Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet, hogy csak én látom...

Lehet, hogy csak én látom rosszul? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Másfél éve vagyunk házasok, jól megvagyunk, de valami mégis zavar. Kezdetektől külön kasszán vagyunk, ami részben jó, hiszen egyikünknek sem kell beszámolni, ha venni akar valamit magának. Pénzügyekről sosem beszéltünk, sőt, amikor bankszámlát nyitott magának, akkor sem volt róla szó, hogy legyen közös bankszámlánk, vagy hozzáférhessünk egymáséhoz. A lakbért én fizetem + a vásárlást, a csekkeket pedig ő. Sokat dolgozik és szereti is a munkáját, előfordul, hogy egy héten alig találkozunk. Nekem átlagos fizetésem van, amiből nem nagyon tudok félretenni, neki jóval az átlag fölött van a pénze és szépen tud félretenni. Amíg nem voltunk együtt, nekem is mindig volt lekötött pénzem, ez azóta megszűnt. Gyereken is gondolkodunk, de nekem kétségeim vannak ez ügyben. Részben a sok meló miatt valószínűleg rám maradna a gyerek, részben meg az anyagiak miatt. Akkor hogy oldjuk majd meg a külön kasszát? Egy pasinak nem feltétlen azon jár az esze, hogy a gyereknek ruha, cipő, játék kell, ezt pedig én nem tudom finanszírozni. Most is úgy érzem, hogy a fizetéseinkhez mérten én többet vállalok. Lehet, hogy ez most nagyon is anyagiasnak hangzik és más örülne, ha csak annyi lenne a gondja, hogy a férje jól keres. Engem mégis zavar, mert úgy érzem, a több pénze + egy gyerek vállalása miatt függésbe kerülök tőle, ezt pedig nem szeretném.
2009. ápr. 23. 18:20
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem félek az elvesztésétől, hiszen a rám eső részt most is ki tudom fizetni, sőt amíg nem voltunk együtt, félretenni is tudtam. Ezt viszont most elviszi a lakbér + vásárlás (régebben nem annyi mennyiséget és nem feltétlen ugyanazokat a termékeket vásároltam mint most, de alkalmazkodom az ő igényeihez is).
2009. ápr. 23. 19:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Én is férjnél vagyok. Ugyan nem régóta, de ez a külön kassza mindig csak veszélyeket rejt magában , épp azok miatt , amit írsz. a külön kasszának úgy lenne értelme, hogy vagy van azért közös aranytartalék is, vagy Te is tudsz azért félretenni; vagy ha neked kell valamire , és ha elfogy a pénzed, nem az lesz a válasz , hogy "nincs". Mert ez lesz később.

Jobb a közös kassza,én amondó vagyok.

2009. ápr. 23. 20:33
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudnék így élni. De ez most mindegy.

A te férjed, meg kell tudnod vele beszélni. Mondd el neki, hogy nagyon rosszul érzed magad így. Nem-e lehetne rá valami megoldást találni közösen. Biztos meg fogja érteni.

2009. ápr. 23. 20:48
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Azert az a durva az egeszben, hogy amig egyedul eltel tudta felretenni penzt, most meg hogy a ferjeddel elsz, nem tudsz felretenni! Szoval inkabb most meg tobbet kellene tudni felretenned, hogy ket bevetelbol eltek, nem?

De ha nem is felretennel, hanem ne erezned magadat kiszolgaltatott helyzetben, mert azert gondolkozol a szulesen, hiszen erzed mar most, hogy kiszolgaltatott helyzetbe fogsz kerulni, es tartani kell a markodat 2 fillerert is.

Beszeld meg a ferjeddel a dolgot, es nagyon-nagyon gondold meg, hogy szulsz-e neki gyereket!

Azert tudod egy ffi-nak gyerek nelkul mindig sokkal de sokkal konnyebb munkat talalnia. Egy not sokszor vissza sem vesznek dolgozni miutan szult. 2-3 evig otthon van gyesen a no, esetleg szul megegy babat, igy megtovabb otthon van, kiesik a munkabol, es lehet hogy mire menne vissza dolgozni, mar nincs hova!

Szoval beszelj nagyon oszinten vele, es te erzed a kapcsolatotat, azt, hogy mennyire penzel, mennyire veri a garast a fogahoz!

Ha ugy erzed, hogy nagyon anyagias, akkor valahogy probalj magadnak penzt felretenni, menteni!

Szerintem amit te fizetsz az is sokkal tobb, mint amit a ferjed fizet. Kiszoktatok szamolni hogy te mennyit fizetsz, es o mennyit?

Mert vasarolni es a lakbert fizetni szerintem nem ugyanannyi mint feladni a rezsit.

A legtobb ffi onzo, es imadja magat. Ezt ne felejtsd el.

