A szüleim hamarabb tudták, mi akarok lenni, mint én. Gyorsan el is küldtek egészségügyi suliba, hogy orvos lehessek. Aztán átkerültem közgázra - újabb szülői 5let-, amit otthagytam. Jövőre ugrok az érettséginek újra saját dönrésem alapján. Ha jól sikerül, talán tovább is tanulok...
2011. szept. 13. 19:41
23/32 anonim válasza:
18.44! A Rendőrtiszti Főiskolára több mint tízszeres a túljelentkezés, a volt főnököm (aki ugye rendőr) fiát 4,8-as átlaggal nem vették fel! A fősulit elvégezni meg egyáltalán nem könnyű, nem az a "büfészakos" diploma. Az osztálytársaid nem véletlenül rendőr szakközépbe mentek? Mert oda is lehet menni érettségi után, de oda nem kell 4 fölötti tanulmányi eredmény. Viszont én oda nem engedném a gyerekemet. Két év rendőr szakközép után kezdő járőrként keresnek az onnan kikerülők nettó 80 ezret, ezért teszik kockára az életüket. Mert bárhogy is sztárolják a TEK-et meg a kommandósokat, bizony a mezei utcai járőr megy ki a családi balhéhoz, a c-sorra kapával-kaszával felfegyverkezett hordák ellen másodmagával. És már nincs szolgálati lakás, nincs 13. havi fizetés, a cafetéria töredéke annak, mint amit a vasúti kerékütögető kap, a ruhapénz felét levonták egy 60%-ig műszálas, teljesen elb..szott méretezésű bevetési ruhára, ami az első adandó alkalommal ha kigyullad, rád ég. Szóval van, aki úgy gondolja, hogy ez meg van fizetve havi 80 ezerrel? Senkinek nem javaslom, és ha újra kezdeném, maradnék a honvédségnél, pedig én tényleg azért álltam rendőrnek, mert olyan romantikus hülye vagyok, hogy segíteni akartam másokon.
2011. szept. 13. 20:23
24/32 anonim válasza:
Hegedűművész. Szüleim pedig szépen lekezelték,mondván nem fogok semmit keresni,legyek ügyvéd...
2011. szept. 13. 20:49
25/32 anonim válasza:
Orvosira készülök, a szüleim támogatnak, a nagyszüleim meg le akartak beszélni, mondván hogy nem nekem való (érzelmileg szerintük túl megterhelő, meg sokat dolgozik, féltenek). De aztán abba a meggyőződésbe ringatták magukat, hogy biztos kutatóorvos leszek, én meg rájuk hagytam hogy lehet, ha mégse (valószínűleg ez lesz), van még idejük hozzászokni. :)
2011. szept. 13. 21:38
26/32 anonim válasza:
Én 13 évesen kitaláltam, hogy óvónő leszek és most 10 évvel később nevelgetem mások rosszaságait. :)
23N
2011. szept. 14. 07:48
27/32 anonim válasza:
A rendőrségről annyit,hogy férjemnek amit találtam fizetési papírját 2006 januártól 2011 augusztusáig összesen bruttó 10730 ft-al nőtt a beosztási illetménye ami a fizetésének az alapja. Ha beleszámolom,hogy most már 10 év szolgálati idő után kap + pénzt meg már kap gépkocsivezetői pótlékot és már a rendfokozatba is feljebb lépet + az adóváltozás is jól érintette így közel 30ezer forinttal lett több a fizetése mint 5 évvel ezelőtt...viszont akkor még a kenyér se kb 300 ft volt stb. Az előző Orbán kormányba volt utoljára fizetés emelés ami 1998 és 2002 között volt...hát nem mostanában, pont úgy ahogy a következő emelés se mostanában lesz...
2011. szept. 15. 12:46
28/32 anonim válasza:
Diplomás ápoló, ha végzek kiköltözök bátyámhoz Angliába :)
2011. szept. 15. 22:34
29/32 A kérdező kommentje:
igen, tudom, hogy mostanában nagyon lebecsülték a rendőröket, apukám is az..
Viszont már 10 éve, azaz 4 éves koromtól mondom, hogy rendőr leszek, és lázba hoznak az esetek, amiket apa mond, meg amit a tv-be hallok.
Aki azt mondta, h a legrosszabbakat vették fel rendőrnek:
néztem a ponthatárokat, Budapestre szeretnék menni fősulira majd, és nem ilyen papírmunkákat szeretnék végezni,pl nyomozó is szívesen lennék, és oda több mint 380 pont kellett...
2011. dec. 1. 13:38
30/32 anonim válasza:
Én 25 éves koromra profi pókeres szeretnék lenni és a pokerstars tagja is egyben. Szertnék nyerni min 1-2 wsop versenyt és még többet is szeretnék egy saját családi luxus villát ahova a tesóm is beköltözne a szüleimnek pedig teljesen felujítanám a lakásukat és vennék nekik egy range rover sport-ot vagy egy audi q7-et. Magamnak pedig lenne egy bmw x6 és egy audi r8 szóval ezzel szeretném keresni a kenyerem :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!