Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tudok csinálni, és mit...

Mit tudok csinálni, és mit tudnak velem csinálni? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Érettségi után levelező tagozatra jelentkeztem, s ugye a levelezősöknek nem fizeti a tb-t a suli. Ezt sajnos nem tudtam,így felhalmozódott 70 ezer Ft tartozásom az APEH felé. Pesten laktam, nem bejelentett állásom volt, kerestem 90-100ezret,s egy nem bejelentett albérletben laktam. Az apeh küldte az értesítést az állandó lakcímemre,szüleimhez,h tartozásom van,bementem,elmondtam,h nincs semmi jövedelmem,nemtudtam, h nekem kell fizetnem,mert 3éve vezették csak be,h havonta kell tbjárulékot fizetni.Azt mondta a nő,elfogják engedni,csak nyújtsak be egy kérvényt.Be is nyújtottam 5000 volt volt az illetékdíja,ma jött a levél,h fizessek még 2200ft-ot,valamint csatoltak egy kitöltendő levelet(6oldalas)családtagok jövedelméről,ház,ingóságok,kocsik....szóval mindent bele kell írni.Na most a probléma,hogy nem állunk rosszul anyagilag a család nevén van két kocsi,egy motor,a házunk 20-30 milliót ér,így biztos nem fogják elengedni.De nekem nincs pénzem, a szüleim pedig nem fizetik ki,mert azt mondják oldjam meg,az én tb járulékom nem az övéké.Munkahelyem nincs.Jelengleg van tb-m,2évig az önkormányzat fiezti,mert szociálisan rászorult vagyok.Mit tegyek???Nem tudom 8 napon belül előteremteni a pénzt. Halasztást és részletfizetést se kérhetek.
2011. szept. 16. 19:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"beírtam a közleménybe,h kérvény meg blablabla.... és neked elengedték?"

Nem atz. Hanem ahova utaltad a penzt, az nem egyezik avval a szamlaval, ahova konyvelték. Hivd fel a konyvelest, illetve ha valoban az van, amit mondok, feltetelezek, akkor fogsz levelet kapni toluk. Az utalas megjegyzesebe be kell irni az adoszamodat, nevedet, en is azt fejetettem el.

Nekem adotartozasom van, nem engedték el. Most görgetem...

2011. szept. 16. 19:29
 12/18 A kérdező kommentje:

az illetékbeszedési számlára utaltam, közleménybe beírtam a nevem,adóazonosítóm... mindent,amit kell.

mondjuk,nem csodálkozom,h értették mire küldtem,amilyen hülyék az ügyintézők,a saját munkakörükhöz sem értenek..

Ha tudtam vna,h nem engedik el, a kérvényre utalt pénzből si a tartozást fizettem volna.

Mi történik ha nem fizetem?

2011. szept. 16. 20:03
 13/18 A kérdező kommentje:

*h nem értették.

egyébként túl vagyok egy nagy veszekedésen...

azt mondta apám,h hiába vagyok hozzájuk bejeletnve állandóra,nem köteles kifizetni? azt mondta én kerülök börtönbe

2011. szept. 16. 20:04
 14/18 A kérdező kommentje:
egyébként,h jött ki a 2200? azt írták minden megkezdett tízezer után 400 ft,de legalább 5000 és maximum 500ezer....
2011. szept. 16. 20:08
 15/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem tudom hogy működik,de általában akkor szokták engedni a részletfizetést,ha pl egyedülálló szüleid vannak,vagy elvált anyuka vagy és hasonló :( Vagy ha van ismerősöd az apehnél :(

Remélem elfogadják a részletfizetésed...Ha pedig kérték a családtagjaid jövedelmét,akkor be fogják valahogy hajtani és kénytelenek lesznek kifizetni utánad...Szomorú,hogy nem fizetnének neked 100ft-ot se,ŐRÜLET,hogy ilyen szülők vannak :(

Mindenképp tedd be a kérdésed a Pénzügyek témakörbe !

2011. szept. 16. 20:12
 16/18 anonim ***** válasza:

Azért segíthetnének a szüleid,pláne,hogy megtehetik.

Én a gyermekemtől soha nem fogom sajnálni.

2011. szept. 16. 20:19
 17/18 A kérdező kommentje:

Én sem fogom,ez egyszer már biztos. Már ha eljutok odáig,de nem vlószínű,mert kikészítenek...

Vagy ha van ismerősöd az apehnél :( -> úgy szeretem ezt a korrupt országot :)

2011. szept. 16. 20:24
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja, ertem az 5E-t mar. Nekem nem szamitott az osszeg, mert nem oylan eljarast inditottam. Egy masik nevut valasztottam, amihez csak az eljaras dijat kell fizetni. Hozzacsatoltam a kerelemhez a befizetesi bizonylatot, erre leveznek nekem, hoyg fizessek be 2200 Ft.ot. Felhivtam oket, egy no nagy kegyesen elovette az anyagomat, es mondta, hogy ja, itt van tenyleg...
2011. szept. 16. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!