Miért aggódom ennyire?
Túlságosan aggódom a barátom miatt. De olyan szinten, hogy ha küldök egy sms-t, és nem válaszol csak órák múlva addig én tiszta stresszes vagyok. Nekem mindig a legrosszabb jut eszembe. Ilyenkor általában az, hogy nem is akar válaszolni.
Ha nem látom pár napig, és nem is hív, nekem már azon jár az agyam, hogy mit ronthattam el, mert biztos szakítani akar, azért nem keres. Anyám szerint mindent túlságosan magamra veszek, lehet, hogy így van, de hogy lehetne ezen változtatni?
Tudom, hogy ez rossz, de nem tudom, hogy mit csináljak ellene. Van valami ötletetek?
Ha eddig nem követett el olyat, ami megingathatta a bizalmad, akkor felesleges ennyre túlaggódni a dolgokat.
Esetleg beszélhetnél vele arról, hogy neked folyamatos megerősítésre van szükséged, tehát gyakrabban adjon életjelet magáról. Mert aggódsz érte (és nem azért, mert esetleg mással van).
Az én párom sokat ül autóban, én is tiszta ideg vagyok, ha hívom, és nem veszi fel. Tudom, hogy jól vezet, de egy baleset nem csak az ő hibájából következhet be.
Kevés lehet az önbizalmad, vagy akár társfüggő is lehetsz. Erről valóban nem a barátod tehet, a válasza teljesen elfogadható, a probléma nálad kezelhető, nem nála. Mivel te vagy az, akit zavar, és az is, aki kezelni tudja, már csak a hogyan a kérdéses. Ha felnőtt vagy és már nincs komoly esélye, hogy egyszerűen kinövöd a dolgot, javaslom pszichológus szakember bevonását. (A leírásod szerint nem túl komoly szorongásos tüneteid vannak.) Azt neked kell tudni, mekkora probléma ez az életedben, és mennyire akarsz vele komolyan foglalkozni?
Ne aggódj (jó vicc!) :), vannak erre bejáratott, működő módszerek, csak előbb meg kell találni, mi okozza? Az nem magától értetődő, egyénenként más és más. Ehhez jó a szakember. Persze lehet könyvből kiolvasott okosságokat, önfejlesztő terápiákat is próbálgatni, csak nem tudhatod, melyik illik rád, melyik fog használni? Az sem haszontalan, csak talán tovább tart úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!