze és szépen tud félretenni. Amíg nem voltunk együtt, nekem is mindig volt lekötött pénzem, ez azóta megszűnt. Gyereken is gondolkodunk, de nekem kétségeim vannak ez ügyben. Részben a sok meló miatt valószínűleg rám maradna a gyerek, részben meg az anyagiak miatt. Akkor hogy oldjuk majd meg a külön kasszát? Egy pasinak nem feltétlen azon jár az esze, hogy a gyereknek ruha, cipő, játék kell, ezt pedig én nem tudom finanszírozni. Most is úgy érzem, hogy a fizetéseinkhez mérten én többet vállalok. Lehet, hogy ez most nagyon is anyagiasnak hangzik és más örülne, ha csak annyi lenne a gondja, hogy a férje jól keres. Engem mégis zavar, mert úgy érzem, a több pénze + egy gyerek vállalása miatt függésbe kerülök tőle, ezt pedig nem szeretném.
2009. ápr. 23. 18:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:Ha már ezzel el nem indult,hogy nem elég,hogy Ő keres kevesebbet,de még Ő vállalja a kiadások oroszlán részét.Ez nem megalázó?Amikor egyedül volt tudott félre tenni is a feleség,most semmit.Akkor most itt ki is használ ki kit?Milyen egy házasság ez?

Egyáltalán nem normális a külön kassza egy házasságban.

Az ilyen kapcsolatokba jobb ha nem születnek gyerekek,milyen erkölcsi példa lennének az ilyen szülők előttük?Mindenki annyit ér amennyi pénzt keres?

Magamnak gyűjtögetek egy családban?Önzést egoizmust látnának,hogy csak ÉÉn vagyok fontos, a másikat le kell tojni.De itt majdnem az a helyzet,hogy ami a tiéd az enyém is,ami az enyém ahhoz neked semmi közöd.

Hát ehhez csak gratulálni lehet.De én nem sajnálom aki így él,mindenki magának választ,maga alakítja az életét.

2009. aug. 12. 12:03
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs házassági szerzödésetek, akkor hiába van külön kassza, válás esetén a házasság alatt szerzett összes dolog és pénz felezödik, függetlenül attól, hogy kinek a számláján van. Ilyen szempontból értelmetlen a külön számla és egyébként se tartom pozitiv ötletnek, mert a bizalmatlanságot érezteti a másikkal, akinek kevesebb a jövedelme.
2009. aug. 12. 13:58
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóhoz: arról nem is beszélve, hogy egyszer fenn, egyszer lenn...

A mi házasságunk még nem több évtizedes, mégis volt már úgy, hogy évekig én, majd a férjem keresett többet. (És, ha az éppen magasabb fizetést hazahozó játszotta volna a hatalmaskodót, ugyan mit érzett volna a fordított helyzetben?)

2009. aug. 12. 14:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Én csak a matekot nem értem ebben a történetben.

Én amikor egyedül laktam: lakbér 55e, rezsi 20e, kaja 70e

az 145e

Amikor ketten: lakbér 80e fele 40 (nagyobb lakás), rezsi 30 fele 15, kaja 100 fele 50. az 105.

az más kérdés, hogy a pasi a nagyobb fizetéséből több biszbaszt vagy luxusdolgot tudott esetleg megvenni, mint én magamnak az enyéméből, dehát az az ő fizetése.

szóval nem értem, hogy csinálod, hogy kevesebb pénz marad.

2009. aug. 12. 21:53
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
Fasza nő lehetsz, ha a pénzzel meg azzal tudsz foglalkozni, hogy mennyit időt fogsz pazarolni majd a kölykeidre. Szerintem ne vállalj gyereket!
2009. aug. 12. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!