Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha a szüleitek...

Mit tennétek ha a szüleitek korlátoznának a döntéseitekben?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék maradni egy évet az egyetemből, mert szükségét érzem a pihenésnek és talán ettől elmúlik a kezdetleges depresszióm is, de a szüleim nem értik ezt meg...az idő alatt elmennék melózni
2011. szept. 12. 17:21
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Vagyok annyira céltudatos, hogy nem szállnék ki végleg egy olyan egyetemből ahova a legnehezebb bejutni...csak egy évet kértem...
2011. szept. 12. 18:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én esetem is hasonló.Az én szüleim is mindig beleszóltak a döntéseimbe egészen kisgyermekkorom óta.Általános iskola alsó tagozatába német tagozatra akartam menni.Nem engedte mert úgyis megbukok.Általános suli után a helyi gimibe szerettem volna menni de nem engedtek mert úgyis megbukok holott egyik próbálkozással sem veszítettem volna semmit.,,Csak "szakmunkásképzőbe engedtek,csak kézműves irányba leszarva,hogy hülye vagyok hozzá és nincs kézügyességem.Többször kerültem olyan közösségbe anyám miatt ahol már előre bejósolható volt,hogy kiutálnak.Csak olyan helyre tudtam beilleszkedni amit önként választottam.2001-be elkezdtem egészségügyibe járni és egy év után rájöttem nem nekem való.Ott akartam hagyni aminek következtében anyámék akkora cirkuszt csináltak mint a ház.Következmény:keservesen elvégeztem tele kudarc élménnyel.Kinéztek a társaim mert nem oda való vagyok.A nővérek is összesúgtak mindig a hátam mögött.Nagyon jól esett.Szóval sok ilyen keserves pillanatot elkerültem volna ha nem anyámra hallgatok. 32 éves leszek 2 gyerekem van és anyám a mai napig nem tudja ki vagyok és mihez vagyok hülye és mihez nem, de rajta kívül mindenki ismer.
2011. szept. 12. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Ne az egyetemet hagyd ott hanem a szüleidről válj le,el kéne vágni a zsinórt,mert a nyakadra tekeredik és megfojt.Keress melót,költözz külön,lehet suli melett dolgozni,nekem is ment neked is menni fog,kifogásokkal nem jutsz előre.És amig te hagyod a szüleidnek a dolgaidba való belepofázást,addig megteszik,és azon kapod maagd hogy 32 évesen is pár nélkül engedélyt kérve mész el otthonról 10 percre.Ébresztő!
2011. szept. 12. 18:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 18:08-as.

Ja és azt vettem észre,hogy sose tehetem azt amihez kedvem van mert annak mindig következménye volt.Utólag bánom,hogy hagytam magam befolyásolni.Még a pszihológus is azt mondta ,hogy itt a legjobb megoldás anyagilag függetleníteni magam mert sose lesz önbizalmam.

Anyám még a párválasztásba is bele akart folyni és néha sikerült is még össze is boronált egy-két hülyével de azok nem is tartottak sokáig.Ha mindenre ráhallgatok akkor most nincs két szép gyerekem meg rendes párom.Ha rá hallgatok akkor mindkét gyerekre az abortusz vár.Az első terhességem mentett meg anyámtól.Ennyit számít az önálló akarat.

2011. szept. 12. 20:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Én javasoltam, hogy ne hagyj ki évet, azonban ha ennyire elszánt vagy, hogy egy év múlva nem adod fel, és elmész az egyetemre, akkor lehet, hogy jót fog tenni egy év kihagyás. Nem tudom, milyen munkát akarsz ezalatt végezni, hová vesznek fel egy évre, de szerintem már fél év is elég lesz ahhoz, hogy alig várd az egyetemet.

Én viszont, ha a szüleid szemszögéből nézem, akkor azt gondolom, egy év sok idő, azalatt történhet bármi, pl. a szüleid elveszítik a munkahelyüket, nem tudnak téged támogatni, stb., és így a te életed is más fordulatot vehet.

Ami ma megvan, az a biztos, és ha van egy biztos felvételid az egyetemre, miért hosszabítanád meg egy évvel, hogy így még később kezdd el az önálló életet, ami mégiscsak az egyetem elvégzése után vár rád.

2011. szept. 13. 06:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne hagyd,hogy beleszóljanak a döntéseidbe!
2011. szept. 13. 14:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!