Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért aggódom ennyire?

Miért aggódom ennyire?

Figyelt kérdés

Túlságosan aggódom a barátom miatt. De olyan szinten, hogy ha küldök egy sms-t, és nem válaszol csak órák múlva addig én tiszta stresszes vagyok. Nekem mindig a legrosszabb jut eszembe. Ilyenkor általában az, hogy nem is akar válaszolni.

Ha nem látom pár napig, és nem is hív, nekem már azon jár az agyam, hogy mit ronthattam el, mert biztos szakítani akar, azért nem keres. Anyám szerint mindent túlságosan magamra veszek, lehet, hogy így van, de hogy lehetne ezen változtatni?

Tudom, hogy ez rossz, de nem tudom, hogy mit csináljak ellene. Van valami ötletetek?

2011. szept. 12. 11:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nem követett el olyat, ami megingathatta a bizalmad, akkor felesleges ennyre túlaggódni a dolgokat.

Esetleg beszélhetnél vele arról, hogy neked folyamatos megerősítésre van szükséged, tehát gyakrabban adjon életjelet magáról. Mert aggódsz érte (és nem azért, mert esetleg mással van).

Az én párom sokat ül autóban, én is tiszta ideg vagyok, ha hívom, és nem veszi fel. Tudom, hogy jól vezet, de egy baleset nem csak az ő hibájából következhet be.

2011. szept. 12. 11:24
 2/17 A kérdező kommentje:
Már beszéltem vele erről, tudja, hogy aggódom érte. De csak azt válaszolta, hogy ne féltsem, nem lesz semmi baja. Ezzel a válasszal nem igen tudtam mit kezdeni.
2011. szept. 12. 11:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Kevés lehet az önbizalmad, vagy akár társfüggő is lehetsz. Erről valóban nem a barátod tehet, a válasza teljesen elfogadható, a probléma nálad kezelhető, nem nála. Mivel te vagy az, akit zavar, és az is, aki kezelni tudja, már csak a hogyan a kérdéses. Ha felnőtt vagy és már nincs komoly esélye, hogy egyszerűen kinövöd a dolgot, javaslom pszichológus szakember bevonását. (A leírásod szerint nem túl komoly szorongásos tüneteid vannak.) Azt neked kell tudni, mekkora probléma ez az életedben, és mennyire akarsz vele komolyan foglalkozni?

Ne aggódj (jó vicc!) :), vannak erre bejáratott, működő módszerek, csak előbb meg kell találni, mi okozza? Az nem magától értetődő, egyénenként más és más. Ehhez jó a szakember. Persze lehet könyvből kiolvasott okosságokat, önfejlesztő terápiákat is próbálgatni, csak nem tudhatod, melyik illik rád, melyik fog használni? Az sem haszontalan, csak talán tovább tart úgy.

2011. szept. 12. 11:42
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos gyerekkori trauma az oka ennek. Jó lenne, ha egy pszichológussal kielemeznétek ezt, mert ez már nem egészen a normális aggódás szintje. Későbbiekben is gondot jelenthet neked. Ezen dolgozni kell, próbáld meg. Mit veszítesz?
2011. szept. 12. 11:49
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
engem is érdekelne egy jó módszer erre a problémára mert én is ilyen feszengős vagyok, pont olyan mint ahogy leírtad. voltak jobb periódusok nálam, de nem tudok megváltozni. úgy érzem sokszor nem vagyok elég fontos stb... ezért aggódom hogy nem ír vissza vagy nem hív fel. megtudja mérgezni az egész kapcsolatot az ilyen feszengés. lehet még talán önbizalomhiány is az oka.
2011. szept. 12. 11:51
 6/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem ő tehet róla, de amikor nem jártam senkivel, akkor nem aggódtam semmiért. És a régebbi kapcsolataimban sem aggódtam ennyire, ott még el tudtam ezt fogadni. Volt olyan kapcsolatom 25 évesen, hogy a párom elköltözött 250 km-re tőlem, a szüleit ápolni. Ott lakott 1,5 évig, kéthetente találkoztunk, éltem az életemet, nem rágódtam folyton azon, hogy mi lehet vele. Most meg nem tudok semmi másra gondolni. Ő az első, akinél ez előjött, és engem nagyon zavar. Amúgy 30 vagyok.
2011. szept. 12. 11:54
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
ma 11:51 vagyok megint. nálam még azért is van ez mert 2 barátom is még a gimiből úgy szakított velem hogy se szó se beszéd eltűntek, így kialakult bennem az hogyha nem jelentkezik talán ez egy szakítás is lehet. talán Neked is valami rossz élmény is a háttérben van.
2011. szept. 12. 11:54
 8/17 anonim ***** válasza:
Én is pont ilyen vagyok időnként, régen totál aggódtam én is. Azóta ezt megbeszéltük és van erre kitalált módszerünk is. Én például akkor voltam így ha elment valahova bulizni nélkülem és ha ivott felhívott vagy elfelejtett én meg agyon aggódtam magam (nem azért mert hátha csajozik). Aztán megbeszéltük felhív mielőtt inni kezd, aztán max ha eszébe jut ír egy smst ha már otthon van. Próbáld lefoglalni magad és te se írj neki pár másodpercen belül vissza, hidd el egy idő után már nem lesz fura a dolog.
2011. szept. 12. 11:55
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha gyerekkori trauma lenne, az nem hatna ki az összes kapcsolatomra? De ez nálam csak most jött elő, eddig nem volt semmi problémám ezzel.
2011. szept. 12. 11:56
 10/17 anonim ***** válasza:
11:55 vagyok. És nem volt olyan kapcsolatod ahol valami ilyesmi történt? Esetleg ilyen is lehet az oka.
2011. szept. 12. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!