Hatalmas anyagi különbség a házastársak között: kezelhető?
Hosszú ideje élek a férjemmel, szeretjük egymást. Homlokegyenest különböző szakmákban dolgozunk, én tanítónő vagyok, ő mérnök. Leírom kerek-perec az anyagiakat: én 120 ezret keresek, BRUTTÓ. Ő 1,1 milliót, NETTÓ.
Szeretem a munkámat és soha nem váltanék, de nagyon zavar az anyagi különbség. Aki hasonló helyzetben van, hogyan kezeli az ilyet? Lelkileg, pénz beosztása szempontjából, stb.?
Köszönöm.
Ismerek olyan hazaspart ahol ugyanaz a szitu mint nalatok, a feleseg ovono a ferj meg mernok es nagyon jol keres. Es nagyon jol megvannak, van 3 gyerekuk. A ferj sosem mossa a feleseg fejere h bezzeg nelkulem hol lenne, meg h o tartja el. A te szakmad is ugyanolyan ertekes, sot te kepzed a jovo generacioit, csak sajnos nem fizetik meg.
Az en ferjem is tanar, igaz kulfoldon es maganiskolaban tanit, fokeppen milliomos csemeteket, igy ot az allami iskolahoz kepest jobban fizetik. DE kevesebbet keres mint en alapfizetesben. Ez nem jeleti azt h en ertekesebb lennek mint o, csak maskepp fizetnek. Egyebkent en orulnek ha a ferjem ilyen jol keresne, nem kellett volna visszajonnom dolgozni olyan hamar a szules utan (nincs gyes es gyed), tehat nezd a dolgok elonyos oldalat.
Nalunk igaz a ferjem a ferfi es neki kellene a tradicio szerint tobbet szakasztania, de megis mukodik a kapcsolatunk, mert nem olvasom a fejere h bezzeg en ennyit es ennyit keresek etc. Ugyanugy meghallgatom a problemait etc, es irigykedem h neki 14 het szabija van... ami nekem csak evi 20 nap....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!