2009. ápr. 24. 01:49
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én el sem tudom képzelni a külön kasszát egy családban. Nem tudsz igazságosan mindent elosztani. Attól, mert egy kasszán vagytok, még mindent meg lehet, sőt kell beszélni, mire mennyit adtok ki, titokban senki nem költ semmire, szerintem ez így ferr. Esetleg addig működhet valamennyire a külön kassza szerintem, amíg nincs gyerek. Ha már van, akkor bizony rengeteg kiadás van a picire, tudom, az én lányom 11 hónapos. Akkor hogy osszátok el igazságosan? Néha hoz egy-egy játékot, Te pedig veszed a pelenkát, a tápszert, a bébiételt? Elképesztően sok pénzbe kerül ám! Úgyhogy én a közös kasszára szavazok!
2009. ápr. 24. 10:52
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi közös kasszán vagyunk most költöztünk össze februárban és aug lesz az esküvő. nem értek egyet azokkal akik azt írják hogy szerelemből meg szeretetből meg mit tudom én miért kell közös kasszán lenni. A szerelem pont hogy nem kötelez semmire. A közös lakás és számlák viszont annál inkább. És ha gyerek van akkor aztán meg tényleg kell a közös pénz. Sztem túl sokat vállalsz anyagilag és az sem járja hogy a párodnak van félretett pénze neked pedig nincs. Mindegy mennyi ha neki lehet és megteheti melletted akkor neked is jár. Arról nem is beszélve hogy ha ne adj isten külön mentek akkor neki azért van pénze mert te fizeted a költségek nagy részét. Ez persze csak az én véleményem de ha zavar a jelenlegi helyzet mindenképp lépjél ma már nem olyan konzervatív világot élünk mint régen és mindenki gondol a "B" verzióra.(biztos a párod is nem véletlen van félretett pénze)
2009. ápr. 24. 12:03
 17/25 anonim válasza:
hát sztem ez annyira nem gáz mert lehet hogy olyan családból jött ahol ezt nem szokás megbeszélni vagy mondjuk olyan a gyerekkora ezen ne filózz probáld meg megbeszélni vele.
2009. aug. 11. 21:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha a felek külön kasszán vannak egy házasságban, akkor is feleződik minden váláskor? Mert ha igen nincs túl sok értelme, de ha nem akkor van. Megértem a párodat, de téged is. Nincs esély jobb munkára? Tudom eléggé kiábrándító, hogy nem tudsz félre tenni, de ha elváltok és mondjuk van közös gyereketek, azt úgyis nálad helyezik majd el, (ő meg lehet vasárnapi apuka) nem tudom hogy a lakás amiben éltek kié, megkaphatod lakáshasználatra, és akkor ő miből kezdjen új életet? szóval ilyen szempontból neki sokkal hátrányosabb... az meg hogy nem azon jár az esze, hogy a gyereknek kell cipő, ruha, hát mondd meg neki:) nem azért de legyél sokkal erélyesebb! meg lehet beszélni mindent, a gyerek költségeit is fizessétek külön. Azt is mondhatjátok, hogy egy házasság nem úgy indul, hogy válás lesz a vége, de ma már mindenki elválik! És váláskor a legtöbb esetben a nő jön ki jobb helyzetben a férfi pedig rosszabbul.
2009. aug. 11. 21:59
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Aki házasságban külön kasszán van, attól kérdezném - bocs az offért - hogy miért döntöttek így? Ki mire költi a félretett pénzét? VEsz magának egy menő autót, ami csak az övé, vagy egy nyaralót? Vagy elutazza egyedül, esetleg jobb ruhái lesznek, több parfümje, vagy beiratkozik vmilyen durva szakra a suliban? De tényleg, én ezt komolyan nem értem, és nem gúnyolódni akarok!!! Egyszerűen csak el nem tudom képzelni, hogy mire gyűjthetnék, ami nem érinti a férjemet is.
2009. aug. 11. 22:03
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Van ebben a dologban egy jó adag bizalmatlanság a másikkal szemben (aki a házastársa!). Valahogy ezt érezni: -ez az enyém, neked nincs hozzá közöd; -különben is, mi van, ha elválunk, én inkább csak gyűjtögetem a magam pénzét; -nem osztozom, nem adok többet, csak annyit, amennyi "jár".

Hát nem borzasztó? Mi lesz, ha közös gyerek lesz? Őt (és a vele járó kiadásokat) hogy lehet felezni, könyörgöm? Hol van itt az önzetlen, felhőtlen szeretet?! Mi lesz, ha valamelyikőtök pl. beteg lesz és nem keres? Van-e igazi ragaszkodás, feltétlen elfogadás ott, ahol a másikat kizárjuk a közös élet egy lényeges területéről? Két ember megélhetése, háztartásuk fenntartása, egyszóval az anyagiak igenis fontosak -mielőbbi megbeszélésre érdemesek!

Nincs itt helye szemérmességnek, mert csak benned gyűlnének a tüskék, egyre megbántottabb leszel, és így elindul a kapcsolatotok a lejtőn...

2009. aug. 12. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